Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Nápoje, drinky

Přidat recept
NÁPOJE, DRINKY
Domácí bejlísek(hrooooozně jednoduchý a moooc dobrý)

Domácí bejlísek(hrooooozně jednoduchý a moooc dobrý)

Potřebné ingredience

jedno kondenzované mléko(salko),
jeden karamelový puding,
litr mléka,
jedno tatra mléko(nemusí být může být misto něj šlehačka),
rum.

Postup přípravy

Z jednoho litru mléka uvaříme karamelový puding,necháme ho vychladit,jakmlile vychladne ,nalejem do něj salko,tatra mléko nebo šlehačku(s tatra mlékem je lepší)a rumu podle chuti.…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Potřebné ingredience

1balení slazeného kondenzovaného mléka - SALKO
2 balení kondenzovaného mléka - TATRA
3 sáčky vanilkového cukru
6 žloutků
1/2 l rumu

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko dáme šlehat s vanilkovým cukrem a žloutky, potom přidáme neslazená kondenzovaná mléka a nakonec po malých částech rum. Rumu dáme podle chuti :o))) Čím…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
GRIOTKA - DOMÁCÍ VIŠŇOVÝ LIKÉR

GRIOTKA - DOMÁCÍ VIŠŇOVÝ LIKÉR

Potřebné ingredience

Malý kyblík vyzrálých VIŠNÍ (asi 2 kg), 1kg CUKRU krystalu, 500 ml alkoholu (RUMU nebo VODKY nebo meruňkovice, hruškovice, vínovice, třešňovice...nebo mix). Nevhodná je slivovice!!!

Postup přípravy

Natrháme menší kyblík višní, trháme dobře vyzrálé, mohou být i přezrálé plody, ale ne shnilé!
Nevypeckované višně bez stonků propláchneme ve vodě a volně nasypeme do velké 4…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
JEDNODUCHÉ A MOC DOBRÉ DOMÁCÍ BAILEYS

JEDNODUCHÉ A MOC DOBRÉ DOMÁCÍ BAILEYS

Potřebné ingredience

2KS SMETANY 3KS SLADKÉHO SALKA 4DCL RUMU

Postup přípravy

SALKA DÁME VAŘIT NA 1,5HOD-2HOD. PO UVAŘENÍ NECHÁME VYCHLADNOUT. SALKA+SMETANY+RUM SMÍCHÁME,POŘÁDNĚ TO PROMÍCHÁME(NEJLÉPE MIXÉREM).
NALEJEME DO LÁHVE,NECHÁME TAK 1HOD ODSTÁT A…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
BEZINKOVÁ ŠUMIVÁ LIMONÁDA

BEZINKOVÁ ŠUMIVÁ LIMONÁDA

Potřebné ingredience

5 velkých květů bezu, 3 l vody 1/2 kg cukru, 1 citron, 1 dcl jablečného octa

Postup přípravy

Začala sezóna květu černého bezu. Moje babička říkala "před heřmánkem smekni, před bezem černým klekni" :-)
Právě se chystáme vyrobit vynikají lehce šumivý nápoj plný…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Mátový sirup

Mátový sirup

Potřebné ingredience

1 kg cukru - krystal, krupice ( já dala třtinový cukr, do mochita si jiný nedovedu představit), 3/4 l vody , asi 9 dkg čerstvých nebo asi 6 dkg sušených lístků máty.

Postup přípravy

Vodu s cukrem přivedeme pomalu k varu a vaříme asi 5 min. Tento základní sirup možno ochucovat dál různými bylinkami, ovocem a p.

Omyté stonky i s lístky vložíme do horkého…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
DŽUS Z DÝNĚ (od kamarádky Lenky)

DŽUS Z DÝNĚ (od kamarádky Lenky)

Potřebné ingredience

3 kg dýně,2,5 l vody,1,2 kg cukru,1 lžíce kyseliny citronové,5 citronů a jeden pomerančoví nebo citronoví sirup(1litr).

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na kostičky. Připravíme si nálev z vody,cukru a 1 lžíce kysel.citr.,ohřejeme aby jsme dobře rozmíchaly cukr a ještě do teplého nálevu nasypeme nakrájenou dýni a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Dýňový  džus

Dýňový džus

Potřebné ingredience

1,5 kg dýně , voda, 60 dkg cukru, 3 citrony, citronový nebo ananasový sirup JUPÍ, kyselina citronová

Postup přípravy

1,5 kg oloupané na kostky nakrájené dýně dáme do většího kastrolu , přidáme 60 dkg cukru, 1 litr vody, pokrájíme a přidáme 1 citron bez slupky a 1/2 lžíce kyseliny citronové .

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Domácí baileys

Domácí baileys

Potřebné ingredience

200 ml smetany 1/2 l rumu 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy

Plechovky s mlékem vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, nesmí se vařit - bublat. Pak necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Mléko dáme do mixéru a postupně za stálého šlehání…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Výborný punč alias Horké jablíčko, které znáte z restaurace nebo v instantní podobě v pytlíku

Výborný punč alias Horké jablíčko, které znáte z…

Potřebné ingredience

1 stř. velké jablko na plátky, 3 lžíce jablečného čaje nebo 2 sáčky pytlíkového, 250ml jablečného džusu, 1 svitek skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, 4 lžíce javorového sirupu, 4 lžíce jablečné pálenky - Calvados ( pokud budeme dělat dětem, tak vynecháme)

Postup přípravy

Tak toto je recept z jednoho časopisu, který jsem před třemi lety vyzkoušela a s úžasem zjistila, že chuť je téměř stejná jako v restauraci prodávané ,, Horké jablíčko ", které mi…

Zobrazit více...

Kategorie