POMALÝ HRNEC - ryba
Potřebné ingredience
Ryby, cibule, česnek, sůl, pomerančový pepř
Postup přípravy
Do pomalého hrnce vložíme ryby, osolíme a přidáme pomerančový pepř, nakrájenou cibuli a česnek. Dáme pomalit na HIGH na 2,5 hodiny. Ze zbytku ryby jsem udělala pomazánku.
Losos se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Losos, sůl, bylinky, kari, smetana, tavené sýry, eidam, niva, těstoviny
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na kousky a opečeme na olivovém oleji, osolíme, přidáme bylinky a kari koření. V kastrolu si dáme ohřát smetanu a rozpustíme v ní různé druhy sýrů. Těstoviny…
Manželova rybička
Potřebné ingredience
Větší pstruzi, žampiony, cibule, bylinkové máslo, citróny, anglická slanina, sůl, ml. pepř, petržel.
Postup přípravy
Vykuchané a umyté pstruhy uvnitř posolíme, opepříme a naplníme cibulí nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájenými na plátky. Pokapeme citrón. šťávou, přidáme bylinkové máslo.…
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku
Potřebné ingredience
5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.
Postup přípravy
Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…
VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI
Potřebné ingredience
Suroviny pro 2 osoby: 200 g špaget, 500 g mražených krevet (k dostání v každém supermarketu), 2 oloupané stroužky česneku-vcelku, 3 PL olivového oleje,½ deci bílého suchého vína, drobně nakrájené čerstvé petrželové lístky, koktejlová rajčátka.
Postup přípravy
Rychlá a snadná krevetová chuťovka je připravená přesně podle receptu mých zahraničních přátel.
Postup:
Na pánvičce s olivovým olejem krátce orestujeme stroužky česneku…
Rybí file s rajčaty v alobalu
Potřebné ingredience
800 g rybího file, 40 g oleje, 80 g másla, 300 g rajčat, 80 g eidamu, 60 g hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 30 g zelené petržele, sůl,mletý pepř
Postup přípravy
Rybí file nakrájíme na porce (2 kusy na osobu), osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a hladké mouce. Takto připravenou rybu naskládáme na větší plát alobalu, přidáme nakrájená…
Smažené krabí karbanátky
Potřebné ingredience
250g krabích tyčinek, 1lžička pažitky, 1lžička worces. omáčky, 1lžička plnotuč. hořčice, 1 vejce, 1cibule najemno nakrájená, 1lžíce hl. mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka na obalení.
Postup přípravy
Krabí tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici.
Po uležení děláme…
Strouhankové filé - rychlovka
Potřebné ingredience
velké balení rybího filé - klidně i pangas, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného sýra (nejlepší je parmazán, ale bohatě stačí i obyčejný eidam), 2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, pepř, lžička citronové kůry, máslo
Postup přípravy
Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě, až povrch zezlátne. Před podáváním zakápneme máslem. …
Zapečený uzený losos, receptík od sestry
Potřebné ingredience
100g uzeného lososa kouksy, nebo jej nakrájíme, jeden pórek, šlehačka 33%, kousek másla
Postup přípravy
Na másle osmahneme pórek, zalejeme smetanou a 10minut povaříme. Přidáme kousky lososa, dáme do trouby a zapečeme.
Jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory.
Rychlý oběd - pangasius s brokolicovou omáčkou
Potřebné ingredience
pangasius, brokolice, kukuřice, koření, trocha smetany a sýr
Postup přípravy
Plátek osolíme, pocitronujeme, na troše olivového oleje podusíme, přidáme koření (provensálké mám ráda), až změkkne, přidáme plátek sýra, zapečeme a podlijeme vodou, poté…