Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

4-5 plátků hovězího masa, vejce (množství dle počtu ptáčků), kyselé okurky, párek, plátky anglické slaniny, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, sůl, pepř, olej na osmažení cibule, 200 ml vody na podlití, na zahuštění trochu instantní jíšky, mouky...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce uvařit na tvrdo a rozpůlit nebo rozčtvrtit (podle velikosti vajec a plátků masa)
- maso rozklepat do tenka
- okurky podélně rozpůlit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové s mrkví a hráškem

Vepřové s mrkví a hráškem

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plec nebo pečeně), cca 5 velkých mrkví, hrášek, 3 cibule, sůl, bílý pepř, na podlití 150 ml vývaru, na dochucení cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na plátky nebo kostky
- mrkev nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet na hrubo

Hrnec vymazat máslem.

Na pánvi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kýta na víně s máslovo-parmezánovou polentou

Hovězí kýta na víně s máslovo-parmezánovou polentou

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, ½ lžičky soli, ½ lžičky třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, bílý pepř, 2-3 lžíce sušené cibule, 5 stroužků česneku, 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml vody; * MÁSLOVO-PARMEZÁNOVÁ POLENTA: 100 g instantní polenty, 1 l vody, 1 lžička soli, 3 lžíce másla, 2-3 lžíce nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

Česnek pokrájet na malé kostičky.

Maso vložit do hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.
Zalít vodou + vínem + worcesterovou…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

Uzené koleno bez kosti, 1sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí, KL cukru, sůl,..

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na zelí položím uzené koleno okořením, sůl, kmín. Zapnu PH na low 8 hodin a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík naložený nebo v pomalém hrnci

Králík naložený nebo v pomalém hrnci

Potřebné ingredience

1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)

Postup přípravy

Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)

Postup přípravy

Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

500 g mletého vepřového masa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (Ementál, Gouda...), 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, petrželka, bílý pepř, sůl, strouhanka (nejlépe Panko strouhanka), máslo

Postup přípravy

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).

Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík v kořeněné majonéze

Králík v kořeněné majonéze

Potřebné ingredience

Jednoduchý recept na dokonalé jídlo, použila jsem speciální kořeněnou majonézu STOKES (specialitka, ale vynikající), ale určitě by se dalo dle chuti okořenit si majonézu vlastní. Mrkněte na etiketu níže v postupu a ochuťte si ji dle libosti.

Postup přípravy

1 naporcovaný králík
2 velké cibule nahrubo
sůl, pepř
hořčice
10 pokrájených stroužků česneku
na vůni špek (slanina)
majonéza Stokes (nebo vlastní ochucená)

Zobrazit více...

Kategorie