Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí uzená kotleta

Domácí uzená kotleta

Potřebné ingredience

100 % vepřová kotleta, sůl

Postup přípravy

2-3 týdny naložit do láku, poté udit 6 hodin

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra alá svíčková

Vepřová játra alá svíčková

Potřebné ingredience

3/4 kg jater 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou 2 kelímky smetany šlehání 1 cibule nové koření pepř kuličky bobkový list 2 větvičky tymiánu(nebo sušený tymián) kousek másla olej 3PL hladké mouky vývar nebo voda cukr sůl citrónová šťáva

Postup přípravy

Játra si odblaním, omyji, osuším papírovýma utěrkami.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE

Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 vepřové kotlety 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kelímek zakysané smetany 1/4 l vývaru 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce zelené petrželky olej sůl barevný pepř

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Troubový gulášek

Troubový gulášek

Potřebné ingredience

1kg vepřové plece,3 velké cibule,5 str,česneku,2 lžičky gulášového koření,2 lžičky sladké papriky,3 lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 středně velký rajčatový protlak,sůl ,1 zelená paprika a asi 3/4 l vody

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 250°C.Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli,najemno nasek.česnek,maso nakrájené na kostky,zasypeme kořením,na to rozdrobíme masox a osolíme,přidáme protlak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové masíčko

Šťavnaté vepřové masíčko

Potřebné ingredience

500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jihočeské maso podle našeho dědečka

Jihočeské maso podle našeho dědečka

Potřebné ingredience

Je to opravdu vynikající mňamka (můžete použít i kuřecí maso). Dělával nám to vždy náš dědeček když jsme k němu přijeli na oslavu a teď přebírám po něm recept já :o) Je to jednoduchý, lahodný a šťavnatý slavnostní obídek Opravdu zkuste, ty rohlíky tomu dodají šmrnc... Pro 2 osoby: - 3 vepřová masa -1,5 rohlíku -sůl -pepř -olej -majonéza -hranolky

Postup přípravy

Vepřová masa nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, dát trochu oleje, zakrýt alobalem a dát přes noc do ledičky (já nakládám pouze hodinu a stačí to). Druhý den nakrájet cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vařený mletý bůček s vejci

Vařený mletý bůček s vejci

Potřebné ingredience

1 kg bůčku,6 vajec,2 PLŽ vegety,sůl,střevo na tlačenku,provázek.Na foto postupu je množství z 2kg masa.

Postup přípravy

Bůček si pomeleme,přidáme suroviny a důkladně(opravdu)promícháme.Plníme do střeva a pořádně zavážeme provázkem.Vaříme mírně asi 1,5hod.Do směsi se může přidat třeba hrášek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety plněné

Vepřové kotlety plněné

Potřebné ingredience

4 ks kotlet,koření steak,sůl,kousek(plátek),anglická slanina

Postup přípravy

maso naklepat,maso naplnit a přeložit a spíchnout párátky,dát na plech a pect asi 3/4h.

vařil přítel :-))

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované zapečené plátky

Marinované zapečené plátky

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané plátky z kýty

Nakládané plátky z kýty

Potřebné ingredience

1kg vepřové kýty 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky 1 havička česneku trocha soli trocha pepře Olej na smažení

Postup přípravy

1) Maso z kýty nakrájíme na plátky a nakklepeme je. Vejce rozšleháme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a vložíme do…

Zobrazit více...

Kategorie