Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Rybie prsty s hranolkami

Rybie prsty s hranolkami

Potřebné ingredience

Prsty: 2-3 filety z bielej ryby (treska,pangas),sol,korenie,hl.muka,vajička,struhanka+sezam Hranolky: zemiaky,sol,korenie,olej,rasca,hruba muka Dresing na šalat: horčica,med,olivovy olej,balzamiko ocot,pažítka,miešany šalat alebo čerstva zelenina Dresing na hranolky a rybu: majoneza alebo tatarka,kečup

Postup přípravy

Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Mediteriánska ryba

Mediteriánska ryba

Potřebné ingredience

asi 2 filety z bielej ryby (pangas,treska),paradajky v konzerve alebo čerstve,1 paprika farebna mäsita,ml.červena paprika,sol,korenie,pizza korenie,pár čiernych olív,1 cibula, 3-4 stručky cesnaku,zemiaky,bageta alebo chlieb,chilli paprička (nemusí byt),citron na ozdobu (nemusí byt)

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Chobotnicky "in umido"

Chobotnicky "in umido"

Potřebné ingredience

1 kg chobotnicek a polypu(sepie,kalamary) * 1 cibule * 1 mrkev * 3 strouzky cesneku * petrzelka * 400 g rajcatek(nebo konzerva) *100 g cernych oliv * bile vino * olivovy olej

Postup přípravy

Ocistit a omyt chobotnicky,u vetsich oddelit hlavu od chapadel.Nechat okapat.
Nakrajet cibuli a mrkev,cesnek rozpulit,vse dat na hlubokou panev a pridat cast petrzelky a 4…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÝ KAPR S BRAMBOREM A RAJČATY

ZAPEČENÝ KAPR S BRAMBOREM A RAJČATY

Potřebné ingredience

porcovaný kapr,brambory,cibule, česnek, rajčata, sůl, červená paprika, pepř, koření - tandoori masala,olej na vymazání plechu.

Postup přípravy

postup je popsán v obrazové příloze.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Potřebné ingredience

Brambory 1 Balíček filé sůl pepř 1 smetana strouhanka olej

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka a oloupeme.
Krájíme je na kolečka a skládáme po celém pekáči,vymazaném olejem a vysypaném strouhankou.
Pokud už máme polovinu brambor…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PANGASIUS NA MÁSLE - LAHŮDKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PANGASIUS NA MÁSLE - LAHŮDKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…

Potřebné ingredience

4ks pangasie,kmín,sůl,citron,máslo...........

Postup přípravy

4ks pangasie osušíme,osolíme,okmínujeme,pokapeme šťávou s jednoho citronu a necháme 15min uležet.Pečeme dozlatova na másle .Máslem s ryby polejeme brambory.
Příloha:brambory a …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečená ryba v sýru

Zapečená ryba v sýru

Potřebné ingredience

ryba (dělala jsem jak pangase tak i tresku) tvrdý sýr - nastrouhaný strouhanka - stejné množství jako sýru ml. sladká paprika citron mouka máslo

Postup přípravy

Rybu si nachystáme jako obvykle: posolit, pokapt citronem, nechat odpočinout. Vymažeme si zapékací mísu máslem. Rybu osušíme, obalíve lehce v mouce a dáme na dno pekáčku.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SARDELE S BRAMBORY A  RAJCATY - stredomorsky recept

SARDELE S BRAMBORY A RAJCATY - stredomorsky recept

Potřebné ingredience

1/2 kg sardeli(ancovicky)*3 velke rajcata*3 brambory nebo 2 velke*olivovy olej*sul*tymian nebo oregano

Postup přípravy

Dame varit brambory ve slupce v osolene vode asi 20 minut.Mezitim si ocistime sardele-odtrhneme hlavu a prstem otevreme brisni cast a vyjmeme stredovou kost.Oplachneme a osusime…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas na mrkvi s porkem a zasyrova restovane brambory

Pangas na mrkvi s porkem a zasyrova restovane brambory

Potřebné ingredience

pangas (baleni 500g), 3 stredni mrkve, zelena pulka porku, maslo, brambory

Postup přípravy

Jsem si takhle jednou experimentovala, az jsem vyexperimentovala tento recept a pangase uz jinak nedelam...:))

Na hlubsi pekacek si dame pangase NErozmrazujeme,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ

ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ

Potřebné ingredience

600 g rybího filé, 0,5 l mléka, sůl, mletý černý pepř, olej, 400 g bílého hlávkového zelí, 2 červené a 2 žluté papriky, 50 g prorostlé uzené slaniny, 2 cibule, kmín, 0,25 l zeleninového vývaru, 150 g sýru gouda

Postup přípravy

Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné…

Zobrazit více...

Kategorie