Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vynikající těstovinový salát s tuňákem

Vynikající těstovinový salát s tuňákem

Potřebné ingredience

1balíček jakýchkoli těstovin, já nejraději používám vřetena, zelenina co dům dal :-), takže třeba rajčata, okurka, paprika, čínské zelí..., tvrdý sýr, 2 konzervy drceného tuňáka (dávám jednoho ve vlastní šťávě a jednoho v oleji) a na zálivku která být vůbec nemusí, tu dělám jen kvůli sobě, mám to tak raději obyčejný bílý jogurt a bylinková sůl

Postup přípravy

Je to výborný salát, který v pohodě nahradí třeba večeři.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Reveňová roláda

Reveňová roláda

Potřebné ingredience

50g cukru, 50g tuku, 50g hrubé mouky, 1/4l mléka, 4 žloutky, 4 bílky
Náplň: 500g reveně, 250g cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citrónu

Postup přípravy

Tahle roláda je nejlepší čerstvě upečená.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nepravá mozečková polévka

Nepravá mozečková polévka

Potřebné ingredience

3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1l vývaru z celeru nebo květáku, sůl, petrželka, polévkové koření

Postup přípravy

Tohle je rychlá, jednoduchá a hlavně moc dobrá polévka.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný zalévaný rebarborový koláč

Výborný zalévaný rebarborový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 kostky droždí, 50g cukru, 125ml vlažného mléka, 250g polohrubé mouky, špetka soli, 50g másla
Obložení: 125g sucharů, 70g másla, 2 vanilkové cukry, 100g sekaných mandlí, 1kg rebarbory, 5 vajec, 200g zakysané smetany, 200ml smetany ke šlehání, 200g cukru

Postup přípravy

Tenhle koláč je pracnější, ale stojí to za to ho upéct. Je šťavnatý a chuť kyselé rebarbory ve sladké smetaně je úžasná :o)))

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

Těsto: 250g měkkého másla, 200g cukru, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 3 velká vejce, 6 žloutků, 500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, cca 125ml mléka
Obložení: po 350g černého, červeného a bílého rybízu, 6 bílků, 150g mletých mandlí, 200g cukru

Postup přípravy

Nebyla jsem si jistá, jestli tenhle recept vkládat, protože jsou tu dva hodně podobné, ale tenhle je zase trošičku jiný, tak tady je.....

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pikantní roštěná

Pikantní roštěná

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnce, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 malá sterilovaná okurka, 4-6 sterilovaných žampionů, 1 lžíce ostrého kečupu

Postup přípravy

Tohle jídlo je dobré i z vepřového masa. Nemusí se dělat zrovna z hovězí roštěnky.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč mojí babičky

Jablečný koláč mojí babičky

Potřebné ingredience

30dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 30dkg polohrubé mouky, 1vejce, 1prášek do pečiva, 1/2 hery, 30dkg cukru krystal, 2 lžíce kakaa, asi 2dl mléka (záleží jak hodně bude těsto husté) a dál se mohou přidat oříšky, rozinky, kokos...

Postup přípravy

Moje babička vždycky jen všechno smíchala dohromady. Já to raději dělám tak, jak je popsáno u obrázků....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Písecká kotleta

Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé koláčky

Rychlé koláčky

Potřebné ingredience

150g měkkého tvarohu, 250g polohrubé mouky, 150g másla nebo tuku na pečení, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Náplň: měkký tvaroh (stačí necelá vanička nebo kostka), 1 vejce, cukr dle chuti (nedávala jsem moc, protože se koláčky nakonec v cukru obalují), 1/4 sáčku vanilkového pudinku

Postup přípravy

Tyto koláčky jsou opravdu během chviličky hotové (tedy pokud nemáte takového pomocníka jako já, pak z chviličky jsou dvě hodiny a na vzhledu koláčků se to taky trochu podepsalo).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-pudinkovo-ovocný dezert

Tvarohovo-pudinkovo-ovocný dezert

Potřebné ingredience

Balíček piškotů, 1 tvaroh (já dělala z půlkilového a bylo toho moc a moc :-) ), jahody, je jedno jesti čerstvé, mražené, kompotované, moučkový cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, vanilkový pudink klasicky uvařený a ochucený, broskve, nektarinky, banány.... jakékoli ovoce co doma najdete, balíček želatiny v prášku, ale nemusí být

Postup přípravy

Rozmixujeme jahody, přidáme tvaroh, cukr a vanilkový cukr a vše vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme aby nebyl krém tekutý, můžeme přidat želatinu v prášku připravenou podle…

Zobrazit více...

Kategorie