Losos s grilovanou zeleninou a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Losos Brambory Cuketa Rajčata Paprika Cibule Žampiony Olej olivový Sůl Pepř Koření na grilovanou zeleninu Zakysaná smetana
Postup přípravy
Brambory a cuketu nakrájíme na kolečka. Ostatní zeleninu na hrubší kusy. Osolíme a posypeme kořením na zeleninu a zakapneme olejem. Promícháme a dáme pod gril. Těsně před tím než…
Ryžový koláč
Potřebné ingredience
1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín
Postup přípravy
Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme…
Tmavá treska se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou
Pstruh s bylinkami v troubě pečený
Potřebné ingredience
PstruhrnMáslo rnČesnek rnSnítka tymiánu rnKmín rnSůl rnKoprrnPetrželka rnHl. moukarnOlej Cibule
Postup přípravy
Prstruhy omyjeme, osušíme, posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Rozpustíme si máslo, přidáme pokrájenou petrzelku, rozmackany česnek a citronovou šťávu. Promícháme a potřeme…
Tuňákové rolky
Potřebné ingredience
plátky z 1 menší cukety, 1 malá cuketa nastrouhaná, olivový olej, sůl, pepř, bylinky, 2 sardelky, 160g plechovka tuňáka, 1 vejce, kapary (nemusí být), hrst strouhaného parmazánu, strouhanka na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji orestujeme strouhanou cuketu se sardelkami, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Poté přidáme tuňáka, bylinky, vejce, parmazán a zahustíme strouhankou. Směs…
Zapečené rybí filé
Potřebné ingredience
550 g rybího filé ( kupuji aljaš.tresku bez kostí), 100 g strouhaného sýra,1 zakysaná smetana,1 lžíce plnotuč. hořčice,citronová šťáva,sůl,máslo
Postup přípravy
Plátky filé ,osolíme a pokapeme citronovou šťávou.Dáme do zapékací misky vymazané máslem,potřeme hořčicí a zalijeme smetanou.Povrch posypeme sýrem a upečeme v troubě dozlatova…
Vánoční pochoutka z kapra
Potřebné ingredience
Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.
Postup přípravy
Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…
Rybí file s hořčicí a slaninou
Potřebné ingredience
Rybí filety (kostky), hořčice na potření filet, sůl, cibule na kolečka, slanina na plátky, máslo
Postup přípravy
Rybí filety osolit z obou stran, kdo chce může pokapat i trochou citronu. Potřít hořčicí z jedné strany, položit plátek slaniny, a několik koleček cibule. Dát do zapékací misky s…
Filé v alobalu s bylinkami
Potřebné ingredience
4 kousky filé,brambory,zelenina,brokolice,mrkev ,paprika bylinky ) petrželku,pažitku,libeček ).Kapku oleje....alobal
Postup přípravy
Předvařím si brambory na kolečka, alobal mírně potřu olejem,naskládám brambory ,zeleninu ,filé osolené obalené v bylinkách a koření na ryby.Na vrch dáme oříšek másla,zabalíme a…
lososa pečeného v troubě-podle Jitky-rychlovka
Potřebné ingredience
Na 2 porce: asi 300 gramů lososa 1 citron olivový olej mořská sůl čerstvé bylinky nebo směs sušených.............Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.
Postup přípravy
2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do misy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.
3.…