Pikantní kuřecí masíčko s houbami
Potřebné ingredience
400 g kuřecích prsou, 300 g žampionu, 1 cibule, 3 lžíce hořčice, 8 lžic kečupu, 1 kostka kuřecí bujón, 1 ks chilli paprička, 100 ml mléka, 400 ml smetany, 2 lžíce olej, kousek másla, sůl a pepř
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlata. Kuřecí masíčko vybereme, na pánev dáme kousek másla, přidáme na drobno nakrájenou…
Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Potřebné ingredience
500 g kuřecí prsa, 1 ks velká cibule, 100 g čerstvé žampiony, sůl, pepř, červená paprika, trochu solamylu na zahuštění, olej na ozdobu- kukuřice, petrželka, zelenina
Postup přípravy
Postup: Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Když máme orestované, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí…
Kuřecí masíčko na čínský způsob podávané s rýží
Potřebné ingredience
400 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 1/2 ks větší červené papriky, 20 g arašídů – kdo má rád, 2 ks žloutky, 1 ks pórek, hrst sušených nebo čerstvých hub, 1/2 ks čínského zelí nakrájeného na nudličky, 1 lžíce solamylu, granulovaný česnek, pepř, sůl, mletá paprika, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 dcl olej
Postup přípravy
Nejprve nasypeme do střední mísy solamyl, trochu pepře a granulovaného česneku, pak přidáme 1 pol. lžíci vody (ne víc) a vytvoříme kašičku, do které ještě vmícháme dva žloutky.…
Kuřecí placičky v sýrovém těstíčku
Potřebné ingredience
500 g kuřecího masa (prsa nebo klidně i vykostěná stehýnka bez kůže), 200 g eidamu, 2 ks jarní cibulky, 2 ks vejce, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce solamylu, sůl, pepř paprika
Postup přípravy
Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření.…
Kuře na másle a bramborová kaše
Potřebné ingredience
2 ks chlazené kuřecí čtvrtky, 100 g másla, koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež), voda na podlévání Na bramborovou kaši: 700 g brambor, 2 lžičky soli, 100 ml 12% smetany, 200 ml mléka, 50 g másla
Postup přípravy
Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 st. Pečeme cca 50 minut. Poté…
Mandlové linecké
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 250 g mletých mandlí nebo mandlové mouky, 160 g moučkového cukru, 250 g másla nebo Hery, 1 velký žloutek nebo 2 malé, mletá skořice - pikantní džem na slepení
Postup přípravy
Krásně se dělá, nelepí se a se zavařeninou je vláčné a krásně voňavé po skořici
Perníkové kuličky
Potřebné ingredience
100 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g strouhaného perníku (nebo domácích perníčků), 100 g rybízové marmelády, 50 g rozinek namočených v rumu, půl lžičky mleté skořice, podle chuti moučkový cukr a rum. Strouhaný perník na obalení, bílá cukrářská poleva, hrst sušených třešní, papírové košíčky.
Postup přípravy
Uvedené suroviny zpracujeme v míse a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Z vychlazené hmoty pak tvoříme středně velké kuličky, které obalíme ve strouhaném perníku a uložíme do…
Vaječný likér
Potřebné ingredience
5 žloutků 1 vanilkový cukr 2 salka 1/2l rumu ! Pozor ! vše v pokojové teplotě
Postup přípravy
Vyšlehat žloutky s cukrem + salko + pomalinku zašlehávat čůrkem rum > vše ušlehat. Z tohoto množství vznikne 1l vaječňáku a 1dcl. Cca 3 týdny v láhvi houstne.
Polévka z dýně hokaido s cizrnou
Potřebné ingredience
1 střední dýně hokaido 4 mrkve 2 kořenové petržele 1 cibule 1,5 l vody 3 stroužky česneku 3 snítky libečku plechovka cizrny olej kousek másla sůl mletý pepŕ římský kmín
Postup přípravy
Dýni rozkrojte a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu,cibuli i česnek. Do hrnce trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (1 mrkev ponechte stranou),…
Nekynutý koláč s tvarohem a ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 30dkg hladké mouky 1/2 hery 1 vejce 1/2 kostky droždí (20g) špetka soli polévková lžíce cukru trocha mléka Náplň: tvaroh ve vaničce rozdělaný s vajíčkem a cukrem Ovoce: dle fantazie..já dávám nejčastěji švestky, nebo borůvky.. Drobenka: 150g hrubé mouky 75g cukru 75g hery nebo másla
Postup přípravy
mouka > do středu ďůlek a do něj rozdrobit kvasnice > pokapat je mlékem a zasypat cukrem > nechat pár minut vyběhnout kvásek pak přidáme vše ostatní, uhněteme těsto a vyválíme…