Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.

Postup přípravy

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí prso načerno

Krůtí prso načerno

Potřebné ingredience

1 krůtí prso (cca 1-1,5kg), 60g slaniny, sůl, pepř, sušený tymián, přepuštěné máslo, máslo, 150-200g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru), 1 bobkový list, 3 hřebíčky, 3 kuličky nového koření, 500ml červeného vína, 500ml vývaru, 1 lžíce medu, 100g povidel, olej, 3 lžíce rumu, 100g sušených švestek, 50g mandlí, 20g rozinek, 20g vlašských ořechů, 2-3 lžíce strouhaného perníku

Postup přípravy

Maso prošpikujeme slaninou, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Necháme přes noc v lednici. Den předem připravíme směs ovoce a ořechů - švestky, mandle, rozinky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Krupicové noky (přílohové)

Krupicové noky (přílohové)

Potřebné ingredience

3 vejce, 750g mléka, 25g oleje, 200g krupice, 160g hrubé mouky, sůl, pepř, muškátový ořech, 2 lžíce tvarohu, petrželka, máslo na promaštění

Postup přípravy

Mléko, sůl, pepř a olej přivedeme k varu. Přisypeme krupici s moukou a mícháme dokud se nezačne odlepovat od stěn (odpalované těsto) - vznikne velmi hustá hmota. Do horké směsi…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky ihned měkké

Perníčky ihned měkké

Potřebné ingredience

2 velké lžíce medurn60 g tuku (máslo, hera)rn200 g moučkového cukrurn2 vejcern1 lžička kakaarn3 lžičky perníkového kořenírn2 lžičky jedlé sodyrn500g hladké mouky

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme med, tuk, cukr, vejce, kakao, koření. Jakmile se to spojí, přidáme sodu, která to napění a hned, ještě horké, to nalijeme do mísy s moukou. Zpracujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosovo-pomerančové crinkles

Kokosovo-pomerančové crinkles

Potřebné ingredience

150g cukru krupice,2 celá vejce,60g povoleného másla(dala jsem Heru),240g hladké mouky,1/2 pr.do peč.,špetka soli,180g strouhaného kokosu,1 pomeranč(kůra z celého a šťáva z půlky pomeranče,cukre krystal a cukr moučka na obalení

Postup přípravy

Změklé máslo(Heru) vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a šleháme do pěny.Přidáme špetku soli,nastrouhanou kúru a šťávu z pomeranče, kokos a mouku smíchanou s pr.do peč.Vypracujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka bramborová

Vánočka bramborová

Potřebné ingredience

150g mléka, 125g měkkého másla, 2 žloutky, sůl, 80g cukru, 180g jemně strouhaných brambor (uvařených předem ve slupce), 450g polohrubé mouky, 3/4 droždí, citrónová kůra, rozinky, mandle, vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme si hodinu kynout. Upleteme vánočku, necháme ještě chvíli kynout na plechu. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 40min.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 180g másla, citrónová kůra, 2 žloutky

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme v lednici, nejlépe přes noc. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetková kolečka

Limetková kolečka

Potřebné ingredience

200 g másla, 2 lžíce třtinového moučkového vanilkového cukru, 300g hladké mouky. Krém: 120g šlehačky, 200g bílé čokolády, 40g másla, kůra a šťáva z limetky

Postup přípravy

Těsto necháme v lednici odpočinout. šlehačku svaříme s čokoládou a kůrou. Do vychladlé směsi zašleháme máslo a šťávu, vyšleháme krém. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Slepujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kakaové rohlíčky

Kakaové rohlíčky

Potřebné ingredience

200g másla, 40g třtinového moučkového cukru (+ na pocukrování), 120g mletých ořechů, 20g kakaa, 240g hladké mouky

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na 180°C asi 8min. Cukrujeme mletým třtinovým cukrem s vanilkou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Plněné perníčky

Plněné perníčky

Potřebné ingredience

130g hladké mouky, 80g cukru, 83g žitné celozrnné mouky, 17g másla, 1/2 lžíce medu, 1 a 1/2 lžíce mléka, 1 velké vejce, lžička koření do perníku, 1/4 prášku do perníku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1ú4 lžíce kakaa. Náplň: hrst nahrubo sekaných brusinek, hrst nahrubo sekaných ořechům hrst nahrubo sekaných rozinek, 4 lžíce povidel, trochu rumu. Poleva.

Postup přípravy

Smícháme vše sypké, poté zapracujeme vejce a ve vlažném mléce rozpuštěné máslo a med. Necháme chvíli odležet a poté znovu propracujeme (několikrát). Zabalíme a necháme alespoň…

Zobrazit více...

Kategorie