Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty, sůl, pepř, olej, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sklenice sterilovaných fazolek, asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího), 2 stroužky česneku, kousek čerstvého křenu

Postup přípravy

Postup
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kotlety, 1 kg brambor, 40 dkg eidamu vcelku, 2 smetany. sůl, pepř, máslo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.¨\r\nVymažeme pekáč máslem, dolů vložíme maso, na něj brambory, zlehka osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 1kg vepřové kýty,1 sklenice kysaného zelí,150 g libové anglické slaniny(plátky),150g sádla,50g hl.mouky,sůl,pepř,6 cibulí Na brambory:1 kg brambor,2 lžíce másla,svazek jarní cibulky

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 160°C.Maso nakrájíme na plátky,mírně naklepeme,osolíme,opepříme,poklademe plátky anglické slaniny a na každý dáme trochu scezeného zelí-zabalíme jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Potřebné ingredience

Ingredience česnek 5 stroužků cibule 1 kus uzené maso 100 g vepřová kýta 400 g zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájejte na 1,5cm silné plátky(neodkrajujte až do konce), do každého řezu dejte klínek uzeného a cibule. Maso vložte do pekáče, posypte česnekem (kořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso

Uzené maso

Potřebné ingredience

bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda

Postup přípravy

Doplněno 7.4.2015:

Letos 16,4kg masa (1/3 bůček s kostí, 1/3 krkovice s kostí a 1/3 kýta), 6 litrů vody+500g Pragandy. V lednici 10dní při 5C. A začalo to smrdět. Příčinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mad´arský vepřový perkelt

Mad´arský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

Vepřová plec , papriku, sůl, cibule , česnek, Rajčata, paprika žampiony nebo houby , voda,mastidlo ,

Postup přípravy

Připravím si zaklad na guláš a maso dusím,podlévám a v polovině dušení přidám ostatní ingredience a až je maso měkké dochutím a je to !!! nezahuštuji ,rajčata to zahustí .Přeji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)

Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)

Potřebné ingredience

cca 6 špekáčků, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka

Postup přípravy

špekáčky rozkrojíme v půli, ale né úplně, aby zlstali obě půlky spojené..naplníme nějakou pálivou omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy (můžeme nahradit balkánským…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové řízky s houbami a rýží

Smetanové řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme,…

Zobrazit více...

Kategorie