Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na celeru

Hovězí maso na celeru

Potřebné ingredience

Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Debrecínská pečeně

Debrecínská pečeně

Potřebné ingredience

1kgHovězí maso,2 párydebrecínské párky,2 cibule,sladká červená paprika

Postup přípravy

Maso prošpikujeme párkama,které jsme nechali chvíli v mrazničce,když nějaké zbydou,tak se můžou hodit do hotové omáčky.Potom maso na pánvičce opečeme ze všech stran,aby se zátáhlo…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší

Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší

Potřebné ingredience

1 kg falešné svíčkové,70 dkg slaniny,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 velkou cibuli,100g másla,5 kuliček pepře,5 kuliček nov.koření,2 bobkové listy,špetku tymiánu,hladkou mouku,1 smetanu,citon,sůl,cukr,šlehačku a brusikový kompot

Postup přípravy

Špalíček masa si prošpikujeme proužky slaniny.Cibuli a zeleninu očistíme ,nakrájíme.Na rozehřátém másle ( v papiňáku)orestujeme maso -ze všech stran-pak vyndáme,přidáme zeleninu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Holštýnské řízky

Holštýnské řízky

Potřebné ingredience

Hovězí zaní,cibule,anglkická slanina,česnek,dijonská hořčice,mouka,vejce.

Postup přípravy

Hovězí plátky nklepeme,osolíme,opepříme,potřeme čenekem a dijonskou hořčicí,obalíme v mouce a ve vajíčku a dáme na rozpálenou pánvičku a necháme maso zatáhnout.Naskládáme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
POCTIVÝ TATARÁK

POCTIVÝ TATARÁK

Potřebné ingredience

tatarák se vším, co k tomu patří. Takže poctivě naškrábaná svíčková, nadrobno pokrájená cibule, žloutek, sůl, pepř, worchester omáčka, plnotučná hořčice, mletá paprika sladká i pálivá, trocha drceného kmínu a samozřejmě do zlatova opečené topinky pořádně potřené česnekem.

HOVĚZÍ MASO
Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Potřebné ingredience

uroviny: 4 plátky hovězí roštěné 8 středně velkých brambor 250 g žampionů 150 g libovější anglické slaniny 2 cibule 3 stroužky česneku 1 masox 2 lžíce plnotučné hořčice granulovaná jíška olej sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
MEDAILONKY NA MEDU

MEDAILONKY NA MEDU

Potřebné ingredience

180 ml bílého vína 5 lžic medu trocha soli a pepře 250g hovězí svíčkové 500g zelených jablek 150ml jablečného džusu olej na pánev 1 kelímek zakysané smetany light trocha agaru

Postup přípravy

1) Víno zahřejeme, přidáme med, podle chuti sůl a pepř a krátce povaříme. Necháme zchladit. Plátky svíčkové nakrájíme na madailonky a naložíme je monimálně na hodinu do zchladlé…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková podle kluků v Akci

Svíčková podle kluků v Akci

Potřebné ingredience

hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)

Postup přípravy

Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
španělský ptáček

španělský ptáček

Potřebné ingredience

hovězí zadní plátky 4 ks,3 cibule,1 vajíčko n atvrdo,2 okurky zavařené,4 plátek ang.slaniny,1 párek nebo klobása,2 masox,hl.mouka 1/2 hrnku,olej,sůl,pepř,majoránka,voda,hořčice plnotučná.

Postup přípravy

maso naklepeme osolíme,opeříme a na každý plátek dáme ang.slaninu kterou potřeme hořčicí,kousek vajíčka,okurky,párku,cibulku trochu,obalíme v hladké mouce.v tlakovém hrnci na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Potřebné ingredience

Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.

Postup přípravy

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie