Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

Potřebné ingredience

Hovězí maso na plátky, špek nebo olej, sůl, pepř, 1 větší cibule, palička česneku

Postup přípravy

Hovězí tenčí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičku jsem dala kousky špeku / může být olej / a maso osmahneme prudce z obou stran. Přihodíme na větší kusy pokrájenou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.

Postup přípravy

Postup práce v několika krocích:

1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.

2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

.......

Postup přípravy

Hovězí roštěnky
1. Roštěná po Lyonsku 1
2. Roštěnky na pivě 1
3. Roštěnky na kmíně 2
4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou 2
5. Roštěnky alla Hošek 2
6.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

Potřebné ingredience

Hovězí speciální – jiné 1. Chateaubriand 1 2. Svíčková Debrecínská 2 3. Svíčkové řezy po Japonsku 2 4. Svíčková pečeně na Budapeštský způsob 2 5. Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob 2 6. Hovězí turnedos 3 7. Hovězí Stroganov 3 8. Tatínkova svíčková 3 9. Asijská specialita 4 10. Čínské zázvorové maso 4 11. Falda mimlija (dušená pečeně) 4 12. Biftek 4 13. Bifteky 5 14. Biftek s játry 5 15. Strážnický divoký šíp 5 16. Dušené hovězí ledvinky 5 17. Zebří jazyk 6 18. Vemeno s jogurtem 6

Postup přípravy

1. Chateaubriand
500g svíčkové, olej, pepř, sůl, brambory jako příloha, cibule, žampióny, rajčata, papriky, kečup, červené víno, česnek, solamyl, rybízový kompot, mouka, máslo,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!

Postup přípravy

,,,

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky od babičky

Španělské ptáčky od babičky

Potřebné ingredience

( na 2 porce ) 2 hovězí zadní plátky ( jeden min. 20 dkg ); 1 noha šunkové klobásy; 2 dkg špeku; 1 kyselá okurka; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 3 bobkové listy; 1/4 slepičího bujónu; 1 kávová lžička hořčice; 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

První den. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme olejem. Umístíme je do misky, vzduchotěsně přiklopíme a dáme do lednice.
Druhý den. Nakrájíme šunkovou klobásu na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

800g hovězí zadní, 1/2l mléka, 3 lžíce polohr. mouky, 1 lžíce octa, čerstvý nebo mražený kopr

Postup přípravy

Uvaříme do měkka hovězí maso. Mezitím si připravíme omáčku: Z mléka oddělíme asi půl hrnečku a rozmícháme v něm mouku.Zbytek mléka dáme vařit na mírnější plamen, přilijeme mléko s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Gulášek-speciál

Gulášek-speciál

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva

Postup přípravy

Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Postup přípravy

Tak použiji nakonec lák z okurků :) Přidávejte raději po lžičkách.

Zobrazit více...

Kategorie