tilapia s koprem a sýrem
Potřebné ingredience
jakákoliv ryba kopr ve skleničce trojobal sýr eidam na plátky
Postup přípravy
rybu si omyjeme, osušíme a nahoru dáme kopr, sterilovaný ve skleničce, obalíme v kopru, nahoru přidáme plátek sýra a obalíme v klasickém trojobalu, smažíme a podáváme s…
Pangasius se špenátem
Potřebné ingredience
Pangase 4 porce,sůl,pepř,hl.mouku,1 cibuli, 4 stroužky česnek,5 dkg másla, listový mražený špenát Bonduelle,2 dcl smetany,
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno ,česnek na plátky a orestujeme na másle.přidáme polo rozmrazený špenát a smetanu a povaříme,osolíme podle chuti.Rybu si osolíme,opepříme ,obalíme v hl…
Losos na špenátové peřince
Potřebné ingredience
losos (bez kůže a kostí) podle počtu strávníků, 200g listů baby špenátu, 1 střední jablko (ne moc kyselé), česnek, jarní cibulka, ořechy, cukr moučka, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran /nemusí být moc, bude se ještě péct/. Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám).
Ořechy…
UZENÝ ZAVAŘENÝ KAPR , AMUR NEBO CEJN +++
Potřebné ingredience
Ryby, sůl, drcený kmín, česnek, olej olivový, nebo olej slunečnicový .
Postup přípravy
Ryby očistíme vykucháme opláchneme.Romačkáme česnek se solí,potřeme stím ryby lehce pokmínujem.Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna.Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny…
LOSOS S KREVETKAMI V TAJINE
Potřebné ingredience
POTREBNÉ PRÍSADY Lososový filet, krevety, maslo, mandľové maslo /nemusí byť/,korenená soľ, citrón, červené víno.
Postup přípravy
Lososový filet umyjeme, vysušíme.
Na dno tajinu odkrojíme plátok masla, naň položíme filet z lososa, osolíme korenenou soľou, priložíme plátky citróna a znovu plátky masla.
kapr v bramborovém těstíčku + salát
Potřebné ingredience
4 porce kapra zbaveného kůže,sůl,5 větších brambor,3 stroužky česneku,1 vejce,lžičku sušené majoránky, špetku mletého pepře, 3 - 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, olej na vymazání zapékací mísy na salát : 500g kysaného zelí,1 cibule, 2 lž. sterilované červené papriky, cukr,sůl,pepř
Postup přípravy
- očištěné a osušené porce kapra lehce osolíme a necháme asi půl hod. odležet. Oloupeme brambory a najemno nastrouháme.
K nim prolisujeme česnek, přidáme vejce, sůl, majoránku…
Zapečený pangasius na řecký způsob
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 6 rajčat, 800 g pangase, 2 cibule, 6 stroužků česneku, lžíce oregána, sůl, pepř, citron, trochu másla
Postup přípravy
Na pánvi si na olivovém oleji osmahnu cibule, česnek a oregáno. Tím si "vystelu" zapékací mísu nebo pekáč. Na to pak naložím osolené a pocitronované plátky pangase (solí a…
Musle (scallopsy) se spenatem a zampionama + Kuskus
Potřebné ingredience
Kuskus\\r\\nBalicek musli (scallops)\\r\\nZampiony\\r\\nMrazene spenatove listy\\r\\nMaslo
Postup přípravy
NA masle osmahneme mrazene musle (5minut) osolime, opeprime, podlijeme troskou vody a nechame dusit dalsi 2 minuty. Na druhe panvicce si osmahneme zampiony a pridame rozmrazeny a…
Krabí salát s melounem
Potřebné ingredience
2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, mletý pepř, 1 meloun kantalup, ledový salát
Postup přípravy
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou…
Panganius na fazolkách podle paní: míša s. (micskl) ID…
Potřebné ingredience
viz paní míša s. (micskl) ID 122878 | , já jsem navíc ještě před zápékním zalila smetanou a jako přílohu zvolila rýži.