Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové vepřové s fazolkami-děkuji Janule

Smetanové vepřové s fazolkami-děkuji Janule

Potřebné ingredience

Ingredience 500 g vepřového plecka 1 lžíce oleje 1 cibule 1 KL pálivé papriky 1 KL sladké papriky 1 KL kmínu 1/2 KL pepře asi 3 PL hladké mouky sůl voda mléko 250 ml smetany na vaření 0,5 kg zelených fazolek (mražených).

Postup přípravy

Postup

Na lžici oleje osmahneme cibuli dosklovata, přidáme maso nakrájené na plátky, osolíme, přidáme koření, osmahneme, zmírníme plamen, přiklopíme a necháme maso chvíli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou

Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou

Potřebné ingredience

1 kg vepř.plecka, 20 dkg nakrájené angl.slaniny, větší cibule, plnotučná hořčice a trochu oleje, 1 odbelník taveného sýru, brambory, tvrdý sýr

Postup přípravy

Nachystáme si zapékací misku, kterou lehce vymažeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme opepříme a zakapeme oliv.olejem...budeme vrstvit...nejdříve si do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
čertovské vepřové špaličky-děkuji Innes

čertovské vepřové špaličky-děkuji Innes

Potřebné ingredience

Ingredience Cibule 2 kusy Česnek 6 stroužků Kečup 2 lžíce Mletá paprika sladká Paprika chilli, 3 kusy Pepř Sůl Vepřové 600 g Voda 2 dl Žampióny 150 g

Postup přípravy

Pracovní postup


Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme.

Pekáček vylijeme trochou oleje.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší masíčko

Nejlepší masíčko

Potřebné ingredience

Jakékoliv maso, slanina, cibule, sušené houby, sůl, pepř, skořice, strouhaná kůrka chleba

Postup přípravy

Do pekáče dáme vyškvařit trochu slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme orestovat nakrájené maso na kostky, osolíme opepříme a přidáme sušené houby.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smažená vepřová nožička

Smažená vepřová nožička

Potřebné ingredience

vepřová nožička, gáza, sůl, voda, zelenina, pepř, trojobal, olej

Postup přípravy

Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta s hořčičnou omáčkou

Kotleta s hořčičnou omáčkou

Potřebné ingredience

4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety plněné pestem a mozzarellou

Kotlety plněné pestem a mozzarellou

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety bez kosti silné 2cm, bazalkové pesto, mozzarella překrojená na 4 díly, trocha bílého vína, silnější plátek másla, sůl a pepř nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy

Do kotlet uděláme kapsy, které naplníme mozzarellou a lžičkou pesta. Okořeníme(použila jsem steakové koření s červeným pepřem), uzavřeme párátkem a osmažíme na oleji. Do výpeku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec s kaki a pórkem-děkuji Drahuš

Vepřová plec s kaki a pórkem-děkuji Drahuš

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové plece 3 středně velké cibule 1 kaki 1 hrst nakrájeného pórku/zelená i bílá část 1 chilli paprička/kdo nechce,vynechá 1 prolisovaný stroužek česneku 1 lžíce sladké mleté papriky 5 lžic sladké chilli omáčky 1 lžíce oleje ¼ lžičky celého kmínu voda na podlití sůl podle potřeby

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění.
Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA TROŠKU JINÁ

ČÍNA TROŠKU JINÁ

Potřebné ingredience

150 g vepřové kýty, 150 g kuřecích prsíček, 150 g pórku, 100 g zázvoru, 1 jablko, 4 feferonky, 50 g mandlí, 1 bílek, 1 lžička škrobu, sójová omáčka, sůl, olej

Postup přípravy

Bílek rozšleháme se škrobem, maso nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme ve směsi. Osmažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a vyjmeme. Na rozpáleném oleji osmažíme na …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Paštika se zeleným pepřem

Paštika se zeleným pepřem

Potřebné ingredience

400g vepřových jater 150g anglické slaniny 1 červená cibule 3 stroužky česneku lžíce sádla 100g másla 40 kuliček nakládaného zeleného pepře provensálské bylinky sůl

Postup přípravy



Na lžíci sádla nechte zesklovatět cibulku, přidejt na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut opékejte než pustí šťávu. Dejte stranou, tuk ponechte v hrnci a osmažte…

Zobrazit více...

Kategorie