Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v jogurtu

Řízky v jogurtu

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 bílý jogurt velký 1 vejce 2 stroužky česneku koření

Postup přípravy

Postup:
Rozmíchá se 1 bílý jogurt s vajíčkem, do toho se rozmačkají 2 stroužky česneku a trochu gril. koření. Maso se naklepe, trochu osolí a nechá 1-2 dny uležet v jogurtové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou

KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou

Potřebné ingredience

krkovička,koření-já použila nahrin a olej.

Postup přípravy

maso nakrájíme na pidi kousky,okořeníme nahrinem-už nesolíme a opečeme na oleji.podáváme s pečenýma brambůrkama v troubě a šopákem.
dobrou chuť

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na moravance

Vepřové na moravance

Potřebné ingredience

300g vepřového (kuřecího) masa, 1 malá sklenička nakl.zeleniny Moravanka, 1 cibule, sojová omáčka, podravka, masox, pepř.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli pak přidáme na kostičky nakrájené maso, opepříme a přidáme podravku až se maso zatáhne přidáme pokrájenou Moravanku bez nálevu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Živáňská v alobalu

Živáňská v alobalu

Potřebné ingredience

300 g vepřové krkovice, 2 klobásy, 100 g slaniny, 500 g syrových brambor, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sladká paprika, kmín, pepř, sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek, koření. Promícháme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Úžasné řízečky

Úžasné řízečky

Potřebné ingredience

1 kg vepřových plátku. Marináda: 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, 4 vejce, 1 a půl lžičky Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Do připravené marinády naložíme 1 kg vepřových plátků a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky plněné domácím kysaným zelím

Závitky plněné domácím kysaným zelím

Potřebné ingredience

Zelí , slanina, vepřový krk nebo kotlet, česnek ,paprika mletá,sůl, pepř,mouka hladká, cibule , olej řepkový

Postup přípravy

Naklepané plátky masa osolíme, očesnekujeme a naplníme předem uvařeným zelím smíchaným se seškvařenou slaninou.Zatočíme a uložíme na cibuli do pekáčku.Závitky na povrchu mírně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sedliacke maso de luxe

Sedliacke maso de luxe

Potřebné ingredience

Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta

Postup přípravy

masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Andělské řízky

Andělské řízky

Potřebné ingredience

4 řízky kýty, 2PL olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1/2 KL soli, 1KL tymiánu, 1KL citr.kůry, 2 rajčata, 2 kompotové broskve, 1 KL oregana, 4 plátky sýra, 2PL oleje.

Postup přípravy

Z utřeného čeneku, ol.oleje, soli, tymiánu a citronové kůry umícháme marinádu.Tou potřeme omyté a osušené řízky a necháme je v ledničce 2 hodiny marinovat.Pak na 1PL prudce …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cmunda po Kaplicku

Cmunda po Kaplicku

Potřebné ingredience

uzené maso (krkovička),kyselé zelí,cibule,olej,brambory,vajíčko,sůl,majoránka,česnek,hladká mouka,kmín

Postup přípravy

Uzené maso si uvaříme.Do kastrolku dáme trošku oleje a osmažíme na něm cibuli,přidáme opláchnuté kyselé zelí a dusíme asi 20 min.Mezi tím si naškrábeme brambory které nastrouháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené koleno s fazolemi a zelím po selsku - šútelica

Uzené koleno s fazolemi a zelím po selsku - šútelica

Potřebné ingredience

1 hrnek (0,25 l) fazolí, 2 brambory, 1 uzené koleno, 600 g kysaného zelí, hladká mouka, tuk, 0,25 l sladké smetany, sůl

Postup přípravy

Předem (nejlépe přes noc) namočené fazole vaříme společně s uzeným kolenem, ke konci vaření přidáme brambory nakrájené na kostky. Kysané zelí podusíme zvlášť. Uvařené koleno…

Zobrazit více...

Kategorie