Filé zapékané s hořčicí
Potřebné ingredience
4 ks file , hořčice , máslo , sůl , 6 vajíček , 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Na file z jedné strany namažeme máslo a tou stranou je položíme do zapékací misky .Vrchní stranu pomažeme hořčicí , osolíme a pečeme asi 20 min v troubě.Postupně rozklepneme do…
Rybí haše
Potřebné ingredience
1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.
Postup přípravy
Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…
Domácí sushi
Potřebné ingredience
2 hrstě rýže na sushi, 1 avokádo, 1 balení krabích tyčinek, křen Wasabi, sojová omáčka, mořské řasy Nori, rýžový ocet (nebo jablečný), sůl a cukr
Postup přípravy
Na jeden díl rýže tak 2 díly vody, dále do vody přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli a 2 lžíce octa pak necháme vařit do změknutí a vypaření vody.
Připravíme si mořské řasy.…
Zapečené pikantní rybí filé
Potřebné ingredience
4 porce rybího filé, velká cibule, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, olej
Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát
Postup přípravy
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a dáme do…
Rychlé file
Potřebné ingredience
File,Rama-šlehačka,zelenina-dle chuti,koření na ryby,Solčanka-Podravka-polévkové koření.
Postup přípravy
File dejte do zapékací misky,nalijte šlehačku,poházejte zeleninou,,posypte kořením-dle chuti a na 35 minut dej´te do trouby na 180 stupňů-příloha opět dle chuti.Vařím brambory v…
Rybí filé s bylinkami-4 dětské porce
Potřebné ingredience
250g rybího filé, 30g másla, 1 pol.lžíce čerstvých bylinek (tymián, řebříček, bazalka, kopr, petrželka), sůl. Omáčka : 1pol.lžíce olivového oleje, 15g pšeničné mouky či lépe 1pol.lžíce kuzu, 1bílý bio jogurt, 1pol.lžíce stejných bylinek jako výše, sůl, 1lžička citr.kůry z bio citrónu či hodně vydrhnutého normálního, 4 plátky oloupaného citronu na ozdobu
Postup přípravy
Omáčka : cibulku zpěníme na oleji, přidáme mouku či kuzu a osmahneme, zalijeme jogurtem, osolíme, povaříme 3minuty. Přidáme jemně nasekané bylinky, dochutíme citr.šťávou. Dětem…
Filé se zázvorem
Potřebné ingredience
filé-4 plátky, máslo-3 pol.lžíce, citrónová šťáva-1 pol.lžíce, čerstvý zázvor strouhaný-1 čajová lžička, cibule-100g, rajčata loupaná-100g, petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Do zapékací nádoby dáme rozpuštěné máslo s citrónovou šťávou a zázvorem. Osolené zmražené čtverce filé v této směsi obalíme-teplé máslo se na filé nalepí a ihned zmrzne-je to jako…
Losos s rajčatovou majdou
Potřebné ingredience
Filé z lososa (kostky), pórek, rajčata, lučina nebo gervais, sůl, olej, koření (nejlépe provensálké)
Postup přípravy
Pórek na kolečka a orestovat na oleji, přidat nakrájeného lososa na kostičky a na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata. Dusíme chviličku až je losos hotový a nakonec přidáme…
Filety zapečené se sýrem
Potřebné ingredience
Filety (prakticky jakákoliv ryba), sůl, citron, koření ( na ryby nebo jen provensálské), různé druhy tvrdých sýrů ( cihla, niva, gouda , mozzarella, jadel ...., prostě dle chuti a zásob), cibule, olej
Postup přípravy
Pekáček vymazat trochou oleje, na dno pekáču vyskládat cibuli nakrájenou na kolečka. Ocitronované, osolené a okořeněné ryby, které jsme nechali uležet v chladu (stačí i chvíli)…
Zapékané filé - rychle a lehce
Potřebné ingredience
rybí filé, vejce, mléko, sůl, kmín, česnek, kečup, olej
Postup přípravy
Rybí filé nakrájíme na malé kousíčky, osolíme, okmínujeme a promícháme s rozdrceným česnekem, rovnoměrně rozprostřeme po vymaštěném pekáčku (vrstva nemusí být jednolitá). Dáme do…