Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg vepřové libovější plece,olej asi 3 lžíce,1 cibuli,1pórek,1dl piva,4lžíce sladkého kečupu/může být i víc/,česnek 3-5 stroužků,sůl,pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/,přidáme sůl,pepř,utřený česnek,kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut.Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové plátky dle strávníku, plnotučná hořčice, slanina nakrájená na větší hranolky, šunka a sýr - dle počtu plátků masa, olej, hladká mouka, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, 1 velká cibule, šálek vývaru (půlka maggi kostky)

Postup přípravy

Maso naklepeme, posolíme, popepříme, namažeme hořčicí, poklademe plátkem šunky, plátkem sýra, hranolkou slaniny, v ruce zabalíme, upěchujeme a položíme do vymazaného vyššího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas

Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup:

Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE

GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lzičky sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu, 1 rajčatový protlak, sůl dle chuti, 3/4 - 1l vody, čerstvá paprika

Postup přípravy

Nejprve si zapneme troubu na 250 stupňů.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Katův šleh

Katův šleh

Potřebné ingredience

50 dkg kýty nebo plecka,, 2 větší cibule,, 3 okurky (sladkokys.nálev),, 1 kapie červená,, 1 paprika žlutá,, sůl pepř 2 dl kečupu 2 chilli papričky olej .

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji s cibulí nakrájenou na kolečka orestujeme doměkka. Přidáme kapie nakrájené na proužky, okurky na kostičky, feferonky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedín jako od babičky :-)

Segedín jako od babičky :-)

Potřebné ingredience

půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř

Postup přípravy

Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Houskové knedlíky rychlé -  jak od maminky

Houskové knedlíky rychlé - jak od maminky

Potřebné ingredience

3/4l hrubé mouky + 1/4l hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1-2 rohlíky starší nakrájené ne kostičky, 2 vajíčka a půl hrnečku mléka a půl hnečku vlažné vody

Postup přípravy

Nic na tom neni všechno se smíchá, uděláme si 3 válečky a necháme je odpočinout 5 min. Dáme je vařit do osolené vody na 20-25 min od bodu varu a je to. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na 52 způsobů

Kotlety na 52 způsobů

Potřebné ingredience

Toto mi přišlo mailem, tak to třeba bude někomu inspirací

Postup přípravy

1. Děčínský kotlet
Pro osobu - 150g vepřové pečeně, 15g oleje, 10g másla, 10g šunky, 10g kapie, 1/3 vejce, 15g nakládaných žampiónů, 50g 33% smetany, 0,1 dl bílého vína, mletý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přátelské kotlety

Přátelské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety ( s kostí nebo i bez), vegetu, hladkou mouku, olej,
1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu (cibuli, papriku si můžete přidat dle chuti)

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá zapečená kotleta

Šťavnatá zapečená kotleta

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, olivový olej, 1 cibule, 4 lžíce majonézy (já dávám 2 lžíce majonézy a 2 lžíce smetanového jogurtu), 2-3 stroužky česneku, sýr eidam (lépe ten tučnější).

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do olivovým olejem vytřené zapékací mísy, poklademe kolečky cibule a potřeme směsí z majonézy /jogurtu/ a prolisovaného…

Zobrazit více...

Kategorie