Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Dušené krůtí s celerovými hranolkami a řepným salátem

0.0
Dušené krůtí s celerovými hranolkami a řepným salátem

Potřebné ingredience

Cibule, krůtí maso (stehna), celer, vařená červená řepa, kyselé okurky, mletý pepř, drcený kmín, sůl, olivový olej, čerstvý rozmarýn (nemusí být)

Postup přípravy

Tento recept není můj, ale začala jsme ho připravovat podle receptů z knihy A.Mačingové o změně stravovacích návyků. Musím říci, že jsme ho rázem zařadila mezi svá oblíbená jídla a určitě zachutná i vám. Úmylsně jsem zvolila kategorii Dieta, ačkoliv by se spíše hodila kategori Vaříme zdravěji (ta tu ale není :(). Je to vhodné i pro ty, kteří se stravují dle zásad dělené stravy.
Jak na to:

Nakrájíme dvě až tři cibule na proužky a dáme ji na pánev (s poklicí) osmahnout na oleji. Cibulku potom více osolíme, přidáme kmín, pepř, pokud máte i pár lístků rozmarýnu a na tom orestujeme ze všech stran osušené maso. Poté vše podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí.

Pak si připravíme řepný salát: oloupanou řepu nastrouhat na hrubém struhadle, přidat na kostičky nakrájené kyselé okurky, jemně osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem a nechat uležet.

A nakonec delikatesní celerové hranolky: celer nakrájet na jemné hranolky ( na osobu cca 20 dkg), posolit a lehce smažit na oleji (nemusí ho být moc).

A pak už to vše jen nandat na talíř a nechte si zdravě chutnat :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wolfka 25. 10. 2012, 19:53
Řepový salát a celerové hranolky jsou výborné - také je dělám podle A. Mačigové a krůtí maso k tomu určitě přidám děkuji za receptík
Hanulka2 21. 5. 2012, 22:04
Vypadá to skvěle, podobné jídla mám moc ráda. Jen celerové hranolky bych nesmažila, ale jen lehce zakápla olejem a upekla v troubě. Tak dělám hranolky z dýně, osolit, pokapat olejem a lehce kmín. .mnamka veliká
levandulka66 30. 5. 2012, 13:21
@Hanulka2 Děkuji za tip, hranolky z dýně by mě ani nenapadli (clamp). Určitě to zkusím. (wash)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie