KAPR NA VÍNĚ
Potřebné ingredience
4 porce kapra, 3dl bílého vína, sůl, pepř, 2 menší cibule, smetana ke šlehání, hrstka nadrobno nakrájené šunky, hrst strouhaného sýra a kousek másla
Postup přípravy
Porce kapra podlijeme vínem, posolíme, popepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme 15min.Potom kapra vyjmeme a do zbylé šťávy přidáme smetanu, sýr a šunku.Necháme…
OBALOVANÝ KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
kapr nakrájený na podkovičky, sůl, pepř, citron, šunka, hl.mouka, strouhanka, vejce, strouhaný sýr, olej na smažení
Postup přípravy
Porce osolíme, opepříme, pokapeme po obou stranách citronem a zabalíme do plátků šunky.Po chvilce odležení obalíme v rozšlehaném vejci s moukou, strouhankou a strouhaným sýrem…
Ryba s rýží a kari omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: 2 filety (já používám rybu Pangas), smetana, pórek, olej, rýže (já dělám jasmínovou), sůl a kari
Postup přípravy
Rybu opečeme na pánvi z obou stran, přendáme na talíř a uchováme v teple, do výpeku po rybě vhodíme porek nakrájený třeba na kolečka, orestujeme, přidáme kari a zalijeme smetanou,…
luxusní ryba pro návštěvu
Potřebné ingredience
pro dvě osoby:
2 filé
2 lžíce citrónu
sůl
pepř
špenát (500 g)
muškátový oříšek
2 lžíce másla
100 g mrkve
1 mladá cibule
1 lžíce mouky
100 ml masoxu
8 lžic šlehačky
rýžový papír
sojová omáčka
rýže nebo bulghur jako příloha
Postup přípravy
1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír…
Treska na zelenině se smetanou
Potřebné ingredience
1 kg filé z Tresky
1 pytlík mražené zeleniny hrášek, kukuřice, mrkev
400ml smetany 12%
400g tvrdého sýra
1 cibule
1/2 másla
brambory
pepř, sůl, česnek, paprika
Postup přípravy
Na dno hlubšího pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme zeleninou, posolíme, poklademe plátky másla. Filé z tresky poklademe na zeleninu, okořeníme. Brambory…
Sumeček v sýru
Potřebné ingredience
filety Sumečka ( Pangas ), jakékoliv koření, sýr na strouhání, olivový olej, strouhanka, brambory
Postup přípravy
Filety Sumečka omyjeme, osušíme, dáme koření a následně obalíme v nastrouhaném sýru, ke kterému přidáme trochu strouhanky, aby nám to lépe drželo. Usmažíme na teflonové pánvy, do…
Losos
Potřebné ingredience
Lososvý filet, koření Kotányi česnek + bylinky, citron,olivový olej,brambory
Postup přípravy
Porce lososa omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, poté posypeme kořením ( může být různé ). Rozpálíme teflonovou pánev, přidáme 1 lžíci oliv. oleje a lososa z obou stran opečeme…
Ryba po čínsku
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby:
2 filátka ( já používám rybu Pangas), 2 lžíce sojové omáčky (já dávám Tamari sojovku ze zdravé výživy), 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (může se klidně vynechat, jako v mém případě) olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát) a jako příloha rýže nebo čínské nudle
Postup přípravy
Tento recept je z časopisu Apetit, já mám tuto úpravu velmi ráda, je to netradiční a přitom velmi chutné:)))
Rybu pokapeme sojovkou a potřeme prolisovaným česnekem a na…
PEČENÉ ROLÁDKY Z PANGASE - sumeček žraločí
Potřebné ingredience
4 menší filety s pangase (cca 200 g jeden),
1 sardelpasta,
200 g filetu z lososa bez kůže,
8 plátků šunky, nejlépe 100% shaved
1 lžička plnotučné hořčice.
Postup přípravy
Rozmražené filety z pangase osušíme, rozřízneme podélně na 8 plátků a potřeme směsí sardelpasty s hořčicí. Z lososího filé nakrájíme 8 stejných špalíčků, které zatočíme do…
Pstruh na bílém víně
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby - 4 ks (200-250g) pstruh, 20g sůl, 120g mrkev, 120g petržel (kořen), 120g houby, 120g pórek, 2g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50g, 1 svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80g máslo, 2 dl smetana.
Postup přípravy
Pstruh na bílém víně
Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek…