Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Mad´arský vepřový perkelt

Mad´arský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

Vepřová plec , papriku, sůl, cibule , česnek, Rajčata, paprika žampiony nebo houby , voda,mastidlo ,

Postup přípravy

Připravím si zaklad na guláš a maso dusím,podlévám a v polovině dušení přidám ostatní ingredience a až je maso měkké dochutím a je to !!! nezahuštuji ,rajčata to zahustí .Přeji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Potřebné ingredience

0,5 kila vepřového libového masa,300gramu kabanosu nebo točeného salámu,větší sklenice bílého sterilovaného sladkokyselého zelí (640g),menší sklenice sterilované červené papriky(340g),sojovka,grilovací koření.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo hrnec a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: ¾ kg vepřové plece 2 větší cibule 1 větší mrkev 1 větší petržel ¼ střední bulvy celeru hrst petrželové nati ½ l silného masového vývaru sůl, olej, čerstvě mletý pepř, bobkový list máslová jíška, drcený kmín, nové koření

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš s domácím knedlíkem

Segedínský guláš s domácím knedlíkem

Potřebné ingredience

1 kg vepřového plecka, 3 PL hladké mouky, 4 PL rostlinného oleje, 1 velká cibule pokrájená, 3 PL sladké papriky, 1 ČL kmínu, 200 ml vývaru, 1 PL rajčatového pyré, 400 g kysaného zelí scezeného a překrájeného, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, špetka cukru na dochucení, bobkový list

Postup přípravy

1) Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu hladkou mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouku oklepu.
2) V kastrolu hodně rozehřeju…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špagety s masovou směsí (po mexicku)-děkuji poslirecept.cz

Špagety s masovou směsí (po mexicku)-děkuji…

Potřebné ingredience

Špagety s masovou (po mexicku) směsí pro 6 osob: •1/2 kg vepřového mletého masa •1 cibule •1 plechovka fazolí v tomatě •1 rajský protlak •koření: Chilli con Carne nebo Gril Mexico •2 dl vody •1 dl kečupu

Postup přípravy

Na oleji zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso, vše prosmažíme (můžeme přidat i nakrájenou papriku) a mícháme. Přidáme 1/2 lžíce koření, fazole, protlak,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Potřebné ingredience

Ingredience česnek 5 stroužků cibule 1 kus uzené maso 100 g vepřová kýta 400 g zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájejte na 1,5cm silné plátky(neodkrajujte až do konce), do každého řezu dejte klínek uzeného a cibule. Maso vložte do pekáče, posypte česnekem (kořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

Potřebné ingredience

1 balení halušek v prášku, brynza (lze nahradit neochuceným pom. máslem nebo nivou), velká cibule, uzené maso (popř. šunka), kousek másla, kys. zelí..na špenátové potřebujeme ještě listový špenát a stroužek česneku

Postup přípravy

Kupuji instantní halušky V Penny, a z jednoho balení udělám jak s uzeným, tak se špenátem.
Nejprve uvaříme halušky dle návodu, po uvaření je trochu propláchnu studenou vodou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína se zelím

Čína se zelím

Potřebné ingredience

Na 3-4 porce : 1 hlávka čínského zelí , 1/2 kg veprového masa ( já dávám ramínko - je šťavnatější než kýta, někdy dám kuřecí prsa), 4-5 vajec, olej, Podravku - někdy přidám grilovací koření, jindy worcester a sojovku

Postup přípravy

Maso si den předem naložím do oleje s trochou sojovky a a worcestru. Druhý den si připravím vysoký hrnec nebo pánev WOk, rozpálím a maso opékám. V misce si rozšlehám vejce s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřového masa ( krkovice, plec) 1 cibule směs lesních hub 1PL rajského protlaku 2 stroužky česneku majoránka jalovec, nové koření 3dcl červeného vína sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme do hněda na oleji, přidáme rajský protlak, cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso asi 10 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na houbách

Krkovička na houbách

Potřebné ingredience

Vepřové maso Doba přípravy: 1hod. Počet porcí: 4 Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 cibule 2 hrsti sušených hub(namočených) houbový vývar sůl pepř 2 lžíce kečupu (nemusí být) 2 lžičky sladké papriky olej mouka hl. na zahuštění

Postup přípravy

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme do růžova nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme plátky masa a orestujeme. Zasypeme paprikou a zalejeme horkou vodou. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie