Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

0.0
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky rozkrájené na hrubší nudličky, bylinky, hřebíček a osolíme.
Pořádně promícháme, nejlépe rukama-přidáme olej a nakonec dvě lžíce strouhaného sýru.
Vařečkou zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Občas promícháme.

Potom přidáme víno, které necháme přejít varem.
Jako poslední vlijeme celý obsah konzervy s rajčaty a dusíme dalších 45 minut.
Pokud je potřeba, tak podléváme trochou vlažné vody.

Servírujeme teplé, každý talíř ještě zakápneme půlkou lžíce olivového oleje a nakonec dozdobíme strouhaným tvrdým sýrem.
Dobré pochutnání.

Obrázek hotového menu.

Vařená mrkvička, tence nakrájená na plátky a dekorativně poskládaná na talířku-inspirativní foto.

Kupované balené hovězí dršťky.

Nakrájíme zeleninu na malé kousky.

Zeleninu, dršťky a bylinky s kořením a sýrem vložíme do větší misky, pořádně promícháme a dáme na 30 minut dusit.

Po půlhodině přidáme víno, loupaná rajčata s konzervy a dusíme dalších 45 minut..

Jídlo servírujeme teplé.

Zakápneme olivovým olejem.

Zasypeme sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 17. 10. 2016, 8:43
(Y)musím zkusit, dršťky miluju, jen tak uvařené , osolené bych zbodla kilo
Evula.U 18. 10. 2016, 11:26
@evicela Doufam, Evicko, ze budou chutnat. Jen tak uvarene, osolene, pritom horke a s kapkou citronove stavy, se konsumuji v Neapoli, v kelimku, na ulici. Dejte vedet, jestli Vam chutnalo. (Y) (L)
Andrea77777 14. 10. 2016, 19:10
(clamp) (clamp)
Evula.U 17. 10. 2016, 8:20
@Andrea77777 (clamp) (clamp)
Smemonkova 11. 10. 2016, 8:48
(Y) :-)
Evula.U 12. 10. 2016, 14:46
@Smemonkova (Y)
Simonkova74 6. 10. 2016, 23:02
(clamp)
Evula.U 7. 10. 2016, 18:38
@Simonkova74 (clamp)
Andrea77777 5. 10. 2016, 23:17
(clamp)
Evula.U 10. 10. 2016, 8:36
@Andrea77777 (clamp)
Evula.U 8. 10. 2016, 15:15
@Andrea77777 (clamp)
Simonkova74 5. 10. 2016, 10:08
Pani Evicko, fakt jsem prekvapena, ze lide nejsou informovani, mame zde internet a jako Vy i druzi by se tam meli kouknout, nez nejake to psani zverejni. No nic, jinak diky za radu, obednala jsem si ji a v sobotu bude a dam vedet. (flower)
Evula.U 10. 10. 2016, 0:07
@Simonkova74 (flower)
krišon 5. 10. 2016, 16:19
@Simonkova74 Velice často vařím podle italského kuchaře Emanuela Ridi... jeho pokrm trippa alla Florentina je téměř shodný s receptem zde uvedeným ... ale v rozpisu surovin i on uvádí dršťky.... nikoliv dršťkové maso ....prolistovala jsem 18 kuchařek, které jsem kdysi sbírala a nikde tento pojem není uveden ... jste na českém serveru, nedivte se, že používáme české výrazy .... a na internetu jsou u hovězího masa uvedeny dršťky .....
Evula.U 5. 10. 2016, 14:12
@Simonkova74 (Y)
Surfi 3. 10. 2016, 19:24
Dršťkové maso? Co to je za termín? Vy nevíte, co jsou to dršťky? ,-)
Evula.U (upraveno) 4. 10. 2016, 20:50
@Surfi Pro klid jsem raději nazev receptu opravila-zrejme jsem se asi na internetu "spatne informovala". (Y)
yarkal (upraveno) 4. 10. 2016, 9:55
@Evula.U Nemějte zbytečné obavy paní Evičko, že jste se špatně informovala na internetu. V encyklopediích je psáno, že hovězí dršťky je surovina živočišného původu, je to maso pocházející ze svaloviny předžaludků skotu a patří do kategorie hovězího masa. Pokud se tedy řekne-maso z drštěk, dršťky nebo dršťkové maso-stále je řeč o této jedné masné surovině a všechny uvedené termíny se běžně používají v celé gastronomii, včetně receptů. A když už jste si tu práci na rozdíl od jiných dala a vše při vaření navíc vyfotila, sestavila a na tuto stránku vkusně vložila, tak si i s klidem v duši své menu pojmenujte, jak sama uznáte za vhodné. A já se už teď těším na další Váš zajímavý receptík. S pozdravem Jarmila. (F) (F)
Evula.U 4. 10. 2016, 19:55
@yarkal Je, spadl mi kamen ze srdce, takze jsem v rychlosti cetla dobre. Ale nevadi, nebudu znovu menit termin, jsem i rada, libi se mi. To je, jako bych jedla drstky u tepleho venkovskeho domaciho krbu a to diky pani. Takze, dekuji za novinku, ted se tam pujdu znovu podivat. (Y) (Y)
krišon 3. 10. 2016, 11:44
Dršťky milujeme, hlavně polévku, ale i zadělávané babiččiny. Flaky na polský způsob nás moc nezaujaly, tak zkusíme po italsku ...dršťky jsou u nás k dostání naprosto běžně ....tak koupím na polévku a zbytek po římsku
Simonkova74 2. 10. 2016, 21:48
Je, Evicko, drstkove maso, zboznuji toto jidlo, skoda, ze se tezko zhani. (clamp)
Evula.U (upraveno) 3. 10. 2016, 21:43
@Simonkova74 Ja take zboznuji tento jednoduchy recept kucharky a sestry stareho herce Aldo Fabrizzi. Jiste vite, ze pred umrti ho dala zverejnit, takze jsem ho chtela take vlozit do Mimibazaru. Jinak, pani, drstky si musim u naseho reznika obednat, jinak jde vse do typickych restauraci. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie