Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Uzené medové maso

Uzené medové maso

Potřebné ingredience

500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody

Postup přípravy

Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Potřebné ingredience

500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení

Postup přípravy

Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 100g anglické slaniny, sůl, křenová pasta, sušená rajčata, čerstvá nebo mražená bazalka,

Postup přípravy

Panenku rozdělíme na kousky asi po 7cm, uprostřed nařízneme otvor. Maso osolíme, do otvoru vložíme rajče s bazalkou a povrch masa potřeme křenem. Každý kousek obalíme anglickou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Potřebné ingredience

300g kousků vepřového masa, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, 300g vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, cca 100g šlehačky, 200g rajského protlaku, bazalka, šalvěj, rozmarýn - najemno nasekané (nebo provensálské koření), sůl

Postup přípravy

Vše, kromě šlehačky, smícháme v hrnci vhodném do trouby a necháme pár hodin odležet. Poté pečeme na 180-200°C 30min., snížíme teplotu na 150-160°C a dopékáme 1,5 - 2 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečený rajčatový guláš

Pečený rajčatový guláš

Potřebné ingredience

350g vepřové plece, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce papriky, 1 čerstvá paprika, 4 vetší rajčata, 1 plechovka žampionů (nebo čerstvé), olivový olej, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 houbový bujón

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji orestujeme, přilijeme 350-400ml vody. Přisypeme nasekaný česnek, kousky papriky, kmín, bujón, papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová srdce na houbách

Vepřová srdce na houbách

Potřebné ingredience

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na paprice

Panenka na paprice

Potřebné ingredience

1 panenka (cca 400g), 1 lžíce uzené papriky, sůl, pepř, 300g žampionů, 150-200ml vývaru, 1 lžíce přepuštěného másla, 100-150g zakysané smetany, 1 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na másle. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a žampiony. Přidáme protlak a zalijeme vývarem. Necháme chvíli vařit. Když je maso měkké,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na jablkách

Panenka na jablkách

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...

Kategorie