Úžasné zemáky (brambory). Neboli sněhové bochánky. Jak…
Potřebné ingredience
Těsto: 2 žloutky, 20 dkg hladké mouky, 10 dkg ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 - 4 lžíce smetany nebo mléka, citrónová kůra, lžička sody (může být i prášek do pečiva)........................................................................... Sníh: 2 bílky, 12 dkg mletého cukru. ......................................................................................................... Dále: trochu mléka, rumu
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme v ruce těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Poté těsto vyválíme na vále a vykrajujeme kolečka, která dáme na plech na pečící papír a pečeme ve vyhřáté…
Laskonky
Potřebné ingredience
3 bílky, 160 g cukru krupice, 80 g mletého cukru, 110 g kokosu nebo namletých ořechů
Postup přípravy
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy). Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší,…
BURISONKY V KARAMELU
Potřebné ingredience
1/2 MÁSLA( používejte opravdové máslo ne náhražku), 3 BALENÍ TOFFO KARAMELEK, 1 BALENÍ BURISONŮ NEOCHUCENÝCH
Postup přípravy
Na vodní lázni rozpustíme 1/2 másla, přidáme karamelky a mícháme dokud se karamelky nerozpustí, nějakou dobu to trvá, po rozpuštění je potřeba chvilku míchat rychleji aby se…
INDIÁNKY
Potřebné ingredience
Inspirace od Jany (Janča 76) ............. díky za radu :-)) pěna je šlehaná zrovna i s višňovou marmeládou
Postup přípravy
Ten receptík je naprosto jednoduchý .....
na jeden bílek - 10 dkg moučkovýho cukru
Dělala jsem ze dvou balíčků piškotů a potřebovala 4 bílky. …
Čokoládové pyramidky
Potřebné ingredience
Korpus: 125 g tuku (Zlatá Haná), 120 g cukru moučka, 2 PL kakaa, 180 g polohrubé mouky, 5 vajec. Náplň: 30 g másla, 30 g cukru moučka, 3 PL rumu. Poleva: 200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Iva). Dále: marmeláda, mandlové lupínky nebo půlky mandlí.
Postup přípravy
Korpus: Změklý tuk utřeme s cukrem, přidáme kakao a po jednom zašleháváme žloutky. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto natřeme na plech…
kávová zrnka
Potřebné ingredience
* Na těsto * 230 g moučkový cukr * 80 g máslo * 30 g kakao * 1 lžička rum * 1 lžíce mleté kávy
Postup přípravy
postup přípravy
*
Všechny suroviny smícháme necháme v chaldu odležet cca 3 hodiny a pak tvarujeme kuličky a špejlí je propůlíme jakoby na kávovové zrnko
VÁNOČNÍ OŘÍŠKOVÉ PERNÍČKY-MĚKKOUČKÉ A NADÝCHANÉ IHNED…
Potřebné ingredience
80 DKG HLADKÉ MOUKY, 30 DKG MLETÉHO CUKRU, 10 DKG MLETÝCH OŘÍŠKŮ-VLAŠSKÝCH ČI LÍSKOVÝCH, 1 A PŮL LŽIČKY JEDLÉ SODY, 1 VRCHOVATÁ LŽIČKA PERNÍKOVÉHO KOŘENÍ. TOTO VŠE ZA SUCHA PROMÍCHÁME V MÍSE A POTÉ PŘIDÁME, 20 DKG ZMĚKLÉ HERY-JÁ TROŠKU ROZPUSTÍM V MIKROVLNCE, 25 DKG ROZTOPENÉHO MEDU-MYSLÍM TÍM TEKUTÝ,NĚKOMU SE STANE ŽE MU TĚSTO TEČE,DEJTE MEDU MÉNĚ A POTÉ MŮŽETE PŘIDAT,MOC ZÁLEŽÍ JAK JE MED ŘÍDKÝ, 4 VEJCE, PROMÍCHÁM ŘÁDNĚ RUKAMA, POTÉ ZABALÍM DO FOLIE A NECHÁM TŘEBA PŘES NOC V LEDNICI,PAK SE S TÍM SUPER PRACUJE
Postup přípravy
CELOU SMĚS PROPRACUJEME RUKAMA,DÁME TĚSTÍČKO DO POTRVINÁŘSKÉ FOLIE DO LEDNICE ZTUHNOUT A NA DRUHÝ DEN NA PODSYPANÉM VÁLE VYVÁLÍME CCA 0,5 CM VYSOKÝ PLÁT,VYKRÁJÍME A NA PEČÍCÍM…
MUŽSKÁ VĚRNOST - SÁDLÁKY - SLOVÁCKO
Potřebné ingredience
20 DKG HLADKÉ MOUKY 15 DKG MLETÉHO CUKRU 15 DKG SÁDLA KAKAO - ČÍM VÍCE,TÍM LÉPE
Postup přípravy
Všechno smícháme do hromady, tvoříme kuličky, které pak protlačíme palcem.
Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Já plním marmeládou a…
Jednoduché RAFAELO
Potřebné ingredience
1 SALKO,200g STR.KOKOSU,MANDLE.
Postup přípravy
Salko smícháme s kokosem-nic víc,necháme do druhého dne uležet!!Druhý den tvoříme kuličky,do nich vkládáme mandle(předem spařené horkou vodou a sloupnuté ze slupky)a obalíme v…
Guľky MARLENKA
Potřebné ingredience
Tieto guľky nesmú chýbať nikdy na sviatočnom stole. Vôňa medu pripomína marlenku, salko,med, oriešky a maslo spolu dohromady v jednej guličke. Čo poviete na túto kombináciu? :):) :) Už len vyskúšať :) .......1 balenie kvalitných medových plátov .....1 polievková lyžica medu..... 1/2 konzervy karamelového salka /uvarené salko/ .....100 gramov pravého masla .....3 hrste mletých vlašských orechov .....posekané oriešky na obaľovanie
Postup přípravy
Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame. Pridáme mleté orechy, med, maslo vymiešané so salkom. Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky, tak dlho, aby sa guľky dali…