Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ KARI S HRÁŠKEM

BRAMBOROVÉ KARI S HRÁŠKEM

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: ˇˇ2 lžíce kari koření + 3 lžíce másla ˇˇ1 cibule, nadrobno nakrájená ˇˇ1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky ˇˇ400 ml zeleninového vývaru ˇˇ400 ml smetany ˇˇ200 g mraženého hrášku ˇˇkoriandr ˇˇsůl na dochucení

Postup přípravy

1. Rozpusťte máslo a na něm krátce osmahněte kari koření. Přidejte cibuli, zamíchejte a hrnec asi na 5 minut přikryjte; cibule by za tu dobu měla změknout. Přisypte brambory,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
250 g másla
mléko

Postup přípravy

Uhněteme těsto a necháme ho několik hodin uležet (může být i přes noc). Poté ho rozválíme a formičkami vykrájíme malé kousky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5-10 minut…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karobové trojhránky

Karobové trojhránky

Potřebné ingredience

to samé jako u lineckého cukroví

Postup přípravy

Do těsta na linecké cukroví přidáme 2 pl karobu a rozválené těsto rozkrájíme na čtverečky asi 5x5 cm velké. Plníme ořechovou nádivkou (200 g strouhaných ořechů povaříme v 1 dl…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

250 g másla
250 g hladké mouky
120 g cukru
200 g strouhaných oříšků
citronová kůra
vanilka (nebo vanilkový cukr)

Postup přípravy

Uhněteme těsto a necháme ho několik hodin uležet (může být i přes noc). Poté ho rozválíme na rohlíčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5-10 minut. Správně upečené…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarské preclíčky

Karlovarské preclíčky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky
160 g másla
10 g moučkového cukru
30 g droždí
1/2 l mléka
špetka soli

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme ho na teplém místě 30 minut kynout. Vyválíme preclíčky a na vymazaném plechu je necháme opět 15 - 20 minut kynout. Pečeme při 165°C a zdobíme nugátovou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Paprikové pikle

Paprikové pikle

Potřebné ingredience

Pikle jsou speciálním způsobem konzervovaná zelenina, která se v malém množství podává jako chuťovka k rýži, sabdží nebo k purí. Velice se hodí v zimních měsících, kdy není k dispozici tolik čerstvé zeleniny, ale pro svou charakteristickou chuť si najdou místo v jídelníčku po celý rok. Vybrali jsem recept na paprikové pikle, které se vyplatí dělat na konci léta kdy jsou papriky na trhu levně k mání ještě je sluníčko.


1/2 l nakrájených paprik
2-3 dl oleje (sójový, slunečnicový, řepkový...)
1,5 pl soli
1 pl mletých hořčičných semínek
1 pl indického kmínu
1 po garam masaly
1/2 čl zázvoru
1/2 čl kurkumy
1 čl asafoetidy
1/2 čl čili nebo kajenského pepře (pro nepálivou variantu možno vynechat)

Postup přípravy

* Umyjeme papriky a nakrájíme je na menší proužky (asi 1-3 cm). Rozprostřeme je po plechu a necháme je několik hodin naschnout. Jde o to, aby nebyly tak mokré a nepouštěly tolik…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Potřebné ingredience

1 kg menších brambor, kůže od slaniny, sůl 80 g sádla 4-6 stroužků česneku petrželka

Postup přípravy

Neloupané brambory nakrájíme na silnější plátky. Plech pomastíme kůží a brambory pečeme dorůžova asi 1/2 hodiny. Na sádle zpěníme prolisovaný česnek a promícháme s bramborami.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
HANÁCKÉ KOBLÍŽKY

HANÁCKÉ KOBLÍŽKY

Potřebné ingredience

 5 větších pokrájených brambor
 1-2 vejce
 100 g uzeného masa
 150 g polohrubé mouky
 3 stroužky česneku
 majoránka
 olomoucké tvárůžky
 sůl

Postup přípravy

1. brambory rozmixujeme v mixéru, přidáme vejce, sůl, majoránku a jemně utřený česnek
2. přidáme na malé kostičky nakrájené maso a promícháme
3. na lívanečkovník kapneme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SMAŽENÉ KULIČKY

SMAŽENÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

150 g Fourme ďAmberr,
150 g sýra Burlander,
3 vejce,
4 lžíce hladké mouky,
sůl,pepř,
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Oba sýry nastrouháme, přidáme žloutky,osolíme,ochutíme drceným pepřem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Lžičkou vykrajujeme malé kousky,obalujeme je v mouce a ve strouhance…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BALKÁNSKÝ SALÁT

BALKÁNSKÝ SALÁT

Potřebné ingredience

40 DKG BALKÁNSKÝ SÝR , 30 DKG CIHLA /EIDAM/ 1 KYSELÁ OKURKA , 1 CIBULE, 1 STERILOVANÝ HRÁČEK , 1 STERIL. KUKUŘICE , 1 STERIL. ČERVENÁ PAPRIKA , 1 MAJOLKA , 1 TATARKA 250 ML

Postup přípravy

SÝRY NASTROUHÁME , PŘIDÁME NA JEMNO CIBULKU A OKURKU , DÁLE STERIL, HRÁŠEK , KUKUŘICI , ČER. PAPRIKU A NAKONEC MAJOLKU A TATARKU .
++++++++ VÝBORNÁ CHUTOVKA K PIVU , NEBO VÍNU…

Zobrazit více...

Kategorie