Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

Potřebné ingredience

Uzené, cibulku, olivový olej, sůl na br. kaši

Postup přípravy

1/2 kg uzené rolky v celku dáme do pomaláčku v noci a loudáme 6 hodin na low můžete na High 3 hodiny a maso měkoučké. Žádné koření ani sůl nedávám. Podleji skleničkou vody a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Treska s mozarellou

Treska s mozarellou

Potřebné ingredience

500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.

Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

4-5 plátků hovězího masa, vejce (množství dle počtu ptáčků), kyselé okurky, párek, plátky anglické slaniny, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, sůl, pepř, olej na osmažení cibule, 200 ml vody na podlití, na zahuštění trochu instantní jíšky, mouky...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce uvařit na tvrdo a rozpůlit nebo rozčtvrtit (podle velikosti vajec a plátků masa)
- maso rozklepat do tenka
- okurky podélně rozpůlit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

10 ks kuřecích křídel (je možné použít i jiné díly, např. paličky), 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, směs koření Andělská křídla, několik plátků sušených rajčat, olej na osmažení cibule, 50 - 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (instantní jíška, hraška na zahušťování, mouka. škrob.....)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- česnek prolisovat a utřít se solí
- cibuli pokrájet na kostičky
- sušená rajčata pokrájet na hrubší plátky

Do křídel zatřít česnekovou pastu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)

Postup přípravy

Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.

Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.

Postup přípravy

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ  NA HOUBÁCH v PH

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH v PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

Postup přípravy

Maso nkrájím na kostky , nasolím a napepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH…

Zobrazit více...

Kategorie