Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.

Postup přípravy

Postup práce v několika krocích:

1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.

2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky s rýží

Hovězí plátky s rýží

Potřebné ingredience

Hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo, cibule

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a opíct zprudka na sádle. Vyjmout maso, dát pokrájenou cibuli, až je cibule světle hnědá, dát maso, zalít horkou vodou. Aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovezí guláš-vareni.cz

Hovezí guláš-vareni.cz

Potřebné ingredience

2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti  mletý pepř,  sůl,  chilli paprička, podle potřeby  sádlo,  brambory,  rajský protlak

Postup přípravy

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak

Hovězí steak

Potřebné ingredience

Hovězí steak/200g/, sůl, pepř čtyř barev, bylinky na steak nebo nějaké jiné dle chuti, olej

Postup přípravy

Maso osušíme papírovou utěrkou, nasolíme, opepříme, potřeme kořením, zalijeme olejem a dáme do lednice na 1-2 dny, potom opečeme na oleji, uděláme volské oko. Podáváme s chlebem,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz

Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz

Potřebné ingredience

•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku –…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bílý guláš "Mongol"

Bílý guláš "Mongol"

Potřebné ingredience

Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz

Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2l černého piva, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500g hovězího masa, 200ml oleje, lžička pepře, 2 velké lžíce sladké mleté papriky, lžíce soli

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Potřebné ingredience

800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru

Postup přípravy

Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech…

Zobrazit více...

Kategorie