Rybí filety zapečené s nivou
Potřebné ingredience
rybí filety - nejlépe filety mořské tresky
niva
olej nebo Rama coulinese
hladká mouka
koření na ryby
brambory
Postup přípravy
Rybí filety necháme rozmrazit a pak je vložíme do utěrky (ne papírové), aby vysála z ryb zbytečnou vodu. Poté je na okořeníme. Z jedné strany je položíme do mouky a tou pouze…
Štika se šlehačkou
Potřebné ingredience
štika, smetana nebo šlehačka, citron, cibule, česnek, rajčata, paprika, nebo i jiná zelenina, sůl, vegeta, olej
Postup přípravy
Den předem: vykuchanou štiku vcelku pokapeme citronem, osolíme, posypeme vegetou a naplníme směsí zeleniny s cibulí a česnekem nakrájenými na plátky, navršíme i na štiku.…
File po Finsku
Potřebné ingredience
file4 kousky 1šlehačku, citron.sul, pepř ,1 lžičku masla
Postup přípravy
Do pekáčku nebo zapékaci misky vložíme filé ,které pokapeme citron.štávou ,posolime a opepříme a přidáme 1 lžičku másla a to vše zalijeme 1 šlehačkou a dáme do trouby. Je to brzo…
Chobotnicky (Sepie, Calamare) na cibulce
Potřebné ingredience
500 g chobotnicek (nejlepe uz ocistenych), 3 pol. lzice olivoveho oleje, 750 g cibule, 2 bobkove listy, 3-4 trouzky cesneku, 1 pol. lzice papriky, pepr, sul, 1 citron, 2 pol. lzice petrzelky
Postup přípravy
Nejlepe koupime uz ciste chobotnicky bez vnitrnosti a kuze, ty oplachneme pod tekouci vodou, osusime a nakrajime na male kousky - nudlicky, kolecka.
Oloupeme cibulku a…
Rybí filé(pečené) grilované - rychlá a dobrá večeře
Potřebné ingredience
4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
olej k vymazání pekáče a potření masa
4 plátky šunky,
50g nastrouhaného sýra (já dala cihlu)
2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené
sůl a pepř
Postup přípravy
Předehřejeme gril na vysokou teplotu a mírně vymastíme pekáč(keramickou mísu). Plátky ryby z obou stran mírně osolíme a naskládáme je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté…
Zapečené filé - RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.
KRABI TYCINKY ZAPECENE VE SLEHACCE moc dobre
Potřebné ingredience
krabi tycinky cibule syr gouda brambory sul pepr slehacka
Postup přípravy
vymazeme si pekac na dno si dame na pltky /silnejsi/ syrove brambory sul pepr krabi tycky nasekanou cibulku syr a opet brambory sul pepr pak vse zalejeme slehackou a peceme
Filety z tresky s rajčaty
Potřebné ingredience
Filety z tresky, čerstvá rajčata, smetana, hotová jíška, olivový olej, granulovaný česnek
Postup přípravy
Zmražené filety potřeme olivovým olejem, osolíme a dáme na pánev. Nakrájíme rajčata na kolečka a poklademe na rybu. Přiklopíme pokličkou a necháme dělat, až dokud nejdou ryby…
Lososové steaky v bylinkové krustě
Potřebné ingredience
steaky z lososa
2 vejce
50 g škrobové moučky
provensálské koření
sůl
kousek másla a olej
Postup přípravy
Velice jednoduchý, rychlý a dobroučký recept.
Steaky omyjeme a osušíme, z obou stran posolíme. V misce rozšleháme 2 vejce s provensálským kořením a 50 g škrobové moučky.…
SMAŽENÉ KOSTKY FILLE
Potřebné ingredience
500g fille, olej na smažení.
Těstíčko: 2 vejce hl. mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky soli.
Postup přípravy
Fillé nakrájíme na větší kostky a obalíme v hustším těstíčku, které jsme dochutili kořením a česnekem(lisovaným). Potom osmažíme v oleji.
Příloha: hranolky, brambory a…