Pivovarská bašta
Potřebné ingredience
asi 3/4 kg vepřové libovější plece,olej asi 3 lžíce,1 cibuli,1pórek,1dl piva,4lžíce sladkého kečupu/může být i víc/,česnek 3-5 stroužků,sůl,pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/,přidáme sůl,pepř,utřený česnek,kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut.Pak…
Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou
Potřebné ingredience
vepřové plátky dle strávníku, plnotučná hořčice, slanina nakrájená na větší hranolky, šunka a sýr - dle počtu plátků masa, olej, hladká mouka, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, 1 velká cibule, šálek vývaru (půlka maggi kostky)
Postup přípravy
Maso naklepeme, posolíme, popepříme, namažeme hořčicí, poklademe plátkem šunky, plátkem sýra, hranolkou slaniny, v ruce zabalíme, upěchujeme a položíme do vymazaného vyššího…
Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku
Postup přípravy
Postup:
Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak,…
GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE
Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lzičky sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu, 1 rajčatový protlak, sůl dle chuti, 3/4 - 1l vody, čerstvá paprika
Postup přípravy
Nejprve si zapneme troubu na 250 stupňů.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso,…
Katův šleh
Potřebné ingredience
50 dkg kýty nebo plecka,, 2 větší cibule,, 3 okurky (sladkokys.nálev),, 1 kapie červená,, 1 paprika žlutá,, sůl pepř 2 dl kečupu 2 chilli papričky olej .
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji s cibulí nakrájenou na kolečka orestujeme doměkka. Přidáme kapie nakrájené na proužky, okurky na kostičky, feferonky a…
Segedín jako od babičky :-)
Potřebné ingredience
půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř
Postup přípravy
Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…
Houskové knedlíky rychlé - jak od maminky
Potřebné ingredience
3/4l hrubé mouky + 1/4l hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1-2 rohlíky starší nakrájené ne kostičky, 2 vajíčka a půl hrnečku mléka a půl hnečku vlažné vody
Postup přípravy
Nic na tom neni všechno se smíchá, uděláme si 3 válečky a necháme je odpočinout 5 min. Dáme je vařit do osolené vody na 20-25 min od bodu varu a je to. Dobrou chuť.
Kotlety na 52 způsobů
Potřebné ingredience
Toto mi přišlo mailem, tak to třeba bude někomu inspirací
Postup přípravy
1. Děčínský kotlet
Pro osobu - 150g vepřové pečeně, 15g oleje, 10g másla, 10g šunky, 10g kapie, 1/3 vejce, 15g nakládaných žampiónů, 50g 33% smetany, 0,1 dl bílého vína, mletý…
Přátelské kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety ( s kostí nebo i bez), vegetu, hladkou mouku, olej,
1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu (cibuli, papriku si můžete přidat dle chuti)
Postup přípravy
Kotlety naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené…
Šťavnatá zapečená kotleta
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, olivový olej, 1 cibule, 4 lžíce majonézy (já dávám 2 lžíce majonézy a 2 lžíce smetanového jogurtu), 2-3 stroužky česneku, sýr eidam (lépe ten tučnější).
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do olivovým olejem vytřené zapékací mísy, poklademe kolečky cibule a potřeme směsí z majonézy /jogurtu/ a prolisovaného…