Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Potřebné ingredience

hovězí plátky (cca 500 g), 2 cibule, houby (čerstvé, mražené, sušené), sůl, mletý černý pepř, houbové koření, na podlití 200 ml hovězího vývaru, v případě potřeby na zahuštění záklechtku nebo jíšku

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kostičky, plátky masa osolit, opepřit a poprášit moukou. Cibuli orestovat na pánvi do růžova (pokud jsou houby čerstvé nebo mražené, tak je chvíli orestovat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí v kedlubnách

Hovězí v kedlubnách

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí rolky s pórkem

Krůtí rolky s pórkem

Potřebné ingredience

krůtí plátky, pórek, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, směs koření na kuře, 4 menší rajčata, 1 cibule, sladká smetana, bujón, instantní jíška

Postup přípravy

Plátky masa naklepat do tenka a poprášit kořením na kuře.
Na maso položit plátky šunky a sýra, na to rozložit pórek, pokrájený na kolečka.
Zamotat roládky a zajistit.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

4-5 plátků hovězího masa, vejce (množství dle počtu ptáčků), kyselé okurky, párek, plátky anglické slaniny, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, sůl, pepř, olej na osmažení cibule, 200 ml vody na podlití, na zahuštění trochu instantní jíšky, mouky...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce uvařit na tvrdo a rozpůlit nebo rozčtvrtit (podle velikosti vajec a plátků masa)
- maso rozklepat do tenka
- okurky podélně rozpůlit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na víně s kamutem

Hovězí na víně s kamutem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 1 lžíce mouky (klidně i celozrnné), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 2 střední brambory, 3-4 mrkve, 80 g suchého kamutu (propláchnout), sůl, černý pepř, na podlití 100 ml červeného vína + 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Připravit si suroviny: - maso pokrájet na kostky a obalit v mouce - brambory pokrájet na kostky - mrkev pokrájet na silnější kolečka - kamut propláchnout vodou - cibuli…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

Potřebné ingredience

Maso,cibulu,bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a černé pivo

Postup přípravy

Cibulku usmažím zatáhnu na ní maso přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a podlévám chvilku pivem černým. Potom vložím do PH na high na 4,5 hodiny. Půl…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové s mrkví a hráškem

Vepřové s mrkví a hráškem

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plec nebo pečeně), cca 5 velkých mrkví, hrášek, 3 cibule, sůl, bílý pepř, na podlití 150 ml vývaru, na dochucení cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na plátky nebo kostky
- mrkev nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet na hrubo

Hrnec vymazat máslem.

Na pánvi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
KUŘECÍ NA CIBULCE S PAPRIKOU

KUŘECÍ NA CIBULCE S PAPRIKOU

Potřebné ingredience

500g kuřecí prsa, cibulu, papriku, protlak nebo kečup, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky a dáme do pácu do ledničky. Potom si osmažíme cibulku na to dáme prsa zatáhneme a dáme do PH přidáve veškeré koření a loudáme na High 3 hodiny. Potom…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v bramborách

Masové koule v bramborách

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 šalotka, ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, brambory, kousek másla na vymazání hrnce, 50-100 ml vody na podlití, plátky tvrdého sýra (eidam, gouda...)

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: šalotku pokrájet na drobno, brambory pokrájet na kolečka cca 1 cm silná.

V míse smíchat mleté maso + šalotku + vejce + mléko + papriku +…

Zobrazit více...

Kategorie