Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 kotlety nebo libová krkovice, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 sladkokyselé okurky, 1 čaj. lžička sladké papriky, 1 polévková lžíce kečupu, 1 pórek, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

1. Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2. Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA ROŠTU-BEZ ROŠTU :-)

JÁTRA NA ROŠTU-BEZ ROŠTU :-)

Potřebné ingredience

Výborná a rychlá minutka. Vepřová( nebo drůbeží) játra,olej,cibule ,sůl,pepř,sojová omáčka.

Postup přípravy

Játra omyjeme,nakrájíme na plátky.Přes potravinářskou folii naklepeme-stačí z jedné strany.Opepříme.Rozpálíme kapku oleje dáme játra a opečeme z obou stran.Játr vyndáme a do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina smetanová omáčka s vepřovým masem

Arabelčina smetanová omáčka s vepřovým masem

Potřebné ingredience

plecko cca 400-500g, 1 cibule, mletá červená paprika, kmín, majoránka, 2 bobkové listy, smetana ke šlehání

Postup přípravy

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostky nakrájenémaso a chvíli z každé strany opečeme. Pak přidáme sůl, mletou sladkou papriku, kmín,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na Silvestra

NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na…

Potřebné ingredience

Velká vepřová kolena ( chce to aspoň dvě ) Nálev: na 4 litry vody dáme 20 dkg soli (1l =5 dkg soli ), 1 veliká cibule, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře,4 bobkové listy.

Postup přípravy

Kolena vykostíme a kůži rozřežeme na mřížky.Můžeme je ještě rozkrájet na menší kusy, to dělám já,aby se dobře proležely. Svaříme si nálev z vody, soli, cibule a koření. Nálev…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička z magazínu Albert

Krkovička z magazínu Albert

Potřebné ingredience

4-6 plátků krkovičky 2 cibule 4-6 stroužků česneku sůl Marináda: 2 lžíce oleje 2 lžíce sojové omáčky 6 lžic kečupu 1 lžička medu 1 lžička sladké papriky 50ml vody pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme a potřeme česnekem,dáme do pekáčku a posypeme nahrubo
pokrájenou cibulí.
Suroviny na marinádu smícháme a nalijeme na maso,zaděláme a dáme do vyhřáté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty nebo kotlety, 750 g brambor, 200 ml kysané smetany, 200 ml mléka, 1 velká lžíce Dijonské hořčice, 3 malé lžičky obyčejné hořčice, sůl, mletý pepř, cibule, hladká mouka, olej, uzený sýr plátkový

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky. Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi. Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tyrolské knedlíky - recept od mé kolegyně - VÝÝÝBORNÉÉÉ

Tyrolské knedlíky - recept od mé kolegyně - VÝÝÝBORNÉÉÉ

Potřebné ingredience

6 ks rohlíků z předešlého dne 20 - 30 dkg slaniny hrnek mléka 2 vejce sůl máslo hrubá mouka

Postup přípravy

Do vyšší pánve dáme kousek tuku ( Hera, máslo...) a anglickou slaninu na kostičky. Po rozškvaření přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a osmahneme - necháme vystydnout. Poté vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné zapečené gnocchi

Výborné zapečené gnocchi

Potřebné ingredience

2 balíčky Gnocchi, 500 g vepřového nebo kuřecího masa, 200 g nastrouhaného sýra, 1 smetana 30%, grilovací koření, sůl, pepř, popř. koření gyros

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na malé kousky a dáme orestovat na olej,přidáme koření,sůl a pepř a restujeme do změknutí.Uvařené gnocchi dáme do máslem vymazané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc dobré!!!

Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc…

Potřebné ingredience

400 g vepřové panenky, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení

Postup přípravy

1. V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám…

Zobrazit více...

Kategorie