Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Potřebné ingredience

30dkg pol.mouky 20dkg písk.cukru/nejlep. přírodní/1prášek do peč.,2lžíce kakaa,1dl oleje,250ml.zakys.smetany,250ml.kefíru nebo jedno z toho,ale ve stejném množství,trochu rumunebo citron.kůry-lze vynechat,ořechy,rozinky,kandované ovocenebo také nic.

Postup přípravy

Vše promícháme a vlijemedo vymazané a vysypané bábovkové formy.Pečeme 45min při180.RADA -když vynecháme ořechy a jiné chutové přísady můžeme nalít do dortové formy,poté pomazat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOT S OVOCEM

PIŠKOT S OVOCEM

Potřebné ingredience

20 dkg cukru
20 dkg výběrové polohrubé mouky
4 vejce
5 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 plechovka velká zav. broskví i se šťávou
voda

Postup přípravy

Žloutky s horkou vodou rozšlehat, přidat cukr, vanilkový cukr, pr.do peč.-ušlehá se vše do pěny, přidá se sníh z bílků dále přidáme mouku.Na vymazaný a vysypaný plehc. Pečeme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
FEŠÁK

FEŠÁK

Potřebné ingredience

viz příloha

Postup přípravy

viz příloha

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velmi rychlá bublanina

Velmi rychlá bublanina

Potřebné ingredience

Vajíčka, cukr krystal nebo krupice, polohrubá mouka, vřelá voda, ovoce.

Postup přípravy

Pokud budete dělat na velký plech - tak 5vajíček, tolik kolik vajíčka váží /celé i se skořápkou/, tolik dáme mouky a cukru. Vajíčka a cukr vyšleháme, postupně přidáváme mouku a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ČÍNSKÉ KARBANÁTKY

ČÍNSKÉ KARBANÁTKY

Potřebné ingredience

1 KG MLETÉHO , 1 VĚTŠÍ CIBULE , 2 VEJCE , TROCHU SOLI, 1/2 LŽIČKY PÁLIVÉ PAPRIKY, 1/2 LŽIČKY
PEPŘE, 1 LŽIČKA KARI , 1 LŽIČKA SOJOVÉ OMÁČKY , 1 LŽIČKA WORCESTRU , 2 LŽÍCE SOLAMYLU

Postup přípravy

POKRÁJENOU CIBULKU NA DROBNO PŘIDÁME K MASU + OSTATNÍ INGRED. , DOSTATEČNĚ PROMÍCHÁME . NECHTE DEN ULOŽIT V CHLADNIČCE , PEČEME MALÉ KARBANÁTKY.
MAMINKY RECEPT JE SUPER , MÁME…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
DVORETICKÝ NÁKYP

DVORETICKÝ NÁKYP

Potřebné ingredience

200g těstovin(penne rigate-trubky), 400g vinné klobásy, 2vejce, 100ml bílého vína, 1pórek, 1červená paprika, 6čerst.žampionů, bobkový list 2ks, česnek, polév.koření, tymián, kudrnka, muš.oříšek, drc.kmín,strouhanka, oliv.olej,

Postup přípravy

Těstoviny(lepší jsou menší nebo trubky uvařené pokrájet-lépe se vše propojí) uvaříme ve slané vodě se dvěma bobkovými listy.Obsah vinné klobásy vymačkáme do mísy,přidáme vejce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUBLANINA  (nejlepší s červeným rybízem)

BUBLANINA (nejlepší s červeným rybízem)

Potřebné ingredience

250g cukrářské lukany,1 vanil.cukr,240g moučkového cukru,6 vajec,360g polohr.mouky,1 prášek do pečiva,12 polév.lžic mléka(studeného),červený rybíz(nebo dle chuti i jiné ovoce).

Postup přípravy

Utřeme tuk a žloutky s vanil.cukrem.Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do utřené hmoty přidáme nejdříve mouku smíchanou s práškem do pečiva,potom mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Potřebné ingredience

Žmolenka = 5dkg hrubé mouky, 4dkg cukru, 4dkg másla (nebo tuku), Těsto = 1 hrnek polohrubé mouky, van cukr, prášek do pečiva, 2 vejce, 2dcl mléka

Postup přípravy

Nejprve uděláme žmolenku, odebereme zhruba ¾ hrnku a zbytek použijeme jako základ těsta. Přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme hladké a tekuté těsto, vlijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pradědův perník

Pradědův perník

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, 1 kávová lžička skořice, 1 lžíce kakaa, mléko
(rozinky, jablka...)

Postup přípravy

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté (nedělají se hrudky). Mléko přidáváme tak, aby těsto bylo nakonec úplně tekuté a dobře se na plechu rozlilo. …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DORT ZE ZAKYSANÉ SMETANY- ZASE TROCHU JINAK:-)

DORT ZE ZAKYSANÉ SMETANY- ZASE TROCHU JINAK:-)

Potřebné ingredience

2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany + vanilkový cukr 2 ks, 1 smetana ke šlehání + 1 ztužovač, želatina, ovoce - dle sezony + cukr na přislazení.

Postup přípravy

Podobný, jako předchozí recepty, ale zase trochu jiný:-)

Na dno formy vyskládamé 1 sáček piškotů, pokapeme rumem nebo sirupem, aby trochu zvhly.
Ušleháme smetanu se…

Zobrazit více...

Kategorie