Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Cizrnové placky

Cizrnové placky

Potřebné ingredience

200 g suché cizrny, sůl,pepř, římský kmín, cibule a 2 stroužky česneku, petrželka čerstvá, 2 vejce

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc. Druhý den povaříme do měkka cca 20minut a potom rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem,petrželkou a ochutíme solí,pepřem a římským kmínem. Těsto spojíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne

Potřebné ingredience

500 g masa (Tchán dává vařené kuřecí natrhané na kousky. Jinak lze použít hovězí zadní nebo kuřecí prsíčka), 250 g červených fazolí, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 žluté a 2 červené papriky (nebo prostě ty, které máte doma :-)), 6 rajčat, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička koření Chilli con Carne nebo Chilli, oregáno, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka.

2. Na pánvičce resp. v hrnci opečeme na oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, pak česnek a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s uzeným

Fazole s uzeným

Potřebné ingredience

500g červených fazolí,400g uzeného lib. masa,500g kečupu,5 paprik,7 rajčat,česnek,sůl

Postup přípravy

Fazole s uzeným uvaříme.Rajčata a papriky nakrájíme,dáme do zapékací mísy,přidáme sůl,česnek,kečup nakrájené uzené maso a zcezené fazole a promícháme.Vodu z fazolí si zatím…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapékané fazole

Zapékané fazole

Potřebné ingredience

500 g bílých fazolí, 20-30 dkg uzeniny (junior apod.), sladký kečup, 1/2 šlehačky, sůl, pepř

Postup přípravy

Fazole necháme přes noc nabobtnat, ráno slijeme a uvaříme v mírně okyselené vodě doměkka. Scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou uzeninou.
Větší zapékací mísi lehce vymažeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Rychlovka

Rychlovka

Potřebné ingredience

čočka, olej, cibule, párky, vajíčka, sůl, ocet, okurky

Postup přípravy

Čočku si na hodinku namočíme pak vložíme do hrnce a vaříme,když je měkká zahustím jíškou, osolím, přidám ocet, k tomu udělám cibulku, a přidám párek nebo vajíčko, okurky

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo výhonky

Mungo výhonky

Potřebné ingredience

mungo (koupíme ve zdravé výživě), voda, vhodná nádoba.

Postup přípravy

Mungo namočíme na 12 h (nejlépe přes noc) ve skleněné nádobě. Druhý den vodu slijeme, mungo propláchneme. Nasypeme např. do ustřižené plastové láhve, tu dole na několika místech…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Potřebné ingredience

Kuskus,čerstvá zelenina-rajče,okurek,paprika,jarní cibulka,voda,nebo polévkový vývar,kuřecí maso

Postup přípravy

Kuskus osmahneme na pánvičce (bez oleje) a přendáme do větší nádoby.Přidáme podravku a zalejeme horkou vodou.Přikryjeme a necháme do kuskusu nasáknout všechnu vodu (můžeme použít…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo večeři

Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo…

Potřebné ingredience

Základ salátu tvoří cizrna, 1/2 najemno nasekané cibule, listy petrželky (např. z mražáku nebo čerstvé), olivový olej, sůl, pepř. Dále přidáme zeleninu podle chuti, tentokrát jsem dala rajčata a papriku. Skvělá je i kukuřice nebo hrášek.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme asi na 1 hodinu do vody a v téže vodě ji vaříme cca půl hodiny do změknutí. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

Salát skvěle chutná jak studený tak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA  S PÁRKEM,VOLSKÉ OKO A OKURKA +++

ČOČKA S PÁRKEM,VOLSKÉ OKO A OKURKA +++

Potřebné ingredience

Čočka,cibule,česnek,sůl,sádlo nebo olej ,majoránka,vejce,párek,mouka hladká + voda ( na jižku ).

Postup přípravy

Namočíme si den dopředu čočku.Nejprve si orestujeme na sádle cibulku , potom přidáme zcezenou čočku přidáme sůl, majoránku podlijem vodou a vaříme do měkka.Přidáme 2 větší…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně

Fazole na smetaně

Potřebné ingredience

Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…

Zobrazit více...

Kategorie