Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 116 návštěvníků)

Jednoduchý šlehačkový dort + postup

0.0
Jednoduchý šlehačkový dort + postup

Potřebné ingredience

Je to opravdu rychlovka,místo krému jsem použila rostlinou šlehačku,je to jednoduché a žravé. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka.Ráfek či forma o půměru cca 22 cm. Na promazaní kvalitní jahodová marmeláda-já kupuji v Lidlu,rostlinná šlehačka 2 kusy (po 200ml)+ troška vody kterou vyplachuji krabičky ,dále 2 jahodové kompoty (420ml),dortové želé,voda+cukr

Postup přípravy

KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A pečeme při 170 stupních asi 35minut.
Vychladlý korpus 2x prokrojíme,promažeme jahodovou marmeládou,a vyšlehanou rostlinnou šlehačkou s kapkou vody kterou propláchneme obě krabičky.Celý dort omažeme poklademe kompotovanými jahodami a přetřeme dortovým želé,boky dortu můžeme obalit např.v mandlových lupínkách,oříšcích,čokoládě či nechat jen tak,vršek jsem dozdobila ještě šlehačkou.Nezdá se to ale ze 2 200ml krabiček rostlinné šlehačky ji našlehaté celkem velké množství.Tak přeji dobrou chuť.

korpus

prokrojený a marmeládou pomazaný

vyšleháme 2 rostlinné šlehačky s kapkou vody

sesazený dort

omazaný s jahodami a dort.želé

hotový dortík

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vodnena1mamutova 28. 3. 2015, 17:39
Opravdu vynikající a hlavně rychlý (clamp) ...jenom mě nějak nevystačila šlehačka,musela jsem použít 3x 200ml :-$...jinak fakt mňamozní (Y) (Y) (Y)
ssonda 29. 3. 2015, 16:23
@vodnena1mamutova (Y) (Y) (Y)
notus 25. 9. 2013, 15:05
To vypadá skvěle ! Jak dlouho vydrží takový domácí šlehačkový dort? Kupovaný http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/produkty/dorty/slehackove-dorty/dort-bananovy/ nám vydržel 3 dny ale nevím jestli tam nepřidávají nějaké podpůrné látky, aby to déle vydrželo. Potřebovala bych dort udělat v pátek a aby vydržel do neděle.
ssonda 25. 9. 2013, 18:47
@notus Vydrží.Ale dejte ho v lednici do krabice,aby nenačichl lednicí.
ililina 5. 8. 2013, 22:08
Dort jsem dělala pro dceru k narozeninám a byl vynikající. Těsto udělané za několik minut a dort (Y). Příště vyzkouším opět jiný recept od Vás. Ilona (Y)
mirkaberkys (upraveno) 6. 4. 2013, 20:10
Vyzkoušený a skoro snězený. Jen krájení byl trochu boj. Do formy o průměru 24 cm doporučuji korpus ze 7 vajec. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4356646 Fotka není moc kvalitní, je z telefonu.
ssonda 7. 4. 2013, 7:59
@mirkaberkys (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) super,a jaké jogurty jste nakonec dala?
mirkaberkys 7. 4. 2013, 12:45
@ssonda Po pravdě jsem měla strach, aby se mi to nerozmáčelo, než to dovezu na oslavu. takže jsem to promazala tou šlehačkou, kterou jsem vyšlehala s 2 mi vanilkovými cukry a pro jistotu jsem tam dala ztužovač šlehačky. Jen jsem přemýšlela, jaké jahody jsme použila, že je máte tak červené? Nebo jste měla červené dortové želé? Já jsem koupila jednu plechovku jahod hamé a ty byly dost šedivé. Ten s jovo krémem zkusím příště.
ssonda 7. 4. 2013, 17:51
@mirkaberkys Mirko,jo dávám červené dortové želé.No ty jahody stojej za...snad všechny značky.Není nad čerstvé. (L)
novackova 24. 3. 2013, 14:22
vypadá jedle ,-) (F)
danima3 22. 3. 2013, 13:32
dcera v neděli slaví narozky, jelikož jsem po noční v sobotu, tohle je přesně to, co bych měla za odpoledne zvládnout, díky, zítra vyzkouším (L)
danima3 24. 3. 2013, 13:56
@danima3 doplnuju .. dortík je úžasný, těsto jsem dělala přesně podle receptu a je nadýchané, kombinace jahod a šlehačky je klasicky dokonalá (Y)
ssonda 24. 3. 2013, 18:58
@danima3 (Y) (Y) (Y) (Y)super (F) (F) (F)
Paullinka 24. 10. 2011, 12:29
Dobrý den Soni (F) Včera jsem dělala (^) podle Vašeho receptíku a byl výborný :-) :-) Všem moc chutnal (zajic) Děkuji za super rychlý receptík (hello) (hello) (hello) (hello)
ssonda 9. 2. 2012, 18:03
@Paullinka (Y) (Y) (Y) super,není zač
Angora 23. 3. 2011, 15:35
Dobrý den Soni, dortíček vypadá nádherně a určitě bude i moc dobrý, jen mám problém, kde sehnat rostlinnou šlehačku. Můžete mi prosím poradit? Předem děkuji. Zdraví Andrea
lenkavaš 22. 3. 2011, 12:17
opravdu nádherné,jen jestli bych mohla poradit jak dělate to želé?,koupila jse si plátky želé a zkoušela nalít na dort a vyteklo to spodem :^)
ssonda 22. 3. 2011, 14:38
@lenkavaš Lenko,určitě to chce želé dortové,a hlavně nelít ale nejlépe potírat jahody štětcem.Anebo přelít ale lžící a opravdu opatrně.
kapka deste 22. 3. 2011, 11:38
Dobrý den, dort je nádherný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Ráda bych ho vyzkoušela a moc prosím o dvě rady. Jak přesně zašleháváte žloutky s cukrem do sněhu? Myslela jsem, že do sněhu se musí vždycky jen pomalu, opatrně vmíchávat, protože jinak klesne a zřídne a je po sněhu.. :-| A druhá: máte prosím zkušenost s tímhle dortem z čerstvých jahod? Nebo tip na nějaký jiný, který je z čerstvých jahod dobrý? Vždy, když se úroda zadaří, tak panikařím, co vymyslet z jahod za dobroty a většinou mě fantazie rychle zradí ,-). Díky předem za odpověď. Ivana
ssonda 22. 3. 2011, 14:44
@kapka deste Dobrý den, Ivanko opravdu žloutky a cukr do sněhu zašlehávám šlehačem,zatím mi nikdy nespadl.Nejprve žloutky a pak hned cukr-ne na nejrychlejší stupeň jako šlehám bílky,ale na takový střední určitě. Vaše domácí jahody ze zahrádky doporučuji (Y) ty jsoou super,ale z kupovaných by to nebylo ono-no možná v létě ano,ale ty co jsou teď k dostání bych nedoporučila.Nad domácí prostě není. Přeji hezký den S.
Kalejka 7. 3. 2011, 9:13
myslíte že by šla použít i normální šlehačka ta rostliná nám moc nechutná? (Y)
ssonda 8. 3. 2011, 18:00
@Kalejka Jani,určitě šlo ale musíte určitě použít ztužovač.Mě naopak chutná moc,dá se do ní přidat bílý jogurt,to je taky fajn. (F)
Kalejka 9. 3. 2011, 7:30
@ssonda a na ty 2 šlehajdy bych potřebovala asi kolik ztužovačů?a ještě u totho postupu to nějak nechápu,mám si nejdřív ušlehat žloutky a cukr do pěny,potom přidat bílky a nakonec mouku?
ssonda 9. 3. 2011, 19:43
@Kalejka Na takovýhle dort ty "normální" šlehajdy budete potřebovat alespoň 4,ty se tak jako rostlinné nenašlehají a nenabidou.No a asi bych použila želatinový ztužovač na ty 4 by měl stačit jeden,a určitě ji přisladit.Jinak KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku. (F) (F)
Kalejka 10. 3. 2011, 9:55
@ssonda tak já raději koupím tu rostlinou šlehajdu to bude jednodušší jen nevím kde jí seženu u nás zdravá výživa není myslíte že ji budou mít v tescu?
gonzar 1. 3. 2011, 23:04
Soni, nádherný a pěkný recept, díky. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Marie44 25. 2. 2011, 18:07
(Y) (Y) až mám plnou pusu slin ,-) tyhle já miluji |:o) (clamp) (clamp) (Y) (hello)
ssonda 25. 2. 2011, 19:54
@Marie44 já taky (zajic) (zajic)
Hnědovláska 25. 2. 2011, 17:31
Máte ho krááásný (Y) |:o) Povedl se Vám (^)
Janyse 25. 2. 2011, 8:42
(Y) (Y) (Y) takové dortíky milujeme (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 25. 2. 2011, 8:31
Dortík vypadá báječně |:o)a také má dotaz kde se dá sehnat ta rostliná šlehačka.Děkuji (L)
ssonda 25. 2. 2011, 17:07
@chalupnicka děkujíííí šlehajdu kupuji v obchodě se zdravou výživě (F) (F) (F) (F) (F)
Boňule 24. 2. 2011, 23:22
Je krásný, opravdu, a kde kupujete tu rostlinnou šlehačku? Díky. (clamp) (F)
ssonda 26. 2. 2011, 10:51
@Boňule v obchodě se zdravou výživou (F)
monka229 24. 2. 2011, 21:11
opět nádhera... (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F)
ssonda 25. 2. 2011, 20:58
@monka229 děkuji (F) (F)
lakak 24. 2. 2011, 20:35
Ten vypadá moc jedle hned bych si dala (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie