Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Mexická polévka-rychlovka

Mexická polévka-rychlovka

Potřebné ingredience

rajská polévka z pytlíkukonzerva fazolí,nejlépe červenékonzerva kukuřiceklobásačesnekkečuppepřchillistrouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Rajskou polévku z pytlíku uvaříme dle návodu.Do polévky dáme zcezené fazole,kukuřici,nakrájenou klobásku a krátce povaříme.Polévku dochutíme česnekem/dávám na miniaturní kostičky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

1 kg bílé fazole, 1kg cibule ,1 kg rajčat ,1kg paprik ,nálev na okurky

Postup přípravy

Fazole uvaříme ,slijeme a necháme vychladnout, zeleninu nakrájíme na menší kousky,cibuli na kostičky,vmícháme do fazolí ,naplníme do sklenic ,zalijeme nálevem na okurky a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolkova dobrota

Fazolkova dobrota

Potřebné ingredience

Fazole velké,klobaska,cibule, paprika,kukuřice,sůl,pepř, kečup

Postup přípravy

Opražíte cibulku a papriku přidáte klobásku pak date kukuřici a předem namočenou fazolku.Chvíli podusíme pak dame sůl pepř a kořeni podle chuti, přidame dostatečné množství kečupu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna

Zapečená cizrna

Potřebné ingredience

předem uvařená cizrnu (cca 350 - 400g v suchém stavu), malá brokolice, 2 malé cukety, 300g žampionů, 500g kuřecích prsou, rýžový olej, grilovací koření, kari, sůl, libeček, tamari, sušený česnek, 1 šlehačka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády do druhého dne (rýžový olej, grilovací koření, sůl, kari, tamari). Do vymazaného pekáčku dáme uvařenou cizrnu, orestované maso,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bochník plný fazolí

Bochník plný fazolí

Potřebné ingredience

Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.

Postup přípravy

V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HUMMUS

HUMMUS

Potřebné ingredience

2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř

Postup přípravy

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Potřebné ingredience

zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka

Postup přípravy

fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…

Zobrazit více...

Kategorie