Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Králík se špenátem

Králík se špenátem

Potřebné ingredience

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 
2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje

Postup přípravy

1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

Potřebné ingredience

Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divočinovky

Divočinovky

Potřebné ingredience

Srdce,játra z velkého divočáka,máslo,mouka,2 žloutky z vejce,mléko.česnek,cibule

Postup přípravy

Srdce a játra si nakrájíme na plátky tak,aby se daly obalovat.Z másla,mouky a žloutků si umícháme těstíčko.Přiléváme mléko a přisypáváme mouku dle potřeby.Před obalováním si maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Potřebné ingredience

divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška

Postup přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Zbojnické špízy z kance

Zbojnické špízy z kance

Potřebné ingredience

0,5 kg kančích panenek,1-2 klobásky, cibule, angl.slanina, cherry rajčátka, žampiony

Postup přípravy

Maso si odblaníme a den předem naložíme, já použila zvěřinové koření, sůl a citronový pepř-maso se nemusí tolik solit, jinak by šel i barevný pepř.Důležité u zvěřiny je nakořenění…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

Potřebné ingredience

pannenky (srnčí a jiné...)
divoké koření (jalovec,celý pepř,nové koření)
sůl
kompot brusinek
smetanu
brambory

Postup přípravy

Syrové brambory si oloupané nakrájíme na tenká kolečka ,osolíme a dáme na plech do trouby opéct (nebo můžeme použít americké brabory).
Maso nakrájíme na silnější plátky,osolíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kráík na sojové omáčce

Kráík na sojové omáčce

Potřebné ingredience

kralík,3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnot.hořčice, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule najemno nakrájet, 6 stroužků nasekaného česneku, sůl

Postup přípravy

Vše smícháme na naporcovaného kraláka a necháme 24 hodin uležet.Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté v troubě nebo na pánvi.Příloha rýže nebo brambor

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nakladane maso nejen na divočinu

Nakladane maso nejen na divočinu

Potřebné ingredience

Na jednu davku potřebujeme:

7až 8 platků masa 2 vejce ,5-7 stroušků česneku ,1 lžice vegety ,1lžice hořčice,1 lžice kečupu ,4 lžice solamylu špetka majoranky ,sůl.

Postup přípravy

Naklepeme si maso,v krnci s pokličkou připravime dvě vajička prolisovany česnek přidame vegetu,hořčici,kečup,solamyl a špetku majoranky a sůl dle chuti všechny suroviny…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

Potřebné ingredience

bažant / korpotva/ - koreňová zelenina / mrkva, zeler/, bobk. list., nové korenie, jalovec,čierne korenie, koření na zvěřinu, ocet, smetana, hl. mouka, asi 15 dkg krájanej tučnejšej slaniny, 3 sušené slivky

Postup přípravy

Očisteného a naporcovaného bažnta je dobré nechať aspoň 2 dni uležať v chlade v láku.
Lák : zavaríme si vodu do ktorej dáme štvrť zelera v celku, 2 mrkve, 2 bobkové list,y, 5…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš na česneku

Kančí guláš na česneku

Potřebné ingredience

Kančí maso....spodní kýta,cibule,3 velké stroužky česneku,sůl,pepř,gulášové koření,pálivá paprika,divoké koření,rozmarýn,vinný ocet,hladká mouka,mléko

Postup přípravy

Kančí maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,krátce opečeme,přídáme nakrájené maso,osolíme,opepříme,posypeme gulášovým koření,pálivou paprikou,divokým…

Zobrazit více...

Kategorie