NAKLÁDANÉ MASO - čína
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 3 celá vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 - 2 lžíce Maggi, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1 - 2 lžičky Worchestru, trochu chilli, 7 stroužků česneku
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na kousky a přes noc naložíme do dobře rozmíchané marinády (mně se nejvíc osvědčil ruční šlehač). Potom pečeme na oleji doměkka.
Podáváme nejlépe s hranolky.
Arabelčino vepřové ražničí
Potřebné ingredience
vepřové maso, slanina, cibule, barevná paprika, klobáska
Postup přípravy
Na špejli postupně napichujeme uvedené suroviny, které jsme si nakrájeli na kousky nebo na kolečka. Poté ražničí posypeme solí, potřeme hořčicí , dáme do pekáče, podlijeme troškou…
Kotletka na žampionech+bramborové kroketky a obloha
Potřebné ingredience
Kotletk,žampiony,cibule,sůl,pepř,gril .koření. Brambory,strouhanku,hl.mouku,sůl,vajíčko. rajče,papriku,okurku,list.
Postup přípravy
Maso naklepeme,posolíme,opepříme,nakrájíme cibulku a dáme na rozpálený olej,vše smažíme,dusíme až do měka a potom přidáme žampiony.Přidáme vodu a ke konci půl masoxu a zahustíme.…
VEPŘOVÉ ZÁVITKY S KYSANÝM ZELÍM
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřové kýty,kysané zelí,anglická slanina,koření - adžiga,pepř,sladká paprika
Postup přípravy
Naklepeme vepřovou kýtu,okořeníme - (adžiga,sl.paprika),lehce zakápnem olejem,trošku sojové omáčky,soli a necháme přes noc uležet.Na plátky masa pokládáme anglickou slaninu,kysané…
Ražničí s dušenou rýží
Potřebné ingredience
250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme…
Rychlá, výborná čína
Potřebné ingredience
vepřové maso, mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule, česnek, magi, sůl, pepř, koření na čínu, kari koření, škrob, olej, vajíčko, jako příloha hranolky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky a přidáme všechny ingredience a smícháme necháme 1 den odležet a pak jen osmahnem.Dobrou chuť!!!!
Naložený bůček
Potřebné ingredience
1kg bůčku,5 bobkových listů,pepř,česnek,sůl,sladká paprika,gril. koření,tabasko(chili nebo pálivá paprika)
Postup přípravy
Bůček uvaříme s bobkovým listem,pepřem a česnekem.Vykoštěný,ještě horký potřeme kašičkou z 15 stroužků česneku utřeného se solí,lžičkou pepře,sladké papriky,gril. koření,několika…
Zapečené kotletky se sýrem a smetanou
Potřebné ingredience
na 4 porce: 4 vepřové kotlety bez kosti (možno použít i kuřecí řízky), 25 dkg sýra eidam 30%, 300 ml smetany 30%, hladká mouka, sladká mletá paprika (1 lžička), sůl, pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme ve směsi mouky a papriky, poklademe na máslem vymazaný pekáček, zasypeme nahrubo strouhaným sýrem a nakonec zalijeme mírně opepřenou a…
Arabelčina kýta dušená na leču
Potřebné ingredience
kýta, 1sklenice leča, troška kečupu, půl cibule, olej
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na proužky, pak přidáme na nudličky nakrájenou kýtu, osolíme a opečeme ze všech stran. Po té přidáme sklenici leča k tomu trošku vody a dusíme…
Bifteky s celerem a zapečeným sýrem
Potřebné ingredience
vepřové maso (může být i kuřecí),střední CELER,kousek másla,pepř,sůl,Zounarka(ochucovadlo),sýr nejlépe 45% příloha rýže nebo hranolky
Postup přípravy
Celer nastrouháme na hrubém struhadle,v kastrůlku rozehřejeme kousek másla a celer podusíme,osolíme,opepříme
Maso nakrájíme na plátky ,posypeme Zounarkou a trošku opepříme…