Dušené krůtí s celerovými hranolkami a řepným salátem
Potřebné ingredience
Cibule, krůtí maso (stehna), celer, vařená červená řepa, kyselé okurky, mletý pepř, drcený kmín, sůl, olivový olej, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Postup přípravy
Tento recept není můj, ale začala jsme ho připravovat podle receptů z knihy A.Mačingové o změně stravovacích návyků. Musím říci, že jsme ho rázem zařadila mezi svá oblíbená jídla…
Rajská omáčka - SPLK - kytičky
Potřebné ingredience
1krabička rajčatové šťávy, 1 zeleninový bujón, bobkový list, nové koření, hřebíček, ovocný cukr dle chutí - já mám ráda sladší, dávám i 3 lžíce, sojové mléko Zajíc, ovesné vločky, voda dle potřeby
Postup přípravy
Do hrnce naleju rajčatovou šťávu (já používám zelenou krabičku z Kaufu), vodu dle potřeby, bujón a koření.
Vařím, přidám ovesné vločky - ty slouží k zahuštění omáčky. Na závěr…