ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY
Potřebné ingredience
Těsto-1kg mletého masa(míchané),cibule,česnek,majoránka,3rohlíky nebo housky(starší),mléko,voda,2vejce,sůl,pepř. Na obal-vejce,mléko,strouhanka olej
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka s vodou.K mletému masu přidáme všechny suroviny , namočené změklé pečivo a vše promícháme.Pokud je těsto moc řídké přidáme strouhanku.
Gulášovka jako ze školní jídelny
Potřebné ingredience
3 větší cibule, 0,5kg mletého vepřového masa, olej, 1 sáček sladké mleté papriky, 2lžíce pálivé papriky, 1lžíce ďábelská směs, zahušťovadlo ( voda s hladkou moukou...), 6 větších brambor, 1 sáček majoránky, sůl nebo vegeta nebo bujon či masox...jak máte rádi.....
Zapékané toasty
Potřebné ingredience
500g mletého masa 2 PL oleje 2 cibule 2 PL vorcestrové omáčky 1 PL sladké papriky 1 ČL drceného kmínu 1 ČL kari 3 PL mletých vlašských ořechů 2 větší brambory 1 PL kečupu nebo protlaku 2 dl vývaru (feferonka nebo 1/2 ČL chilli) strouhaný sýr krájená veka
Postup přípravy
Recept je z kalendáře Frekvence 1, u nás má úspěch, i návštěvy vždy chválí.Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, zasypeme paprikou, kmínem, kari, přidáme mleté maso,…
Větší karbanátky bez oleje a se sýrem!!!(od paní ID…
Potřebné ingredience
Vše jako na karbanátky: mleté maso,(já dávám vepřové), sůl,pepř,vajíčko,strouhanka,3 stroužky česneku, lžíce hořčice, trochu majoránky,koření dle chuti(já dávám zabijačkové a grilovací),zvláštností je uzený sýr,který nastrouhám k těmto surovinám.
Postup přípravy
Tyto netradiční karbanátky jsou velkou pochoutkou,bez oleje,s přidáním sýra a zapékané v troubě! Recept je od paní Vlaďky,jen trošku mnou vylepšený o koření. Mleté maso smícháme…
čevapčiči...dokonale chutné
Potřebné ingredience
mleté maso ( já dělala z 1 kila) velká cibule a nebo 2 menší sůl, pepř, červená sladká mletá paprika 2 PL hořčice hl.mouka voda kečup worchestr brambory mléko trochu másla-nemusí být
Postup přípravy
Mleté maso umyjeme a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř , sladkou papriku a hořčici ( nešetřím ničím) je lepší víc..vypeče se to.!!!
Potom udělám válečky a na hluboký plech…
Moje nejoblíbenější lasagne
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa, 1 cibule, rajský protlak, hladká mouka na zahuštění, sůl, česnek, červená paprika, máslo, 1-2 balíčky lasagní, sýr na strouhání.
Postup přípravy
Připravíme si dvě omáčky:
masová: nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme na oleji, přidáme ml. maso, sůl, papriku, prolisovaný česnek (může být sušený) zalijeme vodou a dusíme,…
Pštrosí vejce
Potřebné ingredience
mleté maso,vajíčka,koření do mletých mas,strouhanka,česnek ,cibule
Postup přípravy
zamícháme mleté maso s kořením ,vajíčkem strouhankou,česnekem a cibulí.Vajíčka uvaříme na tvrdo ,oloupeme a obalíme masovou směsí.Vytvarujeme koule a dáme je do pekáče,podlijeme…
Rizolety
Potřebné ingredience
Koupené bramborové těsto v prášku,nebo doma udělané. Já si dělám tedy těsto doma je to chutnějšíMleté maso, cibule,česnek sůl,pepř,drcený kmín,trochu mlet.papriky,popřípadě pažitka,nebo zelená petrželka.2 vejce,strouhanka.Také můžeme udělat náplň ze zbytků pečeného masa salámu ,sýru a osmažené cibulky.
Postup přípravy
Na pánvi,osmahneme cibuli,přidáme mleté maso,okořeníme a do měkka opečeme.
Rozválíme si těsto na kulaté placičky ,naplníme vychládlou směsí a zarolujeme,jako palačinku.Obalíme…
Záhorácká sekaná se smetanovými brambory
Potřebné ingredience
50 dkg mletého masa,30 dkg kyselého zelí,1 cibule.sádlo,1 vejce,česnek,5 lžic strouhanky,sů,cukr,kmín,majoránka,koření na ml.maso Na smet.brambory:asi 8 brambor,sůl,pepř,1 šlehačka,sádlo
Postup přípravy
Mleté maso promícháme se solí, kořením, trochou majoránky,vejcem,utř.česnekem a strouhankou.Zelí si podusíme do měkka -ochutíme solí ,trochu okmínujeme a osladíme.Masovou hmotu si…
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami…
Potřebné ingredience
Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).
Postup přípravy
Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou…