Jaké hovězí vybrat,aby jste si pochutnali?
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ MASO
Postup přípravy
VAŘENÍ A DUŠENÍ----------PŘEDNÍ MASO:podplečí,krk,hrudí,bok s kostí i bez kosti
PEČENÍ A SMAŽENÍ----------ZADNÍ MASO:plec , vrchní nebo spodní šál
NEJKVALITNĚJŠÍ…
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 lžíce zrnkového pepře různých barev 4 porce libové svíčkové kýty nebo řízků, každá po 115 g petrželka Na salsu: 3 rajčata 2 lžíce rajčatové šťávy 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná červená cibule 2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu 1 lžíce sekané petrželky černý pepř
Postup přípravy
Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nasekáme. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibulí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme…
HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ
Potřebné ingredience
Hovězí speciální – jiné 1. Chateaubriand 1 2. Svíčková Debrecínská 2 3. Svíčkové řezy po Japonsku 2 4. Svíčková pečeně na Budapeštský způsob 2 5. Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob 2 6. Hovězí turnedos 3 7. Hovězí Stroganov 3 8. Tatínkova svíčková 3 9. Asijská specialita 4 10. Čínské zázvorové maso 4 11. Falda mimlija (dušená pečeně) 4 12. Biftek 4 13. Bifteky 5 14. Biftek s játry 5 15. Strážnický divoký šíp 5 16. Dušené hovězí ledvinky 5 17. Zebří jazyk 6 18. Vemeno s jogurtem 6
Postup přípravy
1. Chateaubriand
500g svíčkové, olej, pepř, sůl, brambory jako příloha, cibule, žampióny, rajčata, papriky, kečup, červené víno, česnek, solamyl, rybízový kompot, mouka, máslo,…
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
Potřebné ingredience
.......
Postup přípravy
Hovězí roštěnky
1. Roštěná po Lyonsku 1
2. Roštěnky na pivě 1
3. Roštěnky na kmíně 2
4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou 2
5. Roštěnky alla Hošek 2
6.…
Perkelt
Potřebné ingredience
1kg předního hovězího masa, sádlo, cibule, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka , rajčata, bílé papriky
Postup přípravy
Na rozpáleném sádle osmažíme do zlatova jemně nasekanou cibuli, přiáme na kousky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Poprášíme paprikou a moukou, osolíme,…
Marinované steaky s pomerančem
Potřebné ingredience
500 g svíčkové nebo roštěnky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, hrubě mletý pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na steaky. Z pomeranče vymačkáme šťávu, a smícháme ji se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a pepřem. Maso naložíme do směsy a necháme asi 1 hodinu nebo i déle…
Marinované roštěnky
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 feferonka, 2 žloutky, 1 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce tekutého polévkového koření, 2 cibule
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme. Cibule a feferonky nakrájíme na jemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Roštěnky ve směsy důkladně omočíme a v nádobě necháme odležet 24 hodin v…
Roštěnky marinované v česneku a pivu
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnky 4 stroužky česneku, 1 světlé pivo, sůl, pepř
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem tak, aby byly roštěnky zakryté, ale neplavaly. Necháme v chladničce odležet do…
***Ohnivé maso***
Potřebné ingredience
* hovězí kližka * sůl * cibule * sádlo * zeleninová směs * nové koření * sterilované okurky * nakládané papriky
Postup přípravy
Na tuku osmahneme cibuli a přidáme osolené maso nakrájené na nudličky. Když se zatáhne, přidáme koření a podlejeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. V tlakovém hrnci dusíme asi…
§*§*§ Čertovy roštěnky §*§*§
Potřebné ingredience
* hovězí roštěná * sůl * mletý pepř * hořčice * cibule * kečup * chilli koření * olej * máslo * 200 ml červeného vína
Postup přípravy
Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme…