Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky
Potřebné ingredience
* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…
Hovězí s mrkví a bramborem
Potřebné ingredience
hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška
Postup přípravy
Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…
Masové koule v bramborách
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 šalotka, ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, brambory, kousek másla na vymazání hrnce, 50-100 ml vody na podlití, plátky tvrdého sýra (eidam, gouda...)
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny: šalotku pokrájet na drobno, brambory pokrájet na kolečka cca 1 cm silná.
V míse smíchat mleté maso + šalotku + vejce + mléko + papriku +…
Listový baby špenát s kuřecím masem a bramborem z…
Potřebné ingredience
Listový špenát (použila jsem celý velký sáček), kuřecí prsa nakrájená na malé kousky, brambory, 4 stroužky česneku, kousek slaniny (krásné vše provoní - já použila vlastní douzenou:-) a na posypání Grand padano sýr
Postup přípravy
Vše naskládáme do pomalého hrnce, začneme slaninou nakrájenou na malé kousky, pak přidáme nakrájené brambory, kuřecí prsíčka či stehna, rozmačkáme česnek a nakonec nasypeme…
Plátky krkovice s hříbky
Potřebné ingredience
plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín
Postup přípravy
Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…
Hovězí guláš s mrkví
Potřebné ingredience
500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)
Postup přípravy
Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).
Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH
Potřebné ingredience
viz.postup
Postup přípravy
Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…
Béřovický králík
Potřebné ingredience
králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku
Postup přípravy
Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.
Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit…
HOVĚZÍ GULÁŠ v PH
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího masa, 3 cibule,trochu sádla,papriku, gulášové koření, majoránku,sůl, pepř, kmín, hl. mouku na jíšku
Postup přípravy
Na cibulce orestuji maso. Přidám koření a zapnu na 3,5 hod. high. Nebo na low 7 hod. Půl hodiny před koncem zahustím a nechám dojít.
Králík à la svíčková
Potřebné ingredience
díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva
Postup přípravy
Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Po vyjmutí masa do hrnce…