Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

Potřebné ingredience

Těsto-1kg mletého masa(míchané),cibule,česnek,majoránka,3rohlíky nebo housky(starší),mléko,voda,2vejce,sůl,pepř. Na obal-vejce,mléko,strouhanka olej

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka s vodou.K mletému masu přidáme všechny suroviny , namočené změklé pečivo a vše promícháme.Pokud je těsto moc řídké přidáme strouhanku.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Gulášovka jako ze školní jídelny

Gulášovka jako ze školní jídelny

Potřebné ingredience

3 větší cibule, 0,5kg mletého vepřového masa, olej, 1 sáček sladké mleté papriky, 2lžíce pálivé papriky, 1lžíce ďábelská směs, zahušťovadlo ( voda s hladkou moukou...), 6 větších brambor, 1 sáček majoránky, sůl nebo vegeta nebo bujon či masox...jak máte rádi.....

Postup přípravy

viz foto

Toto množství vařím tak v 5l hrnci.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapékané toasty

Zapékané toasty

Potřebné ingredience

500g mletého masa 2 PL oleje 2 cibule 2 PL vorcestrové omáčky 1 PL sladké papriky 1 ČL drceného kmínu 1 ČL kari 3 PL mletých vlašských ořechů 2 větší brambory 1 PL kečupu nebo protlaku 2 dl vývaru (feferonka nebo 1/2 ČL chilli) strouhaný sýr krájená veka

Postup přípravy

Recept je z kalendáře Frekvence 1, u nás má úspěch, i návštěvy vždy chválí.Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, zasypeme paprikou, kmínem, kari, přidáme mleté maso,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Větší karbanátky bez oleje a se sýrem!!!(od paní ID 18898-Vlaďky V.)

Větší karbanátky bez oleje a se sýrem!!!(od paní ID…

Potřebné ingredience

Vše jako na karbanátky: mleté maso,(já dávám vepřové), sůl,pepř,vajíčko,strouhanka,3 stroužky česneku, lžíce hořčice, trochu majoránky,koření dle chuti(já dávám zabijačkové a grilovací),zvláštností je uzený sýr,který nastrouhám k těmto surovinám.

Postup přípravy

Tyto netradiční karbanátky jsou velkou pochoutkou,bez oleje,s přidáním sýra a zapékané v troubě! Recept je od paní Vlaďky,jen trošku mnou vylepšený o koření. Mleté maso smícháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
čevapčiči...dokonale chutné

čevapčiči...dokonale chutné

Potřebné ingredience

mleté maso ( já dělala z 1 kila) velká cibule a nebo 2 menší sůl, pepř, červená sladká mletá paprika 2 PL hořčice hl.mouka voda kečup worchestr brambory mléko trochu másla-nemusí být

Postup přípravy

Mleté maso umyjeme a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř , sladkou papriku a hořčici ( nešetřím ničím) je lepší víc..vypeče se to.!!!
Potom udělám válečky a na hluboký plech…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Moje nejoblíbenější lasagne

Moje nejoblíbenější lasagne

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 cibule, rajský protlak, hladká mouka na zahuštění, sůl, česnek, červená paprika, máslo, 1-2 balíčky lasagní, sýr na strouhání.

Postup přípravy

Připravíme si dvě omáčky:
masová: nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme na oleji, přidáme ml. maso, sůl, papriku, prolisovaný česnek (může být sušený) zalijeme vodou a dusíme,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

mleté maso,vajíčka,koření do mletých mas,strouhanka,česnek ,cibule

Postup přípravy

zamícháme mleté maso s kořením ,vajíčkem strouhankou,česnekem a cibulí.Vajíčka uvaříme na tvrdo ,oloupeme a obalíme masovou směsí.Vytvarujeme koule a dáme je do pekáče,podlijeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rizolety

Rizolety

Potřebné ingredience

Koupené bramborové těsto v prášku,nebo doma udělané. Já si dělám tedy těsto doma je to chutnějšíMleté maso, cibule,česnek sůl,pepř,drcený kmín,trochu mlet.papriky,popřípadě pažitka,nebo zelená petrželka.2 vejce,strouhanka.Také můžeme udělat náplň ze zbytků pečeného masa salámu ,sýru a osmažené cibulky.

Postup přípravy

Na pánvi,osmahneme cibuli,přidáme mleté maso,okořeníme a do měkka opečeme.
Rozválíme si těsto na kulaté placičky ,naplníme vychládlou směsí a zarolujeme,jako palačinku.Obalíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

Potřebné ingredience

50 dkg mletého masa,30 dkg kyselého zelí,1 cibule.sádlo,1 vejce,česnek,5 lžic strouhanky,sů,cukr,kmín,majoránka,koření na ml.maso Na smet.brambory:asi 8 brambor,sůl,pepř,1 šlehačka,sádlo

Postup přípravy

Mleté maso promícháme se solí, kořením, trochou majoránky,vejcem,utř.česnekem a strouhankou.Zelí si podusíme do měkka -ochutíme solí ,trochu okmínujeme a osladíme.Masovou hmotu si…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE

MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami…

Potřebné ingredience

Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).

Postup přípravy

Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou…

Zobrazit více...

Kategorie