Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!

0.0
GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!

Potřebné ingredience

PRO CCA 4 OSOBY:1KG MASA(HOVĚZÍ KLIŽKA, ŠÁL..., ALE MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ), 4 CIBULE, PAPRIKA SLADKÁ, DRCENÝ KMÍN, ĎÁBELSKÉ KOŘENÍ(POKUD NEMÁTE RÁDI PÁLIVÉ TAK BEZ), SLADKÝ KEČUP, PIVO, MOUKA, MAJORÁNKA, ČESNEK A MENŠÍ HRSTKU STROUHANÉ KŮRY Z TVRDÉHO CHLEBA

Postup přípravy

CIBULKU NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A MASO TAKÉ. NA ROZPÁLENÉM OLEJI OSMAHNEME CIBULKU SPOLU S DRCENÝM KMÍNEM (NEBOJTE SE, KDO NEMÁTE RÁDI KMÍN, TAK POKUD HO OSMAHNETE NA OLEJI, ZMĚNÍ AROMA A CHUŤ JE MOC DOBRÝ A NEBUDE CÍTIT) DO ZLATOVA, POTÉ PŘIDÁME MASO A NA PRUDKÉM OHNI SMAŽÍME, MASO PUSTÍ ŠŤÁVU A TU TÉMĚŘ VYSMAŽÍME. kDYŽ JE MASO S OSMAHNUTÉ ZE VŠECH STRAN A ŠŤÁVA TÉMĚŘ PRYČ, TAK ZMÍRNÍME OHEŇ A PŘIDÁME PAPRIKU A ZAMÍCHÁME, HNED PŘIDÁME KEČUP(NA TUTO PORCI URČITĚ TAK 3POLÉVKOVÉ LŽÍCE)A ZAMÍCHÁME A PODLIJEME PIVEM (TAK CCA 3DCL). PAPRIKU NESMÍTE DLOUHO SMAŽIT, ABY SE NEPŘIPÁLILA A NEZHOŘKLA! POTÉ DOLIJI VODU A PŘIDÁM HOVĚZÍ BUJON A JELIKOŽ VAŘÍM V PAPIŇÁKU, TAK TO NECHÁM POVAŘIT CCA 30MIN VEPŘOVÉ A CCA 40-45MIN. HOVĚZÍ (RADĚJI HO OTEVŘU A MASO OCHUTNÁM, ABY SE NEROZVAŘILO A PAK DLE STAVU MASA BUĎ DOVAŘÍM NEBO POKRAČUJI V DALŠÍM POSTUPU, JINAK VAŘTE DO ZMĚKNUTÍ MASA. NA KONEC SI CCA VE 2DCL ROZMÍCHÁM 2-3POL. LŽÍCE HL. MOUKY A VLIJI DO GULÁŠE A NASTROUHÁM KŮRU!!!!!)JEN KŮRU) TVRDÉHO CHLEBA NA NEJJEMNĚJŠÍM STRUHADLE, ABY TOHO BYLA TAK MENŠÍ HRSTKA A PŘIDÁM DO GULÁŠE A POVAŘÍM 5-10 MIN.(KDO NECHCE STROUHAT CHLÉB, TAK ZAHUSTÍ POUZE SMĚSÍ MOUKY, TAK ABY BYL GULÁŠ DOSTATEČNĚ HUSTÝ), NAKONEC PŘIDÁM MAJORÁNKU, TAKÉ TAK MENŠÍ HRSTKU A CCA 3-4 STROUŽKY ČESNEKU A JEN NECHÁM PROJÍT VAREM A VYPNU. MAJORÁNKA TAKÉ DLOUHÝM VAREM HOŘKNE A ZTRÁCÍ AROMA. DOBROU CHUŤ
Příloha: Těstoviny, knedlík, chléb

NA OSMAHNUTÉ CIBULCE S DRCENÝM KMÍNEM PAK OSMAHNU KOSTKY MASA A ŠŤÁVU TÉMĚŘ VYSMAHNU

PAK ZASYPU SLADKOU PAPRIKOU, TROŠKOU ĎÁBELSKÉHO KOŘENÍ(KDO NEMÁ RÁD PIKANTNÍ, TAK VYNECHÁ), ZAMÍCHÁM, HNED PŘIDÁM CCA 3-4POL. LŽÍCE SL. KEČUPU, ZAMÍCHÁM A TUTO MĚS PODLIJI CCA 3DCL PIVA

PAK DOLIJI VODOU A VAŘÍM DO ZMĚKNUTÍ MASA, V PAPIŇÁKU CCA 20 MIN, PAK HO ZKUSÍM A JE-LI MÁLO, JEŠTĚ TAK 10 MIN DOVAŘÍM

NAKONEC ZAHUSTÍM SMĚSÍ VLAŽNÉ VODY A HL. MOUKY (cca 2dcl a 3lž.hl. mouky)+MENŠÍ HRSTKA NASTROUHANÉ KŮRY Z TVRDÉHO CHLEBA, pokud nemáte tuto ingredienci, zahustěte směsí mouky a vody tak, aby byl guláš dost hustý. POVAŘTE CCA 5-10MIN A KE KONCI PŘIDEJTE MENŠÍ HRSTKU MAJORÁNKY+ČESNEK A VYPNĚTE. DOCHUŤTE DLE SVÉ CHUTI SOLÍ, ČI PÁLIVÝM

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iveta.pazderova 18. 4. 2007, 21:34
Dneska jsem dělala gulášek.Je výborný (Y) (Y).Manžel ho pochválil. (clamp) (clamp) (clamp)
sejstynka 19. 4. 2007, 8:09
@iveta.pazderova Ivetko, děkuji a jsem ráda, že chutnal. (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie