VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA
Potřebné ingredience
1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku
Postup přípravy
Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…
Naložené vepřové -děkuji Bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového na řízky 2 celá vajíčka 2 lžíce worcesterské omáčky 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce maggi 2 lžíce olivového oleje 1 lžička Vegety 1 malá cibule 3 stroužky česneku 2-3 hrsti mražené, nebo čerstvé zeleniny- dle svého výběru 1 lžíce Solamylu trošku oleje na pánev pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky,…
Kaťák aneb výborný katův šleh
Potřebné ingredience
50 dkg vepřové kýty 4 až 5 lžic oleje 1 kyselá okurka 1 větší cibule 3 lžíce naložené červené papriky sůl, pepř a feferonky podle chuti 1 lžíce vorcestru asi 1/2 rajského protlaku
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na úzké nudličky a nesolené ho na oleji /lze i bez - dietnejsi varianta - na vodě/ upečeme téměř doměkka. Přidáme cibuli, zesklovatíme jí, opepříme,osolíme,…
guláš bez míchání
Potřebné ingredience
1kg plecka,vepřového masa 3 větší cibule 5 stroužků česneku 2 lžičky gulášového koření 2 lžičky sladké mleté červené papriky 3 lžičky solamylu sůl pepř 2 masoxy feferonka-dle chuti 0,75l-1 l vody
Postup přípravy
maso a cibuli nakrájíme na kostky,smícháme s masem další ingredience a rozpustíme v 1 l vody 2masoxy,vše smícháme dohromady..
Dáme do pekáče a přikryjeme alobalem dáme do…
Bravčové mäso s voňavou bylinkovou marinádou
Potřebné ingredience
bravčové mäso, zmes byliniek - mäta, medovka, materina dúška (čerstvé alebo aj sušené - najlepšie z vlastnej záhradky ale nemusia byť), olivový olej, cesnak, lúpané paradajky v konzerve, soľ, korenie, červená paprika príloha: buď ryža alebo aj cestoviny, ja som mala ryžu
Postup přípravy
Deň vopred si pripravíme marinádu: bylinky ak sú čerstvé nakrájame na malé kúsky alebo ak sú sušené len rozmrvíme, pridáme cesnak nakrájaný na malé kolieska, olivový olej, trochu…
PECENE BRAVCOVE KOLIENKA
Potřebné ingredience
Idealne na sviatocne dni,ale aj na nedelu ako bola dnesna!!!!!Podavala som to s pecenymi zemiacikmi a greckym salatom! Potrebujeme 2-3 bravcove kolena ,cibulu na hrubsie platky, horcicu,cervenu papriku na kolieska,alebo pasiky opat hrubsie,cesnak,rozmarin,oregano,cierne korenie-mlete,sol
Postup přípravy
Nastrihame si papier na pecenie -vacsie kusy ,aby sme mohli kazde koleno riadne zabalit a tiez alobal.
Do kazdeho kolena urobime nozom diery a vsuneme prekrojeny cesnak,podla…
PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BOK
Potřebné ingredience
Plněný vepřový bok. 1,5kg vepřového boku kmín sůl voda náplň: tvrdé rohlíky cca 8ks muškátový oříšek sůl,pepř,majoránka,godhaj 20dkg,celé vajíčko, sádlo
Postup přípravy
Postup:
do vepřového boku si uděláme velkou kapsu pozor na proříznutí,osolíme a okmínujeme,potřeme sádlem a sádlo vložíme i vedle boku na pekáč.
Vytvoříme si nádivku(náplň)…
Klasický španělský ptáček-děkuji Renče
Potřebné ingredience
sůl 1 ks velká cibule 4 lžíce tuk mletý pepř 8 plátků hovězí zadní maso náplň 2 ks vejce 8 lžic plnotučná hořčice 8 plátků anglická slanina 2 ks špekáček 4 ks sladkokyselá okurka omáčka voda 4 ks sladkokyselá okurka 2 - 3 lžice nálev z okurek 1,3 l voda 1 ks vejce mletý pepř 1 kostka extra silný bujón 2 - 3 lžic hladká mouka sůl
Postup přípravy
Hovězí maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa dobře naklepeme, ale jen tak, abychom do nich neudělali díry. Čím lépe je maso naklepané, tím méně je potřeba jej…
PEČENÉ KOLENO
Potřebné ingredience
1 vepřové koleno,ďábelské koření,sušený česnek,tymián,chilli, gyros,ostrý kečup
Postup přípravy
smícháme ďábelské koření se sušeným česnekem,tymiánem,chilli,gyros.Touto směsí obalíme koleno a podlijeme vodou.Přiklopíme a pečeme na 100-150 c 4-5 hodin,podléváme vodou.
Vepřový guláš-děkuji Ladii
Potřebné ingredience
Ingredience Vepřová plec Bez kosti 600 g, Rostlinný olej 3 lžíce, Cibule Střední 2 ks, Mletá paprika 3 lžička, Sůl, Pepř , Kmín, Česnek 1-2 2 stroužek, Hladká mouka 1 lžíce , Majoránka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín,…