Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Šumavská hovězí pečeně

Šumavská hovězí pečeně

Potřebné ingredience

Plátky hovězího zadního,5dkg slaniny,2 kyselé okurky,2 cibule,trochu suš.hub,1/2 celeru,1 lžíci plnotuč.hořtice,5 kuliček pepře,5 kuliček n.koření,1 bobkový list,sůl,hl.mouku,10 dkg másla/nebo oleje na jíšku, smetanu na vaření

Postup přípravy

Na oleji si opečeme osolené plátky masa,přidáme cibuli,nadrobno nakráj.celer a okurky ,orestujeme a zalijeme vodou,přdáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka.Když je maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí guláš s paprikou

hovězí guláš s paprikou

Potřebné ingredience

hovězí maso-kližka-500gr,500gr cibule,kmin,paprika sladka mletá,podravka,sul,pepř,česnek,majoránka,chleba na zahuštění,1 zelena paprika

Postup přípravy

cibuli osmažíme do hněda,přidáme maso,přidáme sul,pepř a zasypeme paprikou,zalijeme vodou a dusíme přibližně hodinu,dokud maso nezměkne,doleváme vodu,když je maso měké zasypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš z hovězího masa -MOOOC DEKUJI-Radka Kárníková)

Maďarský guláš z hovězího masa -MOOOC DEKUJI-Radka…

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg hovězího masa- kližka 4 cibule 2 pol. lž. sádla ( olej ) 3 pol. lž. papriky (maďarské) trochu kmínu česnek dle chuti sůl, pepř beraní rohy sterilované 150 g. rajčat 1 pol. lž. rajského protlaku chilli dle chuti masoxovou kostku hl. mouka a voda na zahuštění

Postup přípravy

Postup:

Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pravý  hovězí guláš

Pravý hovězí guláš

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu), sádlo nebo olej, rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu), mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, brambora, 2 stroužky česneku a sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji -. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak. Chvilku ještě osmahneme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NALOŽENÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ

NALOŽENÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

naložené maso v bob.listě,novém koření a soli s pepřem,mrkve,celer,papriky,citr.šťávu,cibuli,lžíce solamylu.

Postup přípravy

maseno nakrájíme na kostky,vložíme do zapékacé misky,zasypeme zeleninou,zajijeme vývarem z kostky a pečeme v troubě dokud se úplně nerozpadá.já dělala 2 h.zahustíme lžící solamylu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí maso na česneku se špenátem a bramborovým…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní 1/2kg,cibuli,česnek,sůl,pepř, 5 dkg slaniny,špenátový protlak,bramborové knedlíky v prášku.

Postup přípravy

Trochu jsem si usnadnila přípravu.do kastrolu jsem si dala dusit maso nakrájené mna kostky a osolené za mírného podlévání jsem ho dusila do poloměkka.Pak jsem si rozškvařila v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Potřebné ingredience

■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Staročeský kuthan

Staročeský kuthan

Potřebné ingredience

40 dkg hovězího masa, 40 dkg bůčku bez kosti, 3 nožičky různé klobásy, 20 dkg anglické slaniny, kelímek plnotučné a kelímek kremžské hořčice, 60 dkg cibule, 2 kelímky smetany.

Postup přípravy

Maso, klobásy a slaninu nakrájet , smíchat s hořčicí a nechat v ledničce přes noc marinovat. Pak dát do trouby a péct, až je hovězí maso měkké. Přidat pokrájenou cibuli, zamíchat…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
FALEŠNÁ MANŽELKA

FALEŠNÁ MANŽELKA

Potřebné ingredience

4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej

Postup přípravy

Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami

HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami

Potřebné ingredience

hovězí s kostí,mrkev,celer,petržel,cibule,máslo,sůl a koření dle chuti.

Postup přípravy

vše v pekáčku přikryjeme a pečeme asi 2 hodinky,podléváme,obracíme...poté výpek i se zeleninou rozmixujeme a podáváme se smetanou a brusinkama,my máme rádi místo knedlíku…

Zobrazit více...

Kategorie