Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Potřebné ingredience

* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v bramborách

Masové koule v bramborách

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 šalotka, ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, brambory, kousek másla na vymazání hrnce, 50-100 ml vody na podlití, plátky tvrdého sýra (eidam, gouda...)

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: šalotku pokrájet na drobno, brambory pokrájet na kolečka cca 1 cm silná.

V míse smíchat mleté maso + šalotku + vejce + mléko + papriku +…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Listový baby špenát s kuřecím masem a bramborem z pomalého hrnce

Listový baby špenát s kuřecím masem a bramborem z…

Potřebné ingredience

Listový špenát (použila jsem celý velký sáček), kuřecí prsa nakrájená na malé kousky, brambory, 4 stroužky česneku, kousek slaniny (krásné vše provoní - já použila vlastní douzenou:-) a na posypání Grand padano sýr

Postup přípravy

Vše naskládáme do pomalého hrnce, začneme slaninou nakrájenou na malé kousky, pak přidáme nakrájené brambory, kuřecí prsíčka či stehna, rozmačkáme česnek a nakonec nasypeme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)

Postup přípravy

Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Béřovický králík

Béřovický králík

Potřebné ingredience

králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.

Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ GULÁŠ v PH

HOVĚZÍ GULÁŠ v PH

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa, 3 cibule,trochu sádla,papriku, gulášové koření, majoránku,sůl, pepř, kmín, hl. mouku na jíšku

Postup přípravy

Na cibulce orestuji maso. Přidám koření a zapnu na 3,5 hod. high. Nebo na low 7 hod. Půl hodiny před koncem zahustím a nechám dojít.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...

Kategorie