(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)

Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu, plnotučná hořčice, sůl, anglická slanina, 100g nakrájené vysočiny, asi 5 uvařených na tvrdo vajíček, 2x hovězí masox, voda, cibule, olej. Jako příloha rýže
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé okurky a zamotáme. Zatáhneme režnou nití, aby se maso neroztáčelo.
To uděláme se všemi plátky masa.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Položíme na ní rolky masa(ptáčky) a osmahneme ze všech stran tak dlouho dokud se maso nezatáhne, potom zalejeme vodou(asi 3 litry) a vaříme dokud není maso hotové (asi 2 hodiny).Hotové ptáčky vyndáme a do vývaru dáme ještě 2 masoxy, osolíme a zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě.
Z ptáčků odstraníme nítě, uvaříme rýži a můžeme servírovat.
Je opravdu výborná.
To uděláme se všemi plátky masa.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Položíme na ní rolky masa(ptáčky) a osmahneme ze všech stran tak dlouho dokud se maso nezatáhne, potom zalejeme vodou(asi 3 litry) a vaříme dokud není maso hotové (asi 2 hodiny).Hotové ptáčky vyndáme a do vývaru dáme ještě 2 masoxy, osolíme a zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě.
Z ptáčků odstraníme nítě, uvaříme rýži a můžeme servírovat.
Je opravdu výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jafoslav
(upraveno)
19. 9. 2013, 12:08
ja namiesto salámu dávam kuracie pečienky. Je to luxus. Skúste
nahlásit

sam2011
(upraveno)
19. 9. 2013, 11:08

nahlásit

skorepka82
(upraveno)
19. 9. 2013, 10:49


nahlásit