Zapečené Boloňské špagety
Potřebné ingredience
Vše Dělám od oka tak to bude vše ASI...........Asi 75dkg mleté vepřové plece,asi jedna středně velká cibule,asi jeden stroužek česneku,jeden balíček špaget(nebo makaronů),drcený kmín,sladká paprika,sůl,pepř,asi jednu lžíci sádla,asi 30dkg tvrdého sýra Eidamu,asi 5 vajec ,asi 2dcl mléka
Postup přípravy
1///Sádlo roztavíme v hrnci a přidáme tam najemno nakrájenou cibuli,kterou opečeme do růžova.Pak přidáme maso, které osolíme ,opepříme a přidáme trochu drceného kmínu.opečeme a…
Špagety s mletým masem a Nivou
Potřebné ingredience
mleté maso, papriky, cibule, česnek, kečup, sojová omáčka, olej, Niva, špagety
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme mleté maso. Když je maso dostatečně orestované přidáme nakrájené papriky na kousky a česnek, taky nakrájený. Necháme chvilku restovat a přidáme…
JEDNODUCHÉ A RYCHLÉ KARBENÁTKY S TAVENÝM SÝREM
Potřebné ingredience
MLETÉ MASO - já dávám směs vepřového a hovězího nebo jen vepřové tavený sýr bez příchuti - smetanový sůl, pepř, česnek, popřípadě koření jak kdo má rád
Postup přípravy
Smícháme všechny suroviny. množství nepíšu, protože to každý má rád jinak, takže každý podle svého jazýčku. Pořádně směs prohněteme a děláme karbenátky které smažíme v rozpáleném…
Smažené karbenátky se sýrem
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 0,5 kg mletého masa, 1 vejce, 1 rohlík, hrst strouhanky, 2 stroužky česneku, 1 velká cibule, sůl, pepř, koření na mletá masa, sýr,sůl.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misky si dáme mleté maso, přidáme vejce, pokrájený rohlík, prolisovaný česnek, hrst strouhanky, sýr nastrouhaný,nakrájenou cibulku a koření. Vše…
Šunkové rolky DĚKUJI PANÍ-Marcela l. (koko1) ID 38210
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Suroviny: 300 g mletého masa (může být i drůbeží sekaná) 1 vejce, 1 cibule, 1 lžička Vegety, 6 plátků šunky (nebo moravského uzeného), 100 g tvrdého sýra, 1/2 smetany, 2 lžíce kečupu.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
Mleté maso promícháme s Vegetou, drobně pokrájenou nebo nastrouhanou cibulí a přidáme vejce. Na každý plátek naneseme lžící tuto hmotu a…
Zapékané toasty
Potřebné ingredience
500g mletého masa 2 PL oleje 2 cibule 2 PL vorcestrové omáčky 1 PL sladké papriky 1 ČL drceného kmínu 1 ČL kari 3 PL mletých vlašských ořechů 2 větší brambory 1 PL kečupu nebo protlaku 2 dl vývaru (feferonka nebo 1/2 ČL chilli) strouhaný sýr krájená veka
Postup přípravy
Recept je z kalendáře Frekvence 1, u nás má úspěch, i návštěvy vždy chválí.Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, zasypeme paprikou, kmínem, kari, přidáme mleté maso,…
Červené zapečené těstoviny
Potřebné ingredience
Široké nudle,25dkgmletého masa,cibule,česnek,kečup,sůl,mletý pepř,kapka vorčestru
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku do sklovata,přidáme syrové mleté maso.Pokapeme trochou vorčestru.Až se maso osmahne,zalijeme kečupem/množství dle chuti/,opepříme,přidáme propasírovaný…
Kapustové závitky
Potřebné ingredience
mleté maso rýže (používám od číňanů tu lepivou) vajíčko rohlík mléko česnek cibule majoránka sůl, pepř kapusta loupaná rajčata v plechovce cukr kečup
Postup přípravy
Kapustě vyřízneme košťál a dáme do vroucí vody a spaříme. Vodu z kapusty nevyléváme!!
Obereme listy.
Směs uděláme z masa, rohlíku namočeného v mléce, česneku, cibule,…
Kapustové závitky s mletým masem
Potřebné ingredience
Kapustové listy, 100 g rýže (dávám jeden pytlík), cca 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, plátky anglické slaniny, 1 až 2 lžíce oleje, cca 200 ml kečupu, cca 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Nejprve běžným způsobem uvaříme rýži (dělám ji na divoko). Mezitím si uvařím v osolené vodě umyté kapustové listy - cca 2-3 minuty od doby varu (tak aby byly listy měkké a vhodné…
KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody. Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.