zapečený toust
Potřebné ingredience
veka,kvalitní od pekaře,olivovy olej,mini rajčata.
Postup přípravy
veku lehce opeču na pánvi s trochou oliv.oleje,pokud v toustovači,tak olivovym olejem polívám,příloha jsou mini rajčata,samozřejmě nejlepší je přímo z pece na dřevo,kde se peče…
BAČOVY KULIČKY
Potřebné ingredience
250 g Brynzy, 2 vejce , 1 větší cibule,40 g strouhanky,100 g dětské krupičky,100 g uzeného bůčku (slanina angl.) 250 g kysaného zelí, sádlo
Postup přípravy
Brynzu dáme do mísy,přídáme vejce,krupici,strouhanku a sůl.Utvoříme těsto - připravíme menší kuličky.Dáme vařit do vroucí vody.Až vyplavou pak je vyndáme a vložíme do pánve z…
bramborový salát ♥♥
Potřebné ingredience
10 brambor 1 velká cibule 1 velká majonéza nejlepší helmans 1 konzerva hrášku sůl, pepř nakládané kyselé okurky
Postup přípravy
brambory uvaříme ve slupce - oloupeme a přes kolečko propasírujeme, osolíme a opepříme- zamícháme.
- na hrubém struhadle nastrouháme okurky zhruba půl sklenice velké ..záleží…
Dušené červené zelí s jablky
Potřebné ingredience
hlávku červeného zelí, jablíčko, olej, cukr, sůl
Postup přípravy
Červené zelí si nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s nastrouhaným jablíčkem bez slupky na hrubém struhadle. V hrnci si rozehřejeme olej na něj nasypeme cca 3hrsti cukru a…
Zapečené brambory s Hermelínem-moooc dekuji-mysulka …
Potřebné ingredience
Suroviny: 80 dkg brambor 2 Hermelíny (po 120g) 20 dkg libové anglické slaniny 350 ml smetany sůl, koření na americké brambory ( nebo podle chuti paprikové koření) libeček, nebo pažitku
Postup přípravy
Postup:
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.
Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a…
Zapečený fenykl
Potřebné ingredience
1kg fenyklu, sůl, žloutek, 1 smetana na vaření, strouhaný parmazán nebo grana, trochu olivového oleje
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříma fenykl nakrájený na větší kousky do měkka. Pekáček si vymažeme olivovým olejem, dáme do něj uvařený fenykl,zalijeme smetanou,lžičkou pokapeme žloutkem a…
Tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
250g měkkého tvarohu, 1 vejce, asi 200g hrubé mouky, pár lžic mléka na případné nastavení těsta, špetka soli
Postup přípravy
1/ V míse utřít tvaroh s celým vejcem. Přidat špetku soli. Je-li tvaroh hodně tuhý, lze přidat pár lžic mléka.
2/ Postupně přidávat mouku, až vznikne vláčné těsto. To se…
Krupicové noky
Potřebné ingredience
250ml mléka, 40g másla, špetka soli, 110g hrubé krupice (+ trocha na pozdější obalení noků), 1 vejce
Postup přípravy
1/ Mléko a máslo dát do jednoho kastrolu a přivést téměř k varu. Potom osolit.
2/ Za stálého míchání přisypávat krupici a nechat houstnout. V konečné fázi bude těsto částečně…
Vánoční KUBA
Potřebné ingredience
500g krup(krupky,perličky) 3-4 rohlíky, 1 hrnek suš.hub (můžete více,jak kdo má rád), menší cibule,mléko,česnek,majoránka,sůl,sádlo,máslo,(můžeme přidat škvarky)
Postup přípravy
Tento KUBA se dělá u Nás a všem chutná!
Krupky uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme.
Houby zalijeme mlékem a necháme alespoň 1hod.máčet. (já dávám den předem)
…
Francúzske zemiaky
Potřebné ingredience
zemiaky uvarené v šupke, pekelne pálivá saláma, smotana kyslá, 2-3 vajíčka, hladká múka, soľ, korenie čierne, korenie na zemiakové jedlá, korenie na francúzske zemiaky a kto má rád pálivé tak 1-2 pálivé papričky :)
Postup přípravy
Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Ohňovzdornú misu si vymažeme maslom alebo olejom a kladieme zemiakové kolieska. Keď máme jeden rad uložený, posolíme a správíme…