Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

Potřebné ingredience

1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené vepřové -děkuji Bibince

Naložené vepřové -děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového na řízky 2 celá vajíčka 2 lžíce worcesterské omáčky 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce maggi 2 lžíce olivového oleje 1 lžička Vegety 1 malá cibule 3 stroužky česneku 2-3 hrsti mražené, nebo čerstvé zeleniny- dle svého výběru 1 lžíce Solamylu trošku oleje na pánev pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kaťák aneb výborný katův šleh

Kaťák aneb výborný katův šleh

Potřebné ingredience

50 dkg vepřové kýty 4 až 5 lžic oleje 1 kyselá okurka 1 větší cibule 3 lžíce naložené červené papriky sůl, pepř a feferonky podle chuti 1 lžíce vorcestru asi 1/2 rajského protlaku

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na úzké nudličky a nesolené ho na oleji /lze i bez - dietnejsi varianta - na vodě/ upečeme téměř doměkka. Přidáme cibuli, zesklovatíme jí, opepříme,osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
guláš bez míchání

guláš bez míchání

Potřebné ingredience

1kg plecka,vepřového masa 3 větší cibule 5 stroužků česneku 2 lžičky gulášového koření 2 lžičky sladké mleté červené papriky 3 lžičky solamylu sůl pepř 2 masoxy feferonka-dle chuti 0,75l-1 l vody

Postup přípravy

maso a cibuli nakrájíme na kostky,smícháme s masem další ingredience a rozpustíme v 1 l vody 2masoxy,vše smícháme dohromady..
Dáme do pekáče a přikryjeme alobalem dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčové mäso s voňavou bylinkovou marinádou

Bravčové mäso s voňavou bylinkovou marinádou

Potřebné ingredience

bravčové mäso, zmes byliniek - mäta, medovka, materina dúška (čerstvé alebo aj sušené - najlepšie z vlastnej záhradky ale nemusia byť), olivový olej, cesnak, lúpané paradajky v konzerve, soľ, korenie, červená paprika príloha: buď ryža alebo aj cestoviny, ja som mala ryžu

Postup přípravy

Deň vopred si pripravíme marinádu: bylinky ak sú čerstvé nakrájame na malé kúsky alebo ak sú sušené len rozmrvíme, pridáme cesnak nakrájaný na malé kolieska, olivový olej, trochu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PECENE BRAVCOVE KOLIENKA

PECENE BRAVCOVE KOLIENKA

Potřebné ingredience

Idealne na sviatocne dni,ale aj na nedelu ako bola dnesna!!!!!Podavala som to s pecenymi zemiacikmi a greckym salatom! Potrebujeme 2-3 bravcove kolena ,cibulu na hrubsie platky, horcicu,cervenu papriku na kolieska,alebo pasiky opat hrubsie,cesnak,rozmarin,oregano,cierne korenie-mlete,sol

Postup přípravy

Nastrihame si papier na pecenie -vacsie kusy ,aby sme mohli kazde koleno riadne zabalit a tiez alobal.
Do kazdeho kolena urobime nozom diery a vsuneme prekrojeny cesnak,podla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BOK

PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BOK

Potřebné ingredience

Plněný vepřový bok. 1,5kg vepřového boku kmín sůl voda náplň: tvrdé rohlíky cca 8ks muškátový oříšek sůl,pepř,majoránka,godhaj 20dkg,celé vajíčko, sádlo

Postup přípravy

Postup:
do vepřového boku si uděláme velkou kapsu pozor na proříznutí,osolíme a okmínujeme,potřeme sádlem a sádlo vložíme i vedle boku na pekáč.
Vytvoříme si nádivku(náplň)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Klasický španělský ptáček-děkuji Renče

Klasický španělský ptáček-děkuji Renče

Potřebné ingredience

sůl  1 ks velká cibule  4 lžíce tuk  mletý pepř  8 plátků hovězí zadní maso náplň  2 ks vejce  8 lžic plnotučná hořčice  8 plátků anglická slanina  2 ks špekáček  4 ks sladkokyselá okurka omáčka  voda  4 ks sladkokyselá okurka  2 - 3 lžice nálev z okurek  1,3 l voda  1 ks vejce  mletý pepř  1 kostka extra silný bujón  2 - 3 lžic hladká mouka  sůl

Postup přípravy

Hovězí maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa dobře naklepeme, ale jen tak, abychom do nich neudělali díry. Čím lépe je maso naklepané, tím méně je potřeba jej…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÉ KOLENO

PEČENÉ KOLENO

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno,ďábelské koření,sušený česnek,tymián,chilli, gyros,ostrý kečup

Postup přípravy

smícháme ďábelské koření se sušeným česnekem,tymiánem,chilli,gyros.Touto směsí obalíme koleno a podlijeme vodou.Přiklopíme a pečeme na 100-150 c 4-5 hodin,podléváme vodou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-děkuji Ladii

Vepřový guláš-děkuji Ladii

Potřebné ingredience

Ingredience Vepřová plec Bez kosti 600 g, Rostlinný olej 3 lžíce, Cibule Střední 2 ks, Mletá paprika 3 lžička, Sůl, Pepř , Kmín, Česnek 1-2 2 stroužek, Hladká mouka 1 lžíce , Majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín,…

Zobrazit více...

Kategorie