SMETANOVÉ BRAMBORY S MASÍČKEM A SALÁT Z AVOKÁDA
Potřebné ingredience
vepřové maso,brambory,koření,cibule,smetana,zelenina,avokádo.
Postup přípravy
brambory neloupeme,pokrájíme na kolečka a pokládáme na vymaštěný pekáček.střídáme,brambory,maso,cibule,osolíme,okořeníme,zalijeme smetanou a pečeme asi hodinku v troubě.
Knedlo, vepřo, zelo
Potřebné ingredience
Ingredience anglická slanina 300 g cibule 4 kusy hladká mouka 1 lžička kmín 1 lžíce pepř 1 špetka sůl 1 lžička vepřová pečeně 800 g zelí kysané 1 balení
Postup přípravy
Maso opláchneme a důkladně osušíme, posolíme, pokmínujeme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.Přidíme slaninu a nakrájenou cibuli. Pečeme 40-50 min tak, aby maso získalo kůrku,…
Řízek v celérovém kabátě
Potřebné ingredience
Nějaké masko na řízek,2 vejce,půlka celéru,hladká mouka dle potřeby,strouhanka,vegeta
Postup přípravy
Naklepané posolené maso vyválíme v těstíčku a smažíme řízky.Těstíčko:Ukvedláme 2 vejce,půl nastrouhaného celéru (na jemném struhadle)vegetu,mouku,přidáváme podle hustoty těsta a…
ZAPEČENÉ PLECKO
Potřebné ingredience
1/2kg vepř.plecka,brambory,lečo,cibule,sojovka,hořčice,sůl,pepř,vejce,sýr.
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka,maso na kostičky,které nasolíme a napepříme,zakapeme sojovkou a obalíme ve dvou lžících hořčice. Do zapékací mísy nalijeme olej,poklademe…
Francouzské brambory NEJLEHČÍ NEJLEVNĚJŠÍ A NEJLEPŠÍ …
Potřebné ingredience
1,5-2kg brambor 40dkg točeného libového salámu 8 vajec sul,pepř
Postup přípravy
připravím si velký hrnec vymažu si ho olejem,syrové ne vařené! brambory oloupu nakrájím na vetší kostky,salám na menší kostičky,vše dobře promíchám osolím,opepřím,a ještě polijeme…
ZAPEČENÉ BRAMBORY S MASEM - DĚLAL MANŽEL +++
Potřebné ingredience
Brambory,vepřové maso, sůl, pepř, grylovací koření, smetana stačí půlka krabičky,sádlo na vymaštění pekáčku.
Postup přípravy
Nejprve vymažeme pekáček potom do pekáčku naskládáme nakrájené brambory na plátky, potom na brambory naskládáme naklepané a okořeněné maso, znova brambory a zalejem smetanou stačí…
++++ TVARŮŽKOVÁ ČÍNA ++++
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ MASO (KÝTU NEBO PLECKO), 1 BALÍČEK OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ, KOŘENÍ NA ČÍNU, SŮL, PEPŘ, OLEJ NA SMAŽENÍ, KEČUP, SOJ. OMÁČKU
Postup přípravy
MASO NAKRÁJÍME NA NUDLIČKY, OKOŘENÍME A OSMAHNEME, POTÉ ZAKÁPNEM KEČUPEM A SOJ. OMÁČKOU, PROHŘEJEME A PŘIDÁME POKRÁJENÉ OLOM.TVARŮŽKY.
IHNED PODÁVÁME S RÝŽÍ NA CIBULCE !!!!!
Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)
Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu, plnotučná hořčice, sůl, anglická slanina, 100g nakrájené vysočiny, asi 5 uvařených na tvrdo vajíček, 2x hovězí masox, voda, cibule, olej. Jako příloha rýže
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé…
Zapékaný segedýnský gulášek.
Potřebné ingredience
Nákup: 750g vepřové plece 500g kysaného zelí 1 cibule 400g brambor 200g červené papriky 3 lžíce oleje 1 lžíce rajského protlaku (já dala celý malý) 1 lžíce polotučné hořčice 150ml smetany Sůl, pepř, kmín, bobkový list, mletá paprika.
Postup přípravy
1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na drobno. Zelí slijeme a překrájíme. Brambory a papriku nakrájíme na menší kostky.
2. Maso opečeme za všech stran na…