Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí flíčky se slaninkou a zelíčkem :)

Domácí flíčky se slaninkou a zelíčkem :)

Potřebné ingredience

1 menší hlávkové zelí, anglickou slaninu (dávám na 1poměr zelí něco přes půlku množství slaniny), olej, sůl, pepř. Na fleky: hrubou mouku, vejce, krapet vody (dělám od oka)

Postup přípravy

Zelí si nakrouháme, slaninu nakrájíme.
Slaninu dáme na wok a necháme vyškvařit tuk, je-li ho dost tak přidáme zelí (nebojte za chvíli ubude na objemu) jestli ne tak přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Selský hrnec

Selský hrnec

Potřebné ingredience

40 dkg vepřového masa, 3 větší brambory, 1 větší cibule, 1 červená paprika, 5 stroužků česneku, 1 rovná lžíce červené papriky, 1 rovná lžíce gulášového koření, sůl, pepř, drcený kmín, jíška Knorr, maggi, 3 lžíce kečupu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky asi 1×1 cm /můžeme použít i mleté vepřové maso/
a na oleji ho zprudka osmažíme.
Přidáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cibulové řízečky naruby

Cibulové řízečky naruby

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !!!!!!!!

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky gulášového koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Trochu jiné francouzské brambory, moc dobré a moc rychlé

Trochu jiné francouzské brambory, moc dobré a moc…

Potřebné ingredience

alobal, syrové brambory, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, niva

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásy nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky nebo jak se to povede, zelené papriky na čtverečky, nivu nastrouháme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající maso v hořčici

Vynikající maso v hořčici

Potřebné ingredience

Maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapomněla jsem dodat), ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.

Postup přípravy

Maso naklepat, dát do misky, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky úplně jinak

Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, polovina másla

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Potřebné ingredience

Rozpis: ◦800 g vepřové kýty ◦3 lžíce oleje ◦1 velkou cibuli ◦1 velký pórek ◦100 ml 12°piva ◦100 ml kečupu ◦3 stroužky česneku ◦sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Kýtu nakrájíme na nudličky, v misce promícháme s pepřem, solí, olejem a necháme alespoň 2 hodiny odležet /nejlépe do druhého dne/. Proleželé nudličky masa orestujeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

3 vejce, 5 lžic oleje, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce magi, 1 lžička papriky sladké, 1 lžička papriky pálivé, 1 lžička soli, pepř, 3 stroužky česneku - vše rozšlehat 3/4kg masa, cibule

Postup přípravy

Maso naklepeme, trochu osolíme, ukládáme do misky, prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka a poléváme směsí, necháme 24h odležet, pak do pekáčku a upéct do měkka.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí na plech

Ražničí na plech

Potřebné ingredience

3/4kg vepřového masa, 1/4kg klobásek nebo točeného salámu, 3 cibule, 1 čerstvá paprika, 1 majonéza, koření, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, přidáme na kolečka nakrájené klobásky nebo točený salám, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Posolíme, okořeníme dle chuti pepřem, grilovacím kořením...…

Zobrazit více...

Kategorie