Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ  +  postup

JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup

Potřebné ingredience

Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Potřebné ingredience

Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.

Postup přípravy

Den předem svaříme šlehačku.Šlehačku přivedeme k varu rozlámeme do ní kaštany a lžíci kakaa,za stálého šlehání metlou necháme přejít varem.Necháme vystydnout,občas zamícháme a…

Zobrazit více...
DORTY
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS   -   průměr 22CM

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS - průměr 22CM

Potřebné ingredience

6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.

Postup přípravy

Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec prášek do…

Zobrazit více...
DORTY
NEPEČENÝ-tvarohovočokoládový dortík s mandarinkami

NEPEČENÝ-tvarohovočokoládový dortík s mandarinkami

Potřebné ingredience

KORPUS 2 balíčky BEBE sušenek,12 dkg másla,3 lžíce rumu NÁPLŇ 3 tvarohy ve vaničce(PO VAŠICH ZKUŠENOSTECH POUŽIJTE RADĚJI TVAROH VE STANIOLU - KOSTKY, 2 bílé čokolády(já dala Milky),vanilkový cukr ,cukr krupice podle chuti-moc ne čokoláda to dost osladí. 1 malý mandarinkový kompot,1 dortové želé,2 lžíce cukru. Dortový ráfek nebo formu průměr cca 22cm.

Postup přípravy

BEBEČKA rozdrtit nebo rozmixovat,smíchat s rozpuštěným máslem a rumem.Vtlačit obrácenou lžící do formy nebo ráfku.Dát ztuhnout do lednice.Připravíme náplň :Tvarohy+ cukr vanilka…

Zobrazit více...
DORTY
ČOKOLÁDOVÝ DORT -nepečený

ČOKOLÁDOVÝ DORT -nepečený

Potřebné ingredience

Korpus :2 x balíček čokoládové(kakaové) sušenky BEBE,15 dkg rozpuštěného másla. Náplň :2 pomazánková másla bez příchuti(250gr),1tvaroh měkký,2 smetany na šlehání(250ml),2 van.cukry,4 čokolády na vaření,2 lžíce rumu. Poleva :100ml šlehačka ,1 čokoláda na vaření. Ozdobeno ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Ráfek o průměru 22cm.

Postup přípravy

korpus: bebečka rozdrtíme na jemno,vmícháme rozpuštěné máslo dobře zamícháme.Do dortové formy vyložené pečícím papírem rozetřeme sušenkovopu směs.
Náplň : 2 pom másla+ 2…

Zobrazit více...
DORTY
PISTÁCIOVÝ s postupem

PISTÁCIOVÝ s postupem

Potřebné ingredience

Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň : 2 pistáciové pudinky,500 ml mléka,5 lžic cukr krupice,1 pistáciový termix, 2 šlehačky na šlehání 33% (250ml),1 želatinový ztužovač. 1 pistáciová tyčinka Deli.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
Vychladlý koprus vyndáme z formy…

Zobrazit více...
DORTY
TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÝ s nelámavou krájecí polevou

TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÝ s nelámavou krájecí polevou

Potřebné ingredience

KORPUS 6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.Meruňková marmeláda. NÁPLŇ 2 Tvarohy v kostce,1 zakysaná smetana,3 van.cukry,asi 5 lžic cukr krupice (podle chuti. POLEVA 2čokolády na vaření ,1 zakysaná smetana.

Postup přípravy

KORPUS: Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec…

Zobrazit více...
DORTY
PUNČOVÝ s postupem

PUNČOVÝ s postupem

Potřebné ingredience

2xpiškotové korpusy každý ze 7vajec,(7 vajec,25 dkg polohr.mouka,25 dkg cukr krupice.Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky,cukr a nakonec polohr mouku.Upečeme v ráfku.Ráfek mám o velikosti 24x34 cm. Cukrový rozvar:asi 75dkg cukru svařený s 600ml vody,barvivo,rum,punčové aroma,marmeláda,poleva:1želatina,2dcl voda,1 lžíce medu,2 lžíce rozpuštěného ztuž.tuku,rum,mouč.cukr podle potřeby-vše vyšlehat -recept je tady z mmb jako domácí fondant na potahování dortů jen jsem ho udělala řidší),čokoláda.

Postup přípravy

viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
JEDNODUCHÝ TVAROHOVÝ DORTÍK S OVOCEM

JEDNODUCHÝ TVAROHOVÝ DORTÍK S OVOCEM

Potřebné ingredience

KORPUS : 4vejce,15 dkg cukr krupice, 15 dkg polohrubá mouka,2 lžíce kaka,ráfek o průměru 22cm.MeruŇková marmeláda na promazání korpusu. NÁPLŇ : 3 tvarohy (nejlépe v kostce) , 2 smetany na šlehání 33%tuku po 250 ml,2 vanilkové cukry.cukr krupice podle chuti ale určitě 15 dkg,2 želatinové ztužovače dr oetker. DÁLE : Kompotované broskve ,cukrárenské želé.

Postup přípravy

KORPUS : Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme žloutky,cukr vše zašleháme.Nakonec přidáme mouku a kakao a zlehka zamícháme.Upečeme v dortovém ráfku.Po upečení a vychladnutí korpus…

Zobrazit více...
DORTY
KARAMEL s postupem

KARAMEL s postupem

Potřebné ingredience

Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku

Postup přípravy

Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme…

Zobrazit více...

Kategorie