Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
NAKLÁDANÉ MASO - čína

NAKLÁDANÉ MASO - čína

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 3 celá vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 - 2 lžíce Maggi, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1 - 2 lžičky Worchestru, trochu chilli, 7 stroužků česneku

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na kousky a přes noc naložíme do dobře rozmíchané marinády (mně se nejvíc osvědčil ruční šlehač). Potom pečeme na oleji doměkka.
Podáváme nejlépe s hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčino vepřové ražničí

Arabelčino vepřové ražničí

Potřebné ingredience

vepřové maso, slanina, cibule, barevná paprika, klobáska

Postup přípravy

Na špejli postupně napichujeme uvedené suroviny, které jsme si nakrájeli na kousky nebo na kolečka. Poté ražničí posypeme solí, potřeme hořčicí , dáme do pekáče, podlijeme troškou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletka na žampionech+bramborové kroketky a obloha

Kotletka na žampionech+bramborové kroketky a obloha

Potřebné ingredience

Kotletk,žampiony,cibule,sůl,pepř,gril .koření. Brambory,strouhanku,hl.mouku,sůl,vajíčko. rajče,papriku,okurku,list.

Postup přípravy

Maso naklepeme,posolíme,opepříme,nakrájíme cibulku a dáme na rozpálený olej,vše smažíme,dusíme až do měka a potom přidáme žampiony.Přidáme vodu a ke konci půl masoxu a zahustíme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZÁVITKY S KYSANÝM ZELÍM

VEPŘOVÉ ZÁVITKY S KYSANÝM ZELÍM

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřové kýty,kysané zelí,anglická slanina,koření - adžiga,pepř,sladká paprika

Postup přípravy

Naklepeme vepřovou kýtu,okořeníme - (adžiga,sl.paprika),lehce zakápnem olejem,trošku sojové omáčky,soli a necháme přes noc uležet.Na plátky masa pokládáme anglickou slaninu,kysané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí s dušenou rýží

Ražničí s dušenou rýží

Potřebné ingredience

250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlá, výborná čína

Rychlá, výborná čína

Potřebné ingredience

vepřové maso, mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule, česnek, magi, sůl, pepř, koření na čínu, kari koření, škrob, olej, vajíčko, jako příloha hranolky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky a přidáme všechny ingredience a smícháme necháme 1 den odležet a pak jen osmahnem.Dobrou chuť!!!!

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložený bůček

Naložený bůček

Potřebné ingredience

1kg bůčku,5 bobkových listů,pepř,česnek,sůl,sladká paprika,gril. koření,tabasko(chili nebo pálivá paprika)

Postup přípravy

Bůček uvaříme s bobkovým listem,pepřem a česnekem.Vykoštěný,ještě horký potřeme kašičkou z 15 stroužků česneku utřeného se solí,lžičkou pepře,sladké papriky,gril. koření,několika…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky se sýrem a smetanou

Zapečené kotletky se sýrem a smetanou

Potřebné ingredience

na 4 porce: 4 vepřové kotlety bez kosti (možno použít i kuřecí řízky), 25 dkg sýra eidam 30%, 300 ml smetany 30%, hladká mouka, sladká mletá paprika (1 lžička), sůl, pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme ve směsi mouky a papriky, poklademe na máslem vymazaný pekáček, zasypeme nahrubo strouhaným sýrem a nakonec zalijeme mírně opepřenou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina kýta dušená na leču

Arabelčina kýta dušená na leču

Potřebné ingredience

kýta, 1sklenice leča, troška kečupu, půl cibule, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na proužky, pak přidáme na nudličky nakrájenou kýtu, osolíme a opečeme ze všech stran. Po té přidáme sklenici leča k tomu trošku vody a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bifteky s celerem a zapečeným sýrem

Bifteky s celerem a zapečeným sýrem

Potřebné ingredience

vepřové maso (může být i kuřecí),střední CELER,kousek másla,pepř,sůl,Zounarka(ochucovadlo),sýr nejlépe 45% příloha rýže nebo hranolky

Postup přípravy

Celer nastrouháme na hrubém struhadle,v kastrůlku rozehřejeme kousek másla a celer podusíme,osolíme,opepříme
Maso nakrájíme na plátky ,posypeme Zounarkou a trošku opepříme…

Zobrazit více...

Kategorie