Pangasius se žampiony a rajčaty na víně s bramborem…
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 filety pangasiuse 1 větší plechovka sterilovaných žampionů 200 g rajčat 2 cibule 2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád) 2 dcl červeného vína 1 lžička kurkumy, kmín celý, koření na ryby, sůl, provensálské koření
Postup přípravy
Postup:
Nejdříve si spaříme a oloupeme rajčata, poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také nakrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme k tomu…
Krabí karbanátky
Potřebné ingredience
500g krabích tyčinek,1 lžíce sekané petrželky,1 lžíce worcestrové omáčky,1 lžička plnotučné hořčice,2 vejce,1 lžíce zakysané smetany,1 cibule,2 lžíce hladké mouky,špetka sladké papriky,sůl,pepř.
Postup přípravy
Krabí tyčky nasekáme na drobné kousky.Smícháme s ostatními surovinami.Potom směs rozmixujem ponorným mixérem na kaši.Necháme hodinu vychladnout v lednici.Tvarujem karbanátky,které…
rybí nákyp s brambory
Potřebné ingredience
rybí filé bez kosti,brambory uvařene ve slupce,cibule,paprika,kysaná smetana,2žloutky,2bílky,sul,pepř,majoránka,koření na rybky,
Postup přípravy
rybí file nakrájíme na kostky-okořenínme,cibuli na drobno-zpěníme na pánvici a přídáme file+papriku na nudličky-orestujeme.
brambory oloupeme a nakrájíme na plátky,dáme do…
Rybí nákyp se sýrem - lehounký, výborný a dietní
Potřebné ingredience
Mražené rybí filety z tresky nebo pangasius, eidam, vejce, sůl.
Postup přípravy
2 ks mražených filetů z tresky (nebo vezmu 1 ks mraženého filetu z pangasiuse) umelu na jemno společně s cca 15-20 Dkg 30% eidamu - ryba se nenechává rozmrazit, umelu ji mraženou,…
Zapečené rybí filé-jednoduché,rychlé,dobré
Potřebné ingredience
rybí filé,já měla tresku ale může být jakékoliv,zelenina mražená-mrkev,brokolice,květák,taky záleží na chuti každého,tvrdý sýr,vajíčka,koření,vajíčka
Postup přípravy
filety okořeníme dle chuti,pokapeme citronem,dáme na pekáček,mezi ně naklademe zeleninu,osolíme,dáme na 10 min péct až pustí štávičku,poté nastrouháme sýr,smícháme s vajíčky…
Pangas pečený v zeleninové obloze
Potřebné ingredience
Na 4 porce:80 dkg pangase,2 pórky,olej,6 rajčat,2 str.česneku,sůl,petrželka,
Postup přípravy
Do pekáčku si dáme olej na něm si trochu opečeme nakrájené cibulky z pórku a opečeme na to položíme rybu rozdělenou na porce a osolenou.Po stranách přidáme oloupaná a na kousky…
Musaka
Potřebné ingredience
Lilek, brambory, cuketa, rajčata, tuňák, cibule, česnek, bazalka, olivový olej
Postup přípravy
Povaříme brambory ve slupce, nebo v páře do mírného změknutí. Na olivovém oleji krátce podusíme cibulku a na ní tuňáka ve vlastní šťávě. Lilek nakrájíme na kolečka, necháme chvíli…
Rybí filé v těstíčku
Potřebné ingredience
Rybí filety, 2 lžíce hořčice, 150ml mléka, 2 vejce, 100g hladké mouky, sůl, pepř a olej.
Postup přípravy
Rozmrzlé filé osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí a necháme v chladnu asi hodinu odležet. Z rozšlehaných vajec, mléka, mouky a soli připravíme řidší těstíčko (já…
Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha…
Potřebné ingredience
Pangasius nebo treska (pangasia dneska už nejíme...), plátkový sýr, 2 cibule, česnek, mletý kmín, sůl, pepř, olej, rýže, houby (i mražené), koření na ryby
Postup přípravy
Klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota.…
Zapečený losos s Hermelínem
Potřebné ingredience
4 ks filet z lososa, 2 ks červené papriky, 1 citrón, 4 lžíce másla, 1/2 sáčku oregána, 1 ks sýr Hermelín (může být Hermelín figura), 5 lžic vody, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa ocitronujeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Poklademe na kostičky nakrájeným Hermelínem a paprikou (tu já nedala- nemám jí ráda tepelně upravenou). To celé…