Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS - rychle a jednoduše..i já jsem to zvládl a to mám 3 roky .... :)...

LOSOS - rychle a jednoduše..i já jsem to zvládl a to…

Potřebné ingredience

Citrónový pepř bylinkové máslo kopr citrón

Postup přípravy

Je to velmi jednoduché, rybu dobře umyjeme a posypeme citrónovým pepřem, citr. pepř dáme i dovnitř ryby, stačí jen zlehka posypat. Do ryby vložíme ca 4 malé kostky bylinkového…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska v sýrovém kabátku

Treska v sýrovém kabátku

Potřebné ingredience

4-6 filetů z tresky, nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů, sůl, směs koření na ryby, 100-150 g nahrubo nastrouhaného sýra, 4 lžíce zakysané smetany, 4 lžíce strouhanky, 4 nadrobno nasekané stroužky česneku, petrželka, olej

Postup přípravy

Na olejem vymazaný plech rozložíme kousky ryby, pokapeme je citronem, osolíme a okořeníme. V misce smícháme 2 lžíce oleje, nastrouhaný sýr, strouhanku, smetanu, česnek,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Musle (scallopsy) se spenatem a zampionama + Kuskus

Musle (scallopsy) se spenatem a zampionama + Kuskus

Potřebné ingredience

Kuskus\\r\\nBalicek musli (scallops)\\r\\nZampiony\\r\\nMrazene spenatove listy\\r\\nMaslo

Postup přípravy

NA masle osmahneme mrazene musle (5minut) osolime, opeprime, podlijeme troskou vody a nechame dusit dalsi 2 minuty. Na druhe panvicce si osmahneme zampiony a pridame rozmrazeny a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Candát

Candát

Potřebné ingredience

250g másla ( né margarín ), rybí koření ( kupované ), citrón

Postup přípravy

Candáta vložíme omytého a očištěného do pekáče na hřbetu trochu naříznem posypeme kořením a poklademe celé plátky másla na hřbet před konce pokapeme citrónem. Většino peču tak 2 …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s jahodovou salsou

Losos s jahodovou salsou

Potřebné ingredience

Filet z lososa, alespoň dvě plné hrsti zralých jahod, jednu až dvě hrsti cherry rajčátek, na drobná kolečka pokrájenou jarní cibulku, hrst velkolisté petrželky, balzamikový ocet, olivový olej, citrón, med, sůl, pepř.

Postup přípravy

Nějak se mi zastesklo po létě... A pak jsem našla tuhle fotku, kterou jsem sem zapomněla dát... Tak napravuji, byť to zase budu vařit až v létě :-D Recept na lososa s jahodami…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
++Treska nebo pangas po řecku+++

++Treska nebo pangas po řecku+++

Potřebné ingredience

asi 800-1000 g filé,200 g pórku,400 g rajčat,pepř,sůl,petržel,100 g másla,tymián,bazalka,150 g strouhaného sýra-já dávám půl napůl nivu a eidam

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit,pórek nakrájíme na kolečka,rajčata na plátky.Pekáček vymažeme máslem,do něj naskládáme filé vedle sebe,osolíme,opepříme okořeníme tymiánem a petrželí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
JAK VAŘÍ CHLAP

JAK VAŘÍ CHLAP

Potřebné ingredience

Treska, olivový olej, paprika, česnek, cibuli, sůl, pivo a žena.

Postup přípravy

Super rychlý a vynikající recept na tresku.
Potřebujeme:
tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a ženu.
Způsob přípravy:
Postavíme ženu s…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Makrela pečená na zelenině

Makrela pečená na zelenině

Potřebné ingredience

makrela vcelku, sůl, olivový olej, česnek, cibule, pórek, citron, rajčata, nať petržele

Postup přípravy

Rozmraženou makrelu omyjeme a osušíme, vnitřek vyskládáme plátky česneku, snítky petržele a plátky oloupaného citronu. Rybu osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme na plech…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius-roláda se sýrem a celerovou natí

Pangasius-roláda se sýrem a celerovou natí

Potřebné ingredience

3 kusy ryby Pangasius,3/4 hrnku strouhanky,půl hrnku nastrouhaného sýra,kousek másla,sůl.10 lžic vody Přidala jsem mraženou nať z celeru.

Postup přípravy

rozmrazenou rybu jsem rozkrojila aby z ní byl větší plát. Kousky másla jsem dala místy na plátek,asi 3 malé kousky na 1ks,posolila.Na talíř jsem si dala sýr,strouhanku a celerovou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR

NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR

Potřebné ingredience

Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo

Postup přípravy

1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí…

Zobrazit více...

Kategorie